Τρίκαλα: Ο λόγος που η πόλη-πρότυπο οργάνωσης και πρωτοπορίας ηττήθηκε από τον κορωνοϊό
Βρείτε μας στο

Όποιος παρακολουθεί στοιχειωδώς τα όσα συμβαίνουν στην ελληνική πραγματικότητα ξέρει πως τα Τρίκαλα, μέχρι πρότινος, αποτελούσαν πόλη-πρότυπο. Ένα τυχαίο παράδειγμα εκπληκτικής οργάνωσης (ιδίως για μια χώρα όπως η Ελλάδα…) ήταν το «τρικ» που είχαν εφαρμόσει οι φορείς εκεί για το πρόβλημα της ζέστης στις στάσεις. 

Ωστόσο, φαίνεται πως τα Τρίκαλα ηττήθηκαν κατά κράτος από τον κορωνοϊό, πετώντας σε λίγο καιρό στον κάλαθο των αχρήστων το γεγονός πως επί σειρά ετών «διετέλεσε» πόλη-πρότυπο οργάνωσης και πρωτοπορίας.

Από το περασμένο Σάββατο και έως τις 10 του Οκτώβρη τα Τρίκαλα βρίσκονται υπό καθεστώς μίνι lockdown, με τον αριθμό των κρουσμάτων ημερησίως να έχει πάρει την ανιούσα και να προκαλεί τεράστιο προβληματισμό στους εμπειρογνώμονες.

Αυτό που προκάλεσε την «έκρηξη»- πάντα τηρουμένων των αναλογιών και του πληθυσμού της πόλης- ήταν ένας γάμος, στον οποίον δεν τηρήθηκαν τα μέτρα υγιεινής ούτε στοιχειωδώς, με αποτέλεσμα περισσότερα από 15 άτομα να κολλήσουν.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου , ένας από τους πιο αξιόλογους δημάρχους ολόκληρης της χώρας με έργο και όχι μόνο ατέρμονα λόγια, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι εύκολη η κατάσταση. Δεν το έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει οι κάτοικοι. Χθες μια κυρία μπήκε στο φούρνο χωρίς μάσκα αλλά της εξήγησα ότι έχουν πάρει μια τέτοια τροπή τα πράγματα που πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. Υπάρχει πάντα η ατομική ευθύνη». 

Κάπως έτσι, με τη λογική να πηγαίνει περίπατο στην όμορφη πόλη των Τρικάλων, ο ιός συνεχίζει την εξάπλωσή του και η αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση κρίνεται επιβεβλημένη εκεί.

Κρίμα, κρίμα, κρίμα…

Τρίκαλα: Ο λόγος που η πόλη-πρότυπο οργάνωσης και πρωτοπορίας ηττήθηκε από τον κορωνοϊό
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ