Αυτό που θα συμβεί με τον Τζόνι Ντεπ, θα είναι η απόλυτη ανατροπή
Βρείτε μας στο
Επικαιρότητα

Αυτό που θα συμβεί με τον Τζόνι Ντεπ, θα είναι η απόλυτη ανατροπή

Πριν ένα χρόνο, δεν θα φανταζόταν κανείς τέτοια ανατροπή δεδομένων

Το καλοκαίρι του 2021 ο Τζόνι Ντεπ θα βρεθεί στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για να παραλάβει βραβείο συνολικής προσφοράς στο σινεμά. Έξω από τον χώρο της βράβευσης βρίσκονται φεμινιστικά κινήματα που διαμαρτύρονται γι΄αυτό.

Θεωρούν πως ο Τζόνι Ντεπ είναι ένας κακοποιητής, ένας άντρας που έδειρε πολλάκις τη σύζυγό του Άμπερ Χερντ και δεν θα έπρεπε να του δίνεται κάποιο βραβείο. Ο ίδιος ο Ντεπ μιλούσε έντρομος για την κουλτούρα της ακύρωσης και εξέφραζε το σοκ του μπροστά σε αυτό που γίνεται.

11 μήνες μετά, ο Τζόνι Ντεπ είναι ο μεγαλύτερος νικητής και έχει μπροστά του μια χρυσή ευκαιρία να πάρει εκδίκηση για τον τρόπο που τον αντιμετώπισε μια βιομηχανία που σίγουρα δεν ήταν σε άγνοια για τον χαρακτήρα της Άμπερ Χερντ και για τον τρόπο που δρα.

Ήδη τα τελευταία δύο 24ωρα συζητιέται έντονα πως ο Ντεπ είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί με τη Disney για την επιστροφή του στο franchise των Πειρατών της Καραϊβικής. Τις προάλλες, στη δίκη, έλεγε πως δε θα δεχόταν να επιστρέψει ούτε για όλα τα λεφτά του κόσμου. Και είναι αλήθεια πως θα χρειαστούν όλα τα λεφτά του κόσμου για να τον πείσουν.

Η Disney βέβαια δε φείδεται χρημάτων και αντιλαμβανόμενη αυτό που θα μπορέσει να πουλήσει σε επίπεδο προώθησης με μια νέα ταινία, στην ουσία θα κάνει μια επένδυση που θα της επιστρέψει για τα καλά πίσω.

Γενικότερα, όποια ταινία καταφέρει να υπογράψει τον Τζόνι Ντεπ και κυκλοφορήσει πρώτη μετά τη δικαίωσή του, θα έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον διπλάσια έσοδα από έξοδα. Ήδη υπάρχουν φήμες για πρόταση να πρωταγωνιστήσει στο Beetlejuice 2 που θα κυκλοφορήσει το 2025.

Ιδιαίτερα όμως τα δύο βασικά franchises που τον απομάκρυναν, δηλαδή οι Πειρατές και το Fantastic Beasts – σε περίπτωση που υπάρξει κάποια νέα ταινία – θα μπορούν να πλασάρουν ακόμα περισσότερο το ότι αναγνωρίζουν το σφάλμα τους προς τον Ντεπ και γι΄αυτό του προσέφεραν όλα όσα ζήτησε για να γίνει ξανά μέρος του κινηματογραφικού τους κόσμου.

Μπορεί η διαμάχη του με τη Χερντ να έχει ακόμα μπροστά της κι άλλα επεισόδια, αφού η νομική της ομάδα δηλώνει πως θα συνεχίσει στη διεκδίκηση αυτού που εκείνοι θεωρούν ως αλήθεια, δηλαδή την ενοχή του Ντεπ, αλλά πλέον ο κυρίαρχος του παιχνιδιού είναι ο 59χρονος. Όχι μόνο προς τη Χερντ. Σε κάθε συνομιλητή του.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Γιατί πια είναι ένα κινούμενο χρυσωρυχείο, το οποίο ξεφεύγει από τα κινηματογραφικά πλαίσια και πηγαίνει και σε κάτι παραπάνω. Είναι ένα σύμβολο σε αυτή την εποχή, μπορεί να αλλάξει πολλές από τις νόρμες σε επίπεδο διαχείρισης υποθέσεων βίας, στον τρόπο δράσης των ανθρώπων στα social media και φυσικά στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, όπου δραστηριοποιείται.

Το άλμπουμ που ηχογράφησε με τον John Beck στο Λονδίνο τις προηγούμενες ημέρες και θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο, αναμένεται να γίνει ανάρπαστο.

Από δω και πέρα, ο Τζόνι Ντεπ έχει απλωμένο το Χόλιγουντ στα πόδια του. Ο ίδιος δεν έχει δείξει κάποια τρελή διάθεση να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο ή να εκδικηθεί. Όμως τα επόμενα 1-2 χρόνια θα δείξουν τις διαθέσεις του.