8 λόγοι που οι Ιρλανδοί είναι ο καλύτερος λαός του πλανήτη χωρίς πολλές αντιρρήσεις
Βρείτε μας στο
EXTRAS

8 λόγοι που οι Ιρλανδοί είναι ο καλύτερος λαός του πλανήτη χωρίς πολλές αντιρρήσεις

Κάθε λαός μπορεί να ισχυρίζεται ότι έχει τα περισσότερα καλά σε σχέση με τους άλλους. Μόνο οι Ιρλανδοί βρίσκονται σε θέση να τυγχάνουν σεβασμού, εκτίμησης και αναγνώρισης από άλλους λαούς!

Είτε μιλάμε για τους Ιρλανδούς του Έιρε είτε για τους Βορειοϊρλανδούς, το πόρισμα παραμένει το ίδιο: οι τύποι είναι η πιο παλαβή έκδοση ανθρώπου, ο άλλος εαυτός που θα θέλαμε να έχουμε. Ό,τι νιώθουν οι Αγρινιώτες για τους Ιταλούς, το ίδιο νιώθουμε οι υπόλοιποι για τους Shamrock. Οπότε δεν θα το έλεγες περίεργο ότι βρήκαμε εύκολα 8 λόγους που επιβεβαιώνουν περίτρανα το κοινώς αποδεχόμενο. Οι Ιρλανδοί είναι ο καλύτερος λαός του πλανήτη και κανένα μνημόνιο, κανένας Bono δεν μπορεί να το μειώσει αυτό!

1. Γιατί παράγουν σταθερά καλά αποστάγματα ουίσκι. Γνωστό τοις πάσι, αλλά δε γίνεται να μην ξεκινάμε από τα βασικά. Δεν μιλάμε μόνο για το Jameson. Είναι το Tullamore Dew, το Teeling, το Redbreast και το single malt Connemara που μπορεί να βλέπουν την πλάτη των γιαπωνέζικων εσχάτως, όμως αποτελούν αποκτήματα περηφάνιας για την κάβα σου. Μην μιλήσουμε για τον irish coffee!

2. Εννοείται για όλα τα παλαβά που έκαναν το περασμένο καλοκαίρι στο Euro. Νανούριζαν μωρό στο μετρό, έφτιαξαν ένα αυτοκίνητο στο δρόμο. Το καλύτερο τους είναι πάνω απ΄όλα η επιστροφή του Freed from Desire σε ρυθμούς Will Griggs. Για την ακρίβεια το κομματάκι της Gala δεν ήταν το μόνο που διασκεύασαν. Ρεκτιφιέ πέρασε και το Go West των PSB!

3. Οι Ιρλανδοί είναι μεγάλοι παραμυθάδες. Είναι τόσο καλοί που έχουν βγάλει και ορολογία. Seanchaí (προφέρεται σόνσι με παχύ σίγμα) ήταν ένας γνωστός παραμυθάς που θυμόταν ανδραγαθήματα των Ιρλανδών, όπως του Cúchulainn. Μετά απ΄αυτόν, όλοι οι σεσημασμένοι στις δημοτικές αφηγήσεις χαρακτηρίζονται έτσι. Άσε που ακούγοντας Ιρλανδό έχεις την αίσθηση ότι από κάπου θα πεταχτεί ο Γκάνταλφ να αμολήσει τα πυροτεχνήματα.

«Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)

4. Ιρλανδικό γάλα ήπιαν οι James Joyce, Oscar Wilde, Samuel Beckett, Bernard Shaw, Seamous Heany και W. B. Yeats.

5. Η προφορά τους είναι εξοργιστικά γοητευτική. Βασικά δε νομίζω να βρεις πιο σκληρή και ταυτόχρονα καλοσυνάτη γλώσσα. Go to Hell με απύθμενη αγάπη όπως λέει κι ο Colbert.

6. Οι Ιρλανδοί έχουν τον καλύτερο τρόπο να πουν αντίο στους νεκρούς τους. Το βίντεο αποδεικνύει περίτρανα ότι οι λέξεις ορισμένες φορές ωχριούν.

7. Η μουσική τους παράδοση μπορεί να φέρει την ψυχή σου σαν ακάθαρτη μπροστά στο κοσμικό συντάραγμα. Οι Βοστονέζοι Dropkick Murphys, οι Dubliners, οι Cranberries, οι Thin Lizzy, οι Korrs είναι θρυλικά συγκροτήματα. Σε παγκόσμια κλίμακα. Το φολκλόρ στοιχείο τους αναμειγνύεται με πανκ, ροκ και μπαλαντίστικη μελωδία για να βγει ένα τρομερό υβρίδιο ήχων, με βάση το γαελικό στοιχείο.

8. Για την εμπλοκή τους στα Φόκλαντ το 1982. Στάθηκαν στο πλευρό της Αργεντινής που ήταν ο αδύναμος κρίκος. Γενικότερα σε επίπεδο διπλωματίας, οι Ιρλανδοί τρελαίνονται να σπάνε τα νεύρα των Άγγλων. Κατά τ’ άλλα τα πάνε μια χαρά με τον υπόλοιπο πλανήτη.

Bonus: Αν είσαι Mancunian τότε υπάρχει κι ένας ακόμα λόγος που αποδεικνύει την υπόθεση εργασίας.

Oh Keano’s f*ckin’ magic,
He wears a magic hat,
And when he saw Old Trafford,
He said I fancy that,

8 λόγοι που οι Ιρλανδοί είναι ο καλύτερος λαός του πλανήτη χωρίς πολλές αντιρρήσεις