Πάμε Έλα: 7 τραγουδιστές που δεν θυμάσαι δεύτερο τραγούδι τους
Βρείτε μας στο

Η μουσική είναι ένα πολύ περίεργο πράγμα. Μπορεί για μια στιγμή να σου παραδοθεί ολόκληρη και μετά να μην σου δώσει ποτέ τίποτα. Τη μια στιγμή είσαι ένας άσημος τύπος που κάνει το χόμπι του και τα φέρνουν έτσι οι συγκυρίες ώστε να βρεις εκείνη τη μελωδία/στίχο που θα σου δώσει δημοσιότητα. Στο παγκόσμιο στερέωμα υπάρχουν άπειροι τέτοιοι. Εμείς βρήκαμε 7 τραγουδιστές ή συγκροτήματα που με ένα τους τραγούδι πέρασαν στην αιωνιότητα. Πάμε έλα.

Μιλάμε για εκείνους τους καλλιτέχνες, που έχουν μια στοιχειώδη δισκογραφία, αλλά αν σου ζητήσουν να πεις πάνω από ένα τραγούδι τους, θα ψάχνεις το Google.

Σταύρος Λιβυκός – Πάρε τηλέφωνο τον κερατά

Αν θυμάμαι καλά, πρέπει να είχε παίξει μέχρι και σε διαφήμιση για γραφείο ντετέκτιβ ή ροζ γραμμές. Κάτι τέτοιο. Με τέτοιο πιασάρικο τίτλο, ο Σταύρος Λιβυκός ακουγόταν παντού.

Πάμελα – Πάμε Έλα

«Στο μυαλό μου γυρνάς και μου λες και μου λεεεες». Ένα βίντεο κλιπ που έδειχνε πυραμίδες των Μάγιας, μια σέξι και άγνωστη ξανθιά, ένα λογοπαίγνιο με το όνομα της, μια σύνδεση με Πάμελα Άντερσον, και να σου η επιτυχία. Πρέπει να ήταν το πιο πολυπαιγμένο κομμάτι στο Tempo. Τι πληγές άνοιξα τώρα… Με το Πάμε Έλα η Πάμελα – της οποίας το επώνυμο αγνοείται ωσάν της Γλυκερίας – ξεπέρασε σε δημοφιλία το Boom Boom της Σαμπρίνα. Η οποία ίσως να δικαιούται μια θέση σε αυτή τη λίστα.

De Facto – Δεν είναι έτσι η αγάπη

Ένα πράγμα μόνο σκέφτεται το μυαλό όταν παίζει αυτή η μελωδία. Οι Πεταλούδες Ελεύθερες Πετούν, κάτι μεσημέρια του 2002 στο Alter, Αργεντινή, μάτε, μια Ντολόρες. Για ένα διάστημα τους μπέρδευε με τους De Niro, αλλά τελικά πρόκειται για εντελώς διαφορετικές μπάντες.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Βίκυ Χαρίτου – Νύχτες στη Μύκονο

Αλήθεια τώρα ρε παιδιά, υπάρχει έστω και ένας που να μπορεί να τραγουδήσει κάποιο άλλο κομμάτι της Βίκυς Χαρίτου; Όσο κι αν είσαι παιδί των 90’s, όσο κι αν στύψεις το μυαλό σου, αποτέλεσμα δεν θα βρεις. Αν το έβγαζε σήμερα θα είχε θησαυρίσει.

Οδυσσέας Τσάκαλος – Δεν πειράζει

Τα μάτια της έχει φιλήσει ο Οδυσσέας Τσάκαλος. Για κάτι περαιτέρω δεν μάθαμε ποτέ. Αν φίλησε τα χείλη της, αν κατέβηκε λίγο πιο κάτω βρε αδερφέ!

2 lips – I Wanna be a Star

Όποιος θυμάται το συγκεκριμένο ντουέτο που εμφανίστηκε στο ξεκάρφωτο κάπου το 2005, τότε του αξίζει Νόμπελ Μνημονικού. Το αποδέχομαι. Απ΄ό,τι φαίνεται, οι δύο κοπέλες είχαν κάνει και μερικές διασκευές σε άλλα κομμάτια. Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος να τα γνωρίζει. Εδώ αμφιβάλλω αν υπάρχουν πάνω από δέκα να θυμούνται το κάτωθι:

Γιώργος Ξανθιώτης – Τσικουλάτα

Τίκα τάκα τίκα τακ before it was cool. Ο Γιώργος Ξανθιώτης έβγαλε μερικά ακόμα κομμάτια σε πολύ ντόπιες καταστάσεις. Το Τσικουλάτα έπαιζε ταυτόχρονη εποχή με τη Σοκολάτα του Σαρμπέλ. Πραγματικά δεν ήξερες ποιο από τα δύο είναι το σωστό.