Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι μπορεί να κάνει η πρόεδρος μετά την πρόταση της εισαγγελέως για αναστολή

Πολλά μπορεί να πει κανείς για την πρόταση της εισαγγελέως για αναστολή σε όλους τους χρυσαυγίτες πλην Ρουπακιά, αλλά αυτή τη στιγμή προέχει κάτι άλλο. Το πιο σημαντικό είναι τι γίνεται από εδώ και στο εξής.

Μπορεί η πρόεδρος του δικαστηρίου να μη λάβει υπόψιν της την πρόταση της Αδαμαντίας Οικονόμου και να στείλει τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στη φυλακή;

Θυμίζουμε ότι η εισαγγελέας έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, όλοι καταδικασθέντες της δίκης για τη Χρυσή Αυγή, πλην του Γιώργου Ρουπακιά,.

Η απάντηση ασφαλώς είναι «ναι». Η τιμή της δικαιοσύνης αυτής της χώρας στην πιο πολύκροτη δίκη της δεκαετίας βρίσκεται στα χέρια της προέδρου.

Η Μαρία Λεπενιώτη, όπως αγνόησε επί της ουσίας την πρόταση της εισαγγελέως περί αθώωσης των μελών του ναζιστικού μορφώματος, το ίδιο μπορεί να κάνει και τώρα.

Η αεροπαγίτης που ανακοίνωσε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, καταδικάζοντας τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τα πρωτοπαλίκαρά του για διεύθυνση και σύσταση εγκληματικής οργάνωση κρατάει στα χέρια της το βιβλίο της ιστορίας και το μελάνι.

Από την απόφαση της θα κριθεί αν θα γραφτεί ιστορία ή θα μιλάμε για μια απόφαση που θα στιγματίσει την ελληνική δικαιοσύνη! Η αντίστροφη μέτρηση για να μάθουμε, έχει ήδη αρχίσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ατάκα της Αδαμαντίας Οικονόμου: «Πέρασαν επτά έτη και δεν προχώρησαν σε νέες αξιόποινες πράξεις» θα μνημονεύεται για χρόνια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)