Κύριε Τσιόδρα μήπως ήρθε η ώρα να τελειώσει αυτό το αστείο με τα πλοία εν μέσω κορωνοϊού;
Βρείτε μας στο
Newsroom

Τα 2 μέτρα που ζητούν οι λοιμωξιολόγοι μετά τα 1259 κρούσματα

Η ανησυχητική έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού μας προετοιμάζει για τη νέα πραγματικότητα.

Πονοκέφαλο προκαλούν σε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους τα 1259 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ο αριθμός πράγματι ακούγεται τρομακτικός, οι λοιμωξιολόγοι, όμως, συστήνουν ψυχραιμία και σύνεση προειδοποιώντας πως τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, οι επόμενες ημέρες θα είναι εξαιρετικά δύσκολες καθώς θα υπάρξει κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων, με τα μέτρα να αποδεικνύονται ανεπαρκή.

«Δεν έχουμε άλλα περιθώρια»

«Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, πρέπει να προχωρήσουμε και σε άλλα μέτρα πριν αλλάξει ο καιρός καθώς οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν στην εξάπλωση του ιού», υποστήριξε ο καθηγητής μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Δείτε ακόμα: Κύριε Τσιόδρα, σήμερα φάνηκε πόσο μεγάλο λάθος κάνατε…

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει ήδη εισηγηθεί προκειμένου να τεθούν σε ισχύ δύο νέα μέτρα ώστε να μειωθούν τα ημερήσια κρούσματα, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της καθολικής χρήσης μάσκας.

Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovision (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovisio

Τα δύο νέα μέτρα 

Η επιτροπή των ειδικών έχει ήδη καταλήξει στα δύο σωτήρια μέτρα τα οποία και πρότεινε.

Ποια είναι αυτά; Η μείωση ωραρίου σε εστίαση και διασκέδαση και η απαγόρευση της κυκλοφορίας ήδη από τις πρώτες βραδινές ώρες. Την ίδια ώρα, έχει προταθεί και η αύξηση της τηλεργασίας. Πηγές εκ των έσω αναφέρουν πως η κυβέρνηση έχει ήδη πει το «ναι» στα συγκεκριμένα μέτρα τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα.

Η κυβέρνηση αναμένεται να πάρει σκληρές αποφάσεις μέσα στις επόμενες ώρες, με την επιστημονική κοινότητα να δηλώνει αποφασισμένη να μην μας χρυσώσει το χάπι…