Και τώρα η σειρά του Μάνου Δασκαλάκη...
Βρείτε μας στο

Πόνος, Πολύς πόνος. Οργή. Θλίψη. Εκνευρισμός. Έκπληξη. Απορία. Αγωνία. Σοκ. Κι έπειτα, όσο περνάνε οι μέρες κι αποκαλύπτονται ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτήν την απεχθή, απεχθέστατη υπόθεση, το ουράνιο τόξο του πένθους και του θυμού αρχίζει ν’ αγκαλιάζει εκ νέου όλα μας τα συναισθήματα.

Η υπόθεση τη Πάτρας, όσο «κυλάει» με ραγδαίους ρυθμούς από το απόγευμα της Τετάρτης όταν και συνελήφθη η μητέρα των τριών κοριτσιών, συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο του πανελληνίου και δικαιολογημένα.

Τα όσα γνωστοποιούνται δεν είναι απλά φρικώδη, αλλά σε κάνουν πραγματικά ν’ αναρωτιέσαι για το πού στο διάολο βαδίζει το ανθρώπινο γένος, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο σε «κανονικές» κοινωνίες και όχι, ας πούμε, την περίοδο που ζούσαμε στις σπηλιές.

Και τώρα η σειρά του Μάνου Δασκαλάκη...

Κεντρικό πρόσωπο του αποκρουστικού δράματος, φυσικά, η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η μητέρα των 3 κοριτσιών που έχασαν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες την ζωή τους σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (μόνο που όσο κυλάνε οι εβδομάδες γίνεται πιο ξεκάθαρο το πώς πέθαναν…) συνελήφθη και οδηγήθηκε από την Πάτρα στην ΓΑΔΑ, όπου και κρατείται, καθώς της ασκήθηκε ποινική δίωξη γι’ ανθρωποκτονία στην υπόθεση της Τζωρτζίνας (του τελευταίου, δηλαδή, κοριτσιού που «έφυγε»).

Το να σπεύσει κανείς να καταδικάσει εκ προοιμίου την Ρούλα Πισπιρίγκου ως δολοφόνο είναι λάθος- όχι γιατί αίφνης είναι πολύ της μοδός το να είσαι «ισαποστάκιας», αλλά διότι μιλάμε κυρίως για μια πολύ λεπτή και εξωπραγματικά στενόχωρη υπόθεση, στην οποία το τεκμήριο της αθωότητας πρέπει να υφίσταται έως ότου να γκρεμιστεί, κατά πώς φαίνεται, εκκωφαντικά.

Ωστόσο, το να πει κανείς πως η θέση της μητέρας είναι εξαιρετικά δυσχερής και πως καλείται ν’ απαντήσει σε πολύ δύσκολα για την ίδια ερωτήματα (όχι με ψυχρά αντερωτήματα όπως «Και τώρα τι θα γίνει με μένα;», όπως λέγεται ότι είπε στους αστυνομικούς που την συνέλαβαν…) είναι κάτι παραπάνω από προφανές.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Και τώρα η σειρά του Μάνου Δασκαλάκη...

Στο κάδρο, όμως, έρχεται να προστεθεί τις τελευταίες ώρες- απολύτως αναμενόμενα- και ο πατέρας των τριών δύσμοιρων κοριτσιών. Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν κατηγορείται για κάτι ούτε του έχει ασκηθεί κάποια δίωξη, όμως είναι εύλογες οι απορίες που σχηματίζονται αναφορικά με το αν είχε κάποια ανάμειξη στην όλη τραγωδία ή όχι.

Το μόνο βέβαιο, πάντως, είναι πως έρχεται η σειρά του. Προσέξτε: δεν ισχυριζόμαστε πως είναι «μπλεγμένος», όμως αν ισχύουν τα όσα λέγονται για τη γυναίκα του και τα όσα έχουν διαφανεί από το πώς σκιαγραφείται από τους ειδήμονες, τότε ναι- έρχεται η σειρά του.

Τι εννοούμε;

Το εξής: αν η μητέρα είναι εν τέλει πράγματι η δολοφόνος και αν αποδειχθεί πως αυτή βρίσκεται πίσω από τις δολοφονίες των κοριτσιών, τότε είναι βέβαιο, όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, πως δεν έχουμε να κάνουμε με μία περίπτωση συνδρόμου Μινχάουζεν.

Και τώρα η σειρά του Μάνου Δασκαλάκη...

Δε θα μιλάμε, δηλαδή, για μία ψυχικά άρρωστη γυναίκα η οποία δεν είχε επίγνωση των πράξεών της, αλλά για μία γυναίκα που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και ότι όλα έχουν γίνει με βάση ένα ερεβώδες σχέδιο, το οποίο έφερε εις πέρας.

Πώς «μεταφράζεται» αυτό σε ό,τι έχει να κάνει με τον άντρα της; Αν όντως αυτή είναι η δολοφόνος, τότε έχουμε να κάνουμε με μία αδίστακτη «μητέρα» που δεν πρόκειται να διστάσει και να πει πως ο άντρας της γνώριζε τα πάντα και ότι αυτός τα σχεδίασε- σε μια απέλπιδα προσπάθειά της ν’ αποτινάξει από πάνω της τις κατηγορίες.

Εάν είσαι εκείνη που σκότωσε τα τρία της παιδιά, θα «κολλήσεις» στο να… δώσεις τον άντρα σου αν χρειαστεί; Αν μιλάμε για ένα τόσο χειριστικό άτομο, είναι απολύτως λογικό να θελήσει να βάλει κι άλλα άτομα στο αποτρόπαιο κάδρο, ιδίως αν αισθανθεί ότι την προδίδουν και την «αδειάζουν».

Ήδη άλλωστε υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής του ονόματος του από τη σύζυγό του. Μάλιστα όχι μόνο αυτού, αλλά και του πατέρα του. Σε δηλώσεις της μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, η Ρούλα Πισπιρίγκου ανέφερε ότι, κατά την επικοινωνία της με τον Μάνο Δασκαλάκη, όταν τον ρώτησε αν έχει καταλάβει πού βρίσκεται εκείνη, την ρώτησε αν θέλει να «βάλουν μέσα» τον ίδιο και τον πατέρα του, με την 33χρονη να τον ρωτά αν σοβαρολογεί.

Ως γνωστόν, στο κάδρο των ερευνών της πολύκροτης υπόθεσης έχει μπει και ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς που νοίκιαζε το σπίτι της στον Μάνο Δασκαλάκη και τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών, η Ρούλα ενδέχεται με κάποιον τρόπο να «κρατάει» γερά τον Μάνο αλλά και το αντίστροφο και να κρύβουν θλιβερές και «θανατηφόρες» αλήθειες .

Όπως ισχυρίστηκε ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία Θανάσης Κατερινόπουλος, «δύο είναι οι εξηγήσεις για αυτό που είπε η Ρούλα. Είτε το έκανε για επικοινωνιακούς λόγους καθώς είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος, και θέλησε να «πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα», αφήνοντας όλους τους αστυνομικούς να ψάχνουν. Είτε γιατί μπορεί όντως να υπάρχει κάτι από πίσω και έμμεσα ο Μάνος να απάντησε, όπως απάντησε. Αν είναι το δεύτερο, τότε υπάρχει βάθος στην υπόθεση.

Την ίδια ώρα, η Αγγελική Νικολούλη, η οποία έχει ασχοληθεί επισταμένως με το θέμα της Πάτρας, μιλώντας την Παρασκευή (1/4) είπε πως η Ρούλα πολλές φορές «κάρφωνε» τον Μάνο.

«Μου είχε μιλήσει και μου τον “έδινε” ανοιχτά. Εστιάσαμε όλοι στο ότι ο Μάνος ήθελε να φύγει, ή την χώρισε ή την παράτησε και δεν ενδιαφερόταν για τα παιδιά. Ο Μάνος δεν εγκατέλειψε τυχαία. Κάτι διαπίστωσε και της έδειξε την απόρριψή του κ από τη στιγμή εκείνη η γυναίκα άρχισε να κάνει τα δικά της. Αυτό προκύπτει από μηνύματα της ίδιας προς ένα πρόσωπο», σχολίασε σχετικά.

Ο όλος ρόλος του πατέρα στην προκειμένη περίπτωση είναι εξαιρετικά ομιχλώδης, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς τα όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά (χωρισμοί κτλ) για την μεταξύ τους σχέση και τα όσα ακούγονται.

Το βέβαιο είναι πως έρχεται και η σειρά του, που αν ευσταθούν οι κατηγορίες για την Πισπιρίγκου τότε το ανεπιθύμητο σήριαλ θα έχει ακόμα αρκετά επεισόδια.

Ο πόνος, η οργή, ο θυμός, η έκπληξη, η απορία και το σοκ θα έρθουν εκ νέου στο προσκήνιο. Εκείνο που μετράει περισσότερο απ’ όλα, βέβαια, είναι ν’ ακολουθήσει ένα και μόνο πράγμα.

Ένα: η λύτρωση.