8 ταινίες που (ελπίζουμε και) περιμένουμε το φθινόπωρο
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

8 ταινίες που (ελπίζουμε και) περιμένουμε το φθινόπωρο

Μεγάλα franchises, ελπιδοφόρα θρίλερ, το επόμενο μεγάλο animation της Pixar.

Το σινεμά βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής, σε μια εποχή που παίζει την επιβίωση του. Ένα ενδεχόμενο κύμα ανεξέλεγκτου κορωνοϊού σε παγκόσμια κλίμακα, θα σημάνει μια ανυπολόγιστη καταστροφή, αφού θα αποσυρθούν ξανά όλες οι ταινίες.

Γι΄αυτό η ευχή μας είναι να μη συμβεί κάτι τέτοιο για όλους τους πιθανούς λόγους, μεταξύ των οποίων και για να επιστρέψουμε για τα καλά εκεί που νιώθουμε οικεία, σε μια καρέκλα κινηματογράφου.

Πολύ περισσότερο από το φθινόπωρο κατά το οποίο περιμένουμε να δούμε μερικά από τα πιο μεγάλα franchises και ταινίες που έχουν πολλούς λόγους να μας ωθήσουν σε μια κινηματογραφική αίθουσα.

The New Mutants

Μαζί με το James Bond είναι από τις πιο «ταλαιπωρημένες» ταινίες. Τρία χρόνια σχεδιάζεται ουσιαστικά αυτή η μετάβαση σε μια νέα εποχή μεταλλαγμένων, από τον Απρίλιο του 2019 ήταν να βγει η ταινία, τελικά πήρε αναβολή για τον φετινό Ιούλιο αρχικά, όμως η πανδημία την πήγε πίσω.

Στο εξωτερικό έχει ξεκινήσει να προβάλλεται, σε εμάς θα έρθει στις 3 Σεπτεμβρίου από την Odeon και οι πρώτες κριτικές είναι πολύ θετικές. Κι αυτό σίγουρα κάτι λέει, αν σκεφτούμε ότι το franchise των Χ-Men παρέπαιε εδώ και μια 4ετία τη εξαιρέσει του Logan.

Thinking of Ending Things/ The Devil All the Time

Είναι οι δύο ταινίες του Netflix που μας έχουν κεντρίσει περισσότερο το ενδιαφέρον. Και οι δύο ανήκουν στο είδος του θρίλερ, αλλά με διαφορετική αφετηρία και ουσία, ενώ σε αρκετά τους σημεία αγγίζουν η πρώτη το horror και η δεύτερη το πιο hardcore ψυχολογικό θρίλερ.

Η ταινία του Netflix θυμίζει έντονα Eternal Sunshine of The Spotless Mind σε πιο θρίλερ εκδοχή

8 ταινίες που (ελπίζουμε και) περιμένουμε το φθινόπωρο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Η πρώτη θα είναι διαθέσιμη στις 4 Σεπτεμβρίου και η δεύτερη στις 16.

The Devil All The Time: «Μυρίζει» ταινιάρα που θυμίζει True Detective για το Netflix

Wonder Woman 1984

Τρία χρόνια μετά το origin, η Wonder Woman φιλοδοξούσε να έχει επιστρέψει από τον Ιούνιο, όμως η πανδημία την έφερε τελικά στις 2 Οκτωβρίου, όσον αφορά τις ΗΠΑ, και λίγες ημέρες μετά και στην Ελλάδα. Το trailer προϊδεάζει για κάτι πιο εντυπωσιακό σε εφέ από το πρώτο, αλλά και για κάτι με πιο ισχνή πλοκή.

Black Widow

Από τον περασμένο Μάιο ως τις 6 Νοεμβρίου που θα κάνει πρεμιέρα η ταινία, η απόσταση του κοινού ψυχολογικά από τον θάνατο της Black Widow στο Endgame θα είναι πολύ μεγάλη και το συναισθηματικό κενό σαφώς θα έχει μικρύνει σε βαθμό ολικής επούλωσης.

Αυτό σίγουρα κάπως θα επηρεάσει την πρόσληψη για μια ταινία που η Σκάρλετ και οι λοιποί συντελεστές έχουν χαρακτηρίσει ως καθηλωτική. Πρακτικά δεν πρόκειται για origin, καθώς τα γεγονότα της ταινίας τοποθετούνται χρονικά μετά το Civil War, αλλά θα βγουν πολλές εξηγήσεις για τα όσα έκανε η Ρομανόφ σε Infinity και Endgame.

Soul

Μετά το Coco το έργο της Pixar φαινόταν πολύ δύσκολο στο να μπορέσει να ξεπεράσει μια δεκαετία που χαρακτηρίστηκε από πολλές πολύ ισχυρές ταινίες. Το Soul έχει όλα εκείνα τα στοιχεία για να μας προκαλέσει το ίδιο μέγεθος συγκίνησης και αναμόχλευσης συναισθημάτων, οπότε αναμένουμε με ενδιαφέρον την κυκλοφορία της ταινίας στις 20 Νοεμβρίου.

No Time To Die

Από το 2018 ως σήμερα, το James Bond 25 έχει περάσει τους περισσότερους σκοπέλους που θυμόμαστε για ταινία. Σκηνοθέτη άλλαξε, σενάριο άλλαξε, ο Ντάνιελ Κρεγκ έμεινε αν και για καιρό δεν φαινόταν να συνεχίζει, τραυματίστηκε στα γυρίσματα, είχε πονοκέφαλο μια μέρα που τον είχαμε ματιάξει για την ομορφιά του. Όχι ντάξει, το τελευταίο δεν το ξέρουμε. Ξέρουμε όμως πως από τον Απρίλιο που θα κυκλοφορούσε η ταινία, φτάνουμε 20 Νοεμβρίου με την ελπίδα ότι τίποτα δεν θα πάει στραβά ξανά. Αν πάντως πάει, να δείτε που το No Time to Die σέρνει χοντρή γκαντεμιά και είναι η αιτία που το 2020 μας έχει πάει έτσι.

Dune

Όλα τα στοιχεία συνηγορούν πως αυτό που έχει φτιάξει ο Ντενί Βιλνέβ θα διεκδικήσει μαζί με το Tenet τον τίτλο της ταινίας της χρονιάς. Αυτό που θέλουμε όμως όλοι περισσότερο από κάθε τι, είναι το Dune να ανταποκριθεί στο όραμα του Χοδορόφσκι και να καταφέρει να συγκινήσει τον ίδιο πριν απ΄όλους εμάς. Η πρεμιέρα θα γίνει στις 18 Δεκεμβρίου.