Arcane: Η σειρά του Netflix που βρέθηκε στην τρίτη θέση παγκοσμίως σε όλες τις πλατφόρμες
Βρείτε μας στο

Αν το Arcane δεν ήταν animation, αλλά live-action, θα είχε ξεπεράσει κατά πολύ το Squid Game. Δεν είναι όμως. Και γι΄αυτό δεν έγινε talk of the global town. Αυτό δε σημαίνει πως δεν έχει κάνει ήδη κάτι που το Netflix δεν το έχει ξαναδεί.

Δεν το πέτυχε με το Rick and Morty, δεν το πέτυχε με το Castlevania, δεν το πέτυχε με το Masters of Universe, το έκανε με το Arcane.

Το νοτιοκορεάτικο animation είναι το πρώτο animation του Netflix που καπαρώνει την τρίτη θέση στην παγκόσμια λίστα με τα προγράμματα που αναζητά ο κόσμος σε όλες τις πλατφόρμες που υπάρχουν. Μόνο το Wheel of Time του Amazon και το Game of Thrones στο HBO Max είναι πάνω του.

Στην Αμερική, από την ημέρα της πρεμιέρας του στις 6 Νοεμβρίου μέχρι τις 21 του μήνα, το Arcane σημείωσε αύξηση 228% στην θέαση. Ενώ σε παγκόσμια κλίμακα η αύξηση αυτή ήταν της τάξεως του 629%. Αυτό το κατάφερε γιατί σε αντίθεση με το σύνηθες, το Netflix δεν κυκλοφόρησε ολόκληρη την πρώτη σεζόν σε αρκετές αγορές, όπως στις ΗΠΑ.

Έριχνε 3 επεισόδια κάθε Σάββατο. Κι έτσι πέτυχε τη διατήρηση και αύξηση του ενδιαφέροντος για ένα διάστημα 3 εβδομάδων, με τις σειρές του να κάνουν το peak τους συνήθως στην 4η ημέρα και μετά να πέφτουν. Με εξαίρεση σαφώς τα μεγάλα franchises, όπως το Squid Game, ή σειρές-εκπλήξεις που σπάνε τον κανόνα, όπως το The Maid.

To Arcane με το που κυκλοφόρησε, πήρε πράσινο φως για να ετοιμαστεί δεύτερη σεζόν, κάτι που οφείλεται στην τρομερή απόδοση του κόσμου του video-game League of Legends, με τρόπο που ταυτόχρονα καλύπτει τα backstories των χαρακτήρων, αλλά χτίζει και κάτι για τη συνέχεια.

Το στόρι βασίζεται στην κόντρα δύο πόλεων, η μία της μαγείας, η άλλη της τεχνολογίας. Η Piltover και η Zaun είναι δύο πόλεις-φατρίες, που ακολουθούν βίους αντίθετους. Η μία πάνω από το έδαφος, η έτερη υπό του εδάφους.

Η πρώτη σεζόν του Arcane είναι στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο μυθοπλασίας-αφήγησης

Στο επίκεντρο της ιστορίας είναι οι δύο αδελφές, η Vi και η Powder, το origin των οποίων θυμίζει κάτι από Nebula και Thanos, αφού αναλαμβάνει να τις μεγαλώσει ο Vander, ένας κάποτε αρχιεπαναστάτης που επιχείρησε να ενώσει τις δύο πόλεις. Δεν το κατάφερε. Έκανε όμως μια συμφωνία με την Piltover για τη διατήρηση της ειρήνης.

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Χρόνια μετά, οι δύο αδερφές μαζί με τους δύο θετούς αδερφούς τους, εισβάλουν στην Piltover, σε ένα εργαστήριο. Εκεί έχουν ανακαλύψει μερικά πολύτιμα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων κάποιοι μπλε κρύσταλλοι.

Τους κλέβουν, ο ένας πέφτει, σπάει, προκαλεί μια τεράστια έκρηξη και οι Enforcers της Piltover τους κυνηγούν. Αποτέλεσμα να φτάσουν στη Zaun. Κι εκεί θα επιχειρήσουν την αιχμαλωσία του Vander και των παιδιών του, καθ΄υπόδειξη του Silco, ενός πρώην φίλου και συνεργάτη του Vander.

Τα πράγματα εξελίσσονται με τρόπο που έρχεται ο θάνατος για τα δύο αδέρφια και τον Vander από τραγικό λάθος της Powder, η Vi θυμωμένη την παρατάει και απ΄αυτό το σημείο η ιστορία μπαίνει στη βασική της ροή. Η Powder γίνεται εύκολος στόχος για τον Silco και πάει με το μέρος του, ενώ η Vi φυλακίζεται.

Χρόνια μετά, οι δύο αδελφές θα έρθουν σε σύγκρουση. Η Vi γιατί θέλει να σκοτώσει τον Silco, η Powder γιατί τα έχει χαμένα και τον προστατεύει. Η πρώτη σεζόν έχει plot twist, έχει ένα τεράστιο cliffhanger και γενικώς το Arcane δεν υπολείπεται σε τίποτα από τα καλύτερα animation. Προϊόντος του χρόνου ο μύθος του θα μεγαλώσει κι άλλο.

Για το Arcane όλα καταλήγουν στο 9.4 που έχει στο IMDB και στο 100% στο Rotten Tomatoes. Δικαιολογεί απόλυτα αυτούς τους αριθμούς. Και πραγματικά δεν μπαίνει καν σε σύγκριση με οτιδήποτε νοτιοκορεάτικο έχει κυκλοφορήσει το Netflix εδώ και δύο μήνες.