Dr. Strange
Βρείτε μας στο

Μπορεί το Eternals να μας έβαλε σε μια σκέψη πως η Marvel θα περάσει σε μια νερόβραστη περίοδο του MCU, αλλά πολύ γρήγορα έσβησαν τα σύννεφα με το Spider-Man: No Way Home. Και με το Dr. Strange θα επιβεβαιώσε ότι έχει τον τρόπο να μας τρελαίνει.

Όλα επιστρέφουν, όλα καταλήγουν κάπου, όλα συνδέονται. Πέρασε δηλαδή η Marvel μια χρονιά που άπλωσε τα χαρτιά της σε επίπεδο σειρών, μας έδειξε το Wandavision, μας έδειξε το Falcon and the Winter Soldier, το Hawkeye και το What If. Κι αν τα δύο ενδιάμεσα δεν έχουν βρει ακόμα το πάτημα σύνδεσης με το κινηματογραφικό σύμπαν, το πρώτο και το τέταρτο φαίνεται πως βρίσκουν το μονοπάτι τους.

Και το κάνουν στην ίδια ταινία, το Dr. Strange in the Multiverse of Madness. Εκεί ο Stephen Strange βρίσκεται στο Sanctorum αφού έχει ανοίξει την πύλη για το Πολυσύμπαν για χάρη του Peter Parker και καλείται να διορθώσει το χάος που έφτιαξε.

Όμως ο Mordo, ο άνθρωπος που ήταν πιστός στην Sorcerer Supreme πριν τον Strange, του εξηγεί πως αυτό που έκανε κατήργησε τους νόμους που διέπουν τη θέση του και θα υπάρξουν συνέπειες, τιμωρία. «Η μεγαλύτερη απειλή για το σύμπαν μας, είσαι εσύ» του λέει χαρακτηριστικά.

Κι ενώ ο Dr. Strange ζητάει τη βοήθεια της Wanda για να κλείσει τις πύλες του πολυσύμπαντος που άνοιξαν, εμφανίζεται κάτι που δεν το έχει προβλέψει.

Αυτό που του λέει ο Mordo είναι ένα spoiler για την εμφάνιση του Sinister Strange που γνωρίζουμε στη σειρά What If. Εκεί ο Strange προσπαθεί να γυρίσει το χρόνο πίσω και να αλλάξει τον θάνατο της Christine Palmer. Κι αυτό είναι κατάργηση των νόμων. Και τιμωρείται.

Καθώς γυρίζει διαρκώς το χρόνο πίσω και σε κάθε νέο σενάριο η Christine πεθαίνει, αλλά με διαφορετικό τρόπο, αποφασίζει να ψάξει στα απαγορευμένα βιβλία για να βρει τη λύση και τελικά καταφέρνει να διασπάσει τον εαυτό του, να αποτινάξει τον καλό Strange και να κρατήσει όλα τα κακά του στοιχεία.

Καταλήγει όμως να είναι αιχμάλωτος μεταξύ διαστάσεων και στο τέλος προσπαθεί να επανορθώσει συγκεντρώνοντας από διάφορα σύμπαντα κάποιους από τους Avengers για να βοηθήσουν τον Παρατηρητή να σταματήσει τον Ultron που σε ένα άλλο σύμπαν απ΄αυτό της ταινίας, έχει βγει εκτός ελέγχου και έχει νικήσει.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Το trailer του Dr. Strange 2 λοιπόν, μας δείχνει τον Sinister μάγο και πλέον το σύμπαν της Marvel οδηγείται σε ένα άλλο επίπεδο θέασης που πιθανότατα να αποτελέσει και απάντησει στις αιτιάσεις σκηνοθετών πως είναι βαρετά τα σενάρια.

Όσα ακολουθήσουν, προβλέπονται mindblowing.