Tom Holland Spider-Man
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Tom Holland: Πώς ο sidekick Spider-Man γίνεται ο νέος «Tony Stark» της Marvel

Ο Tom Holland έγινε από παραγιός του Robert Downey Junior, ο μπροστάρης του MCU

Σε μια σκηνή στο Infinity War, την ώρα που ο Stark έχει σώσει τον Dr. Strange από τις βελόνες του Maw και αποφασίιζουν να πάνε το διαστημικό σκάφος στον Τιτάνα, ο Iron Man πηγαίνει στον Spider-Man του Tom Holland και τον χρίζει επίσημα Avenger.

Αυτή η σκηνή δεν ήταν μόνο μέρος του σεναρίου μιας ταινίας μυθοπλασίας. Ήταν και μια αποτύπωση της πραγματικότητας. Εκείνη τη στιγμή ο Robert Downey Junior γνώριζε πως είχε έρθει για εκείνον το τέλος της πορείας του στο MCU και παρέδιδε τη σκυτάλη στον Tom Holland, καθώς και ο Chris Evans θα ολοκλήρωνε την πορεία του, όπως και η Scarlett Johanson. Αντίστοιχα, ο Chris Hemsworth ίσως να έχει γυρίσει την τελευταία του ταινία ως Thor.

Δημιουργήθηκε ένα τεράστιο κενό το οποίο ο Anthony McKie δεν έχει το star quality για να το καλύψει. Αντιθέτως, ο Tom Holland το έχει και το παραέχει. Και με τη Zendaya στο πλάι του, που είναι μεγαλύτερο μέγεθος από εκείνον, όχι στο μπόι, αλλά στη φήμη και το influence, ο Holland παίρνει πόντους και γίνεται ο franchise Avenger της Marvel. Γίνεται αυτός που θα οδηγήσει τη Marvel στις επόμενες πίστες.

Μέσα από το No Way Home, τόσο στην ταινία όσο και στο promo, φάνηκε εναργώς πως ο Tom Holland θα είναι η βιτρίνα του MCU και θα κληθεί μαζί με τον Dr. Strange να ενώσουν Eternals, Shang Chi, Captain Marvel και ό,τι άλλο προκύψει.

Ο Tom Holland θα οδηγήσει το καράβι της Marvel ως το 2026

Η τρομακτική επιτυχία του No Way Home, που σε εποχή πανδημίας είναι η μόνη ταινία μμε 1 δισ. δολάρια έσοδα, λέει τα πάντα. Αν δεν υπήρχε πανδημία, το No Way Home ίσως έφτανε να κλονήσει τα έσοδα του Infinity War.

Καθώς οι Avengers δημιουργήθηκαν στο δικό του σύμπαν, με επίκεντρο τη Γη. Και καθώς ο ίδιος είναι ο μόνος που μπορεί να προστατεύσει πια, ο Spider-Man του Tom Holland δεν έχει μόνο στις ταινίες τη μεγάλη ευθύνη.

Το γεγονός πως θα γίνει ο πρώτος Spider-Man με 6 ταινίες, λέει επίσης πολλά. Η Marvel ανακοίνωσε ότι θα γίνουν ακόμα 3 και φυσικά δεν θέλουν με τίποτα να δουν τον Holland κάποια στιγμή να ζητάει να αποχωρήσει. Είναι μόλις 24-25 και σε αντίθεση με τον Robert Downey Junior, βρίσκει από τώρα κι άλλες δουλειές, όπως το Uncharted, η βιογραφία του Fred Astaire ή το The Devil All the Time.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Σε αυτό το σημείο αξίζει να προστεθεί και ο τρόπος που τελειώνει το No Way Home. Θα προσπαθήσουμε να μην αποκαλύψουμε τίποτα, αλλά γενικά να είσαι προσεκτικός φίλε αναγνώστη.

Ο Spider-Man παίρνει μια πολύ δύσκολη απόφαση και μετά μια ακόμα δυσκολότερη. Μια ατάκα που λέει ο Jonah Jameson για εκείνον μετά τη σκηνή στο κτήριο που μένει με τη θεία May, του μένει και γίνεται το κέντρο των επιλογών του. Η ταινία παρουσιάζει το ξεκίνημα ενός νέου Spider-Man, με μεγαλύτερο βάθος και character building.

Με απλά λόγια, ο Tom Holland έχει πάνω του το βάρος της πραγματικής διαδοχής στο MCU, όχι μόνο σε επίπεδο ρόλου, αλλά και σε επίπεδο βασικής εικόνας. Στην περίπτωσή του η εικόνα είναι άρτια. Είναι ένας πολύ γυμνασμένος νεαρός, ερωτευμένος, με μια πανέμορφη κοπέλα, προκαλεί την καλώς εννοούμενη ζήλια. Έχει όλα όσα θα θέλαμε.

Όλα ξεκίνησαν από ένα μεθυσμένο τηλεφώνημα

Καλώς ή κακώς, αυτό το σινεμά θέλει και τα ευπώλητα στοιχεία του. Αυτά που κάνουν μεγάλο γκελ στο μάρκετινγκ. Κι ο Tom Holland, εκτός από άψογος επαγγελματίας και ιδανικός για τον ρόλο του Spider-Man, έχει τη λάμψη.

Δεν είναι πια ο φιλικός Spider-Man της γειτονιάς. Είναι αυτός που τον ξέρουν όλοι. Όπως ακριβώς και στο No Way Home, πια περπατάει με τα φλας πάνω του και με τη σκέψη επικεντρωμένη στο πώς θα τοποθετηθεί δημόσια.

Το status του αλλάζει και αυτό αποδεικνύεται στο ότι έχει πια το θάρρος να αντιδράσει στον ισχυρισμό του Scorcese πως οι ταινίες της Marvel δεν είναι τέχνη. Κι είναι στον προθάλαμο του να αμείβεται με 10 εκατομμύρια δολάρια για κάθε του ταινία.

Δεν επελέγη τυχαία το 2015 από τον Kevin Feige, CEO της Marvel. Ούτε έγινε άδικα κάθε δυνατή προσπάθεια το 2018 για να μην τα σπάσουν η Marvel με τη Sony. Αν δεν τα είχαν βρει, αν ο Tom Holland δεν είχε κάνει ένα μεθυσμένο τηλεφώνημα στον Feige να τα δώσει όλα για εκείνον, η Marvel ίσως να είχε τελειώσει με το Endgame.

Ο Tom Holland έκανε το snap και τώρα γεύεται τους καρπούς του.