We Own This City: Αν θεωρείς το The Wire την κορυφαία σειρά του 21ου αιώνα, τότε πού να δεις αυτό που φέρνει το HBO
Βρείτε μας στο

Οκ, προφανώς και κάπου γίνεται κουραστικό να ψάχνει κανείς συνεχώς τη συνέχεια ενός τόσο ωραίου πράγματος. Όσο το κάνει, τόσο αδικεί τα επόμενα. Το The Wire ήταν μια καταπληκτική σειρά. Καιρός να πάμε παρακάτω. Ή μήπως με το We Own This City δεν πάμε;

Στη θεωρία και με βάση τα βιώματα της ζωής που έχει ο κάθε άνθρωπος, η προσπάθεια να βρεις κάτι που να είναι ίδιο με κάτι άλλο, σε οδηγεί στην απογοήτευση, γιατί τίποτα δεν είναι ποτέ ίδιο. Κι αν δεν είναι κάτι ίδιο με αυτό που έχει ως μύθο στο κεφάλι σου, τότε θα κρίνεται πάντοτε ως χειρότερο.

Με μια σειρά όπως το The Wire, είναι λογικό να θέλουν όλοι όσοι το είδαν, να βρουν κάτι καινούργιο να τους το θυμίζει. Και η σειρά Top Boy στο Netflix είχε τα περισσότερα κοινά. Το HBO όμως φέρνει μια άλλη σειρά που μπορεί και να δώσει ακριβώς την ίδια αίσθηση. Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνει κανείς από το trailer.

Η μίνι σειρά We Own This City είναι η νέα δημιουργία των ανθρώπων του The Wire, που έχουν κάνει επίσης και το The Deuce και το The Plot Against America.

Μέσα σε 6 επεισόδια θα δούμε την αναπαράσταση μιας πραγματικής ιστορίας, ενός σκανδάλου της αστυνομίας απ΄αυτά που είναι πολύ συχνά σε κάθε αμερικάνικη πολιτεία και σε κάθε πολιτεία εν γένει στον κόσμο.

Το 2017 η Βαλτιμόρη του Μέριλαντ συνταράχθηκε από ένα σκάνδαλο που αφορούσε στην Gun Trace Task Force της πολιτειακής αστυνομίας, δηλαδή της ειδικής μονάδας ανίχνευσης όπλων. Μάλιστα, την ημέρα που κυκλοφόρησε το trailer της σειράς, καταδικάστηκε και ένας από τους συλληφθέντες αστυνομικούς, ο Ρόμπερτ Χάνκαρντ, σε ποινή φυλάκισης με την κατηγορία της δολοπλοκίας, αφού είχε φυτέψει όπλο σε ύποπτο για να τον συλλάβει.

Το We Own This City έχει έναν χαρακτήρα ντοκιμαντέρ και αποτυπώνει όσα γίνονται παντού στις ΗΠΑ

Αυτή η τακτική ήταν συνηθισμένη στην Gun Trace Task Force, με τον Χάνκαρντ να υπηρετεί από το 2007 στο αστυνομικό τμήμα της Βαλτιμόρης. Ο Χάνκαρντ, όπως και όλοι οι συλληφθέντες αστυνομικοί, είχε τοποθετήσει ναρκωτικά στην τσάντα υπόπτου, ενώ είχε εισάγει ψευδή στοιχεία στη βάση δεδομένων των ενταλμάτων. Για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν και καταδικάστηκε, ο Χάνκαρντ μπορεί να μπει φυλακή για ως και 40 χρόνια.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Αυτές οι πράξεις είναι μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι απ΄αυτά που έκαναν οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο της Βαλτιμόρης. Οι Τζορτζ Πελεκάνος και Ντέιβιντ Σιμόν, δημιουργοί του The Wire, ανέλαβαν να γράψουν το σενάριο και ήδη από το trailer μπορεί κανείς να πορωθεί με το περιεχόμενο που θυμίζει σε πολλά τη φημισμένη σειρά.

Με τον Jon Bernthal (Punisher, King Richard, All Saints of Newark) ηγέτη της διαφθοράς, η αστυνομία της Βαλτιμόρης καθιέρωσε την κατάχρηση εξουσίας και την χρήση ακατάπαυστης βίας προς μαύρους κυρίως, αλλά και εν γένει όσους σταματούσε για έναν απλό έλεγχο ταυτότητας.

Η βαναυσότητα τους προς τους πολίτες και η συμμετοχή τους στο εμπόριο ναρκωτικών προκάλεσαν το ενδιαφέρον του δημοσιογράφου της The Sun, Τζάστιν Φέντον, που κατέγραψε την άνοδο και την πτώση αυτής της ειδικής μονάδας.

Η αισθητική και η ατμόσφαιρα που φτιάχνουν οι σεναριογράφοι με τη σκηνοθεσία, σηκώνουν ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για το We Own This City και αναμένεται η επιβεβαίωσή τους στις 25 Απριλίου όταν και κάνει πρεμιέρα η σειρά.