Netflix οι καλύτερες ταινίες 2023
Βρείτε μας στο

Δεν έχει περισσέψει και πολύ από το 2023. Κι αν επιχειρήσουμε μια ανασκόπηση του τι είδαμε σε επίπεδο ταινιών στο Netflix, οι πραγματικά πολύ καλές περιπτώσεις είναι οριακά πάνω από τα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ενώ φαίνεται να έχει φτιάξει την πιο ελκυστική και ενημερωμένη ταινιοθήκη, το Netflix δε μας έδωσε υπερπληθώρα αξιομνημόνευτων ταινιών το 2023. Υπήρξαν όμως 4 εξ αυτών που έτυγχαν ειδικής μνείας από εμάς και τους αξίζει και μια δεύτερη.

Extraction 2

Θα πίστευε κάποιος πως το 2ο μέρος του Extraction θα ήταν μια ξεπέτα ολκής ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, μια τίμια αποτυχημένη προσπάθεια. Τελικά δεν ήταν. Ίσα ίσα που μπόρεσε να είναι ισάξιο του πρώτου μέρους και ενίσχυσε το franchise για να μπει σε ένα μονοπάτι που θα το κάνει το Mission Impossible του Κρις Χέμσγουορθ.

Τσέκαρε εδώ το review μας εδώ.

Nowhere

Ότι θα βλέπαμε μια ισπανική ταινία επιβίωσης του ενός και δη με κεντρική ηρωίδα μια έγκυο γυναίκα χαμένη στη μέση του θαλάσσιου πουθενά, δεν θα το πιστεύαμε εύκολα. Το Nowhere είναι σαν να βλέπεις τον Ναυαγό και κάθε άλλη ταινία επιβίωσης.

Η πρωταγωνίστρια, η Μία, είναι μια γυναίκα που μαζί με τον άντρα της, τον Νίκο, πληρώνουν για να μπουν στα κρυφά σε ένα πλοίο που θα τους μεταφέρει στην ασφάλεια, μακριά από το απολυταρχικό καθεστώς της χώρας τους. Οι λαθρέμποροι τους βάζουν μέσα σε κοντέινερ. Όμως, της Μία καταλήγει στη θάλασσα, με το πλοίο να απομακρύνεται.

Η έγκυος Μία θα περάσει τα επόμενα κάμποσα 24ωρα μέσα στο κοντέινερ, προσπαθώντας να μην γεμίσει από νερό και πνιγεί και με ένα μωρό που αποφασίζει να γεννηθεί εκείνες τις μέρες. Η μαμά Μία θα φτιάξει εργαλεία, θα ακονίσει κάθε κύτταρο του εγκεφάλου της για να ζήσει το μωρό της και παρά τα υπερβολικά χαρακτηριστικά στο γενικό στόρι, το Nowhere είναι μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ταινία.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Fair Play

Φρέσκα κουλούρια με μια ταινία που είναι από τις λίγες που αποδίδουν την τοξικότητα σε μια σχέση χωρίς να είναι φταίκτης πάντα ο εξής ένας, δηλαδή ο άντρας. Είναι αναμφίβολα ο εντονότερα υπαίτιος, αλλά it takes two to tango. Πολύ καλές ερμηνείες, αρκετά σκληρή και επώδυνη ταινία.

Τσέκαρε το review μας εδώ.

Blood and Gold

Είναι ένα κατώτερο All Quiet on The Western Front, αλλά όχι κατώτερο ώστε να μη βλέπεται. Κατώτερο τόσο όσο να μην είναι ίσο, αλλά να μην χάνει και την αξία του ως φιλμ. Ήταν από τις απροσδόκητα καλές ταινίες του Netflix στην αρχή της χρονιάς, μεταφέροντας μας στην εποχή του Γ’ Ράιχ, έχοντας πολύ ανατρεπτικά στοιχεία.

Από τα πρώτα 20 λεπτά της, με τη σκηνή του παρ’ ολίγον βιασμού στο σπίτι, η ταινία σε έχει στην τσίτα, στην αγωνία και σου δημιουργεί την ανάγκη να θες να δεις τον Ντέφλερ να πεθαίνει στο τέλος, αλλά όχι με ευκολία. Να πεθαίνει με τρόπο αντάξιο των πράξεων του. Και Ναζί και βιαστής και όλα τα κακά του κόσμου.

Η λύτρωση για τον θεατή θα έρθει, αλλά με τρόπο που δεν τον περιμένεις.

Τσέκαρε το review μας εδώ.