Θα έπρεπε να σαρώνει αλλά «δεν»: Η ελληνική σειρά - υπερπαραγωγή που πατώνει στην τηλεθέαση

Θα έπρεπε να σαρώνει αλλά «δεν»: Η ελληνική σειρά - υπερπαραγωγή που πατώνει στην τηλεθέαση

Και αυτό είναι μεγάλο κρίμα και άδικο

Είναι καλή σειρά, πραγματικά καλή σειρά. Από αυτές που έχει ανάγκη η ελληνική μυθοπλασία, από αυτές που αξίζει να βλέπει κανείς. Και δεν αλλάζουμε λέξη από όσα είχαμε γράψει εδώ στο Menshouse μετά την πρεμιέρα (μπες ΕΔΩ για να θυμηθείς). Μόνο που σε αντίθεση με αυτό που περιμέναμε, το κοινό γύρισε την πλάτη στη «Μάγισσα: Φλεγόμενη Καρδιά».

Είναι μια απογοήτευση για τους συντελεστές, αλλά και για την τηλεοπτική δικαιοσύνη (αν υπάρχει κάτι τέτοιο), μια τέτοια υπερπαραγωγή να κάνει νούμερα τηλεθέασης που κινούνται στο 7-8%. Αναρωτιέται κανείς τι μπορεί να φταίει. Και κάνεις αυθόρμητα και αμέσως τη σύγκριση με την περσινή «Μάγισσα». Που έκανε εξαιρετικά νούμερα (17-19%) ενώ αν το δούμε συνολικά ως τηλεοπτικό προϊόν, ήταν κατώτερου επιπέδου από το φετινό της prequel.

Θα μπορούσαμε να πούμε ένα «άβυσσος η ψυχή των τηλεθεατών» και να πάμε παρακάτω. Μόνο που προφανώς κάτι τέτοιο δεν θα είχε νόημα. Εξηγήσεις ψάχνουμε, το γιατί. Ειδικά καθώς δεν είναι πως ως πρόγραμμα παίζει με φοβερό ανταγωνισμό την ώρα που προβάλλεται (22:30), κάθε Δευτέρα και Τρίτη. ΟΚ, τις πρώτες 2 Δευτέρες είχε απέναντι τον πετυχημένο «Τιμωρό» που πήγαινε με διπλό επεισόδιο και κρατούσε κόσμο για ώρα. Όμως τώρα ο Alpha αποφάσισε να το «σπάσει» σε δύο μέρες, μια περίεργη μάλλον απόφαση, να δούμε αν θα έχει συνέπειες.

Σε κάθε περίπτωση, για τη «Μάγισσα: Φλεγόμενη Καρδιά» θα μπορούσε να ήταν καλό νέο, αλλά δεν προκύπτει πως αυτό είχε σχέση με τα άσχημα νούμερα που κάνει. Γιατί δεν είναι πως έχει πάει καλά με θεωρητικά μπόσικους αντιπάλους. Τη «Γη της Ελιάς» είχε αρχικά απέναντι, τώρα (θα) έχει τον «Γιατρό». Επίσης αρχικά έπαιζε παράλληλα με το «Ταμπού» που πήγε ακόμα πιο… άπατο. Άρα δεν ευθύνεται αυτό, δεν είναι δηλαδή πως το κοινό βλέπει κάτι άλλο εκείνη την ώρα

Άρα; Τις πταίει; Το μεγαλύτερο μάλλον λάθος είναι εκτίμησης, του ίδιου του ΑΝΤ1. Βάζει τη «Μάγισσα: Φλεγόμενη Καρδιά» να παίζει αμέσως μετά από 1,5 ώρα κοντά, Grand Hotel. Θα σκέφτηκαν προφανώς από το κανάλι πως καθώς οι δύο σειρές έχουν παρόμοιο στιλ και ύφος, αυτή η δραματουργική συνέχεια θα γοήτευε το κοινό. Μόνο που τελικά συνέβη το αντίθετο. Οι τηλεθεατές… μπουχτίζουν. Θέλουν μετά κάτι διαφορετικό ή και τίποτα. Αποσυμπίεση, λέγεται. Γιατί να δουν κάτι παρόμοιο που απλώς είναι σε άλλη εποχή; Το back to back κουράζει.

Άφησε πίσω της τη μετριότητα: Η σειρά που αποζημίωσε τη μεγάλη αναμονή περισσότερο από κάθε άλλη φέτος

Με άλλα λόγια, η «Μάγισσα: Φλεγόμενη Καρδιά» πληρώνει την ώρα και μέρα προβολής σε συνδυασμό με μια γενική εξάντληση του κοινού, που αποζητάει κάτι λιγότερο dark λίγο πριν πέσει για ύπνο. Γενικά ο κόσμος δείχνει φέτος να ψάχνει το αστείο, το πιο ανάλαφρο, φαίνεται από την επιτυχία του «Έχω Παιδιά», ενώ και η «Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα» δεν πάει άσχημα σε νούμερα.

Το θέμα είναι, μπορεί να σωθεί η δουλειά για τη «Μάγισσα: Φλεγόμενη Καρδιά»; Σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει. Είναι και κρίμα, ξαναλέμε, καθώς είναι μια πολύ καλή σειρά. Ίσως μια άλλη μέρα και ώρα προβολής; Δεν ξέρουμε, ιδέες ρίχνουμε. Πάντως από τον ΑΝΤ1 προκύπτει ότι θα κάνουν ακόμα λίγο υπομονή, ότι θα δώσουν μια ακόμα ευκαιρία στη σειρά με το τρέχον status πριν προβούν σε αλλαγές. Αλλά μοιάζει μονόδρομος να υπάρξουν τροποποιήσεις, σύντομα. Είναι μια ακριβή παραγωγή, ένα φιλόδοξο και πολυδιαφημισμένο στοίχημα το οποίο πίστευαν πολύ στο σταθμό και η ως τώρα πορεία του κάθε άλλο παρά η αναμενόμενη είναι. Αυτό απαιτεί δράση. Πριν να είναι αργά και η ζημιά γίνει ανεπανόρθωτη. Εκτός αν είμαστε ήδη σε αυτό το σημείο. Κάτι που απευχόμαστε.