Foinikas Cocina
Βρείτε μας στο

Σου είχαμε γράψει πριν μερικούς μήνες για τα μεξικάνικα που ξεφυτρώνουν σαν τις παπαρούνες στο κέντρο της Αθήνας. Σε αυτό έχει συντελέσει και η τριβή του αθηναϊκού κοινού με καλά εστιατόρια μεξικανικής κουζίνας. Το Foinikas Cocina είναι μια τέτοια περίπτωση.

Τι θέλει ο μέσος Αθηναίος; Μαγαζιά που να τον ταξιδεύουν. Μέρη που να του δίνουν την ψευδαίσθηση πως έχει αφήσει το κλείνον άστυ και έχει μεταφερθεί σε κάποιο νησί, σε κάποια παραλία, σε κάποιο μέρος μακρινό που η τσέπη του δεν του το επιτρέπει όσο η φαντασία του.

Στο Foinikas Cocina Y Cocteleria Mexicana μπορεί κανείς να βρει στο απόλυτο αυτή την αίσθηση του φευγιού. Είναι σαν μια μικρή πολιτεία. Θυμίζει αυτά τα τμήματα παλιάς πόλης που έχουν αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις στην Κεντρική Ευρώπη, που συνήθως στο ιστορικό τους κέντρο έχουν μεσαιωνικές κατασκευές με πετρόκτιστα σπίτια σε σειρά και με διαφορετικά χρώματα.

Αρκετοί κάνουν λόγο για ολλανδική γειτονιά, αφού έχει έντονα χαρακτηριστικά από γειτονιές του Άμστερνταμ ή του Αϊντχόφεν.

Κι όμως είναι στην Αττική: Ένα μεξικάνικο σε «ολλανδική» γειτονιά είναι η πιο ωραία πλατεία της πόλης

Κι ενώ υπάρχουν τέτοια στοιχεία στον Foinika, υπάρχει και έντονο το στοιχείο του Μεξικό, με την αυλή του να είναι σαν την εσκομπαρική χασιέντα που είδαμε στο Narcos.

Το Foinikas Cocina στο Χαϊδάρι είναι μια εμπειρία που υπερβαίνει το φαγητό και το ποτό. Γύρω απ’ αυτά πλαισιώνεται, αυτή είναι η αφορμή για να πάει κανείς εκεί, αλλά καταλήγει να απολαμβάνει και πράγματα αυτόνομα, ξέχωρα απ’ αυτά.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Holy Llama: Το πιάτο-έπος που δε θα βρεις αλλού στην Αθήνα

Οι τεράστιες προτομές που δεσπόζουν, θυμίζουν μνημεία των ιθαγενών. Λες και βλέπεις κάποιο μνημείο των Αζτέκων ή των Ολμέκων.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AthensTop (@athenstop)

Ο χώρος σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή και ακόμα κι αν δε σε ψήνει το μεξικάνικο, θα του δώσεις μια ευκαιρία μόνο και μόνο επειδή σου προσφέρει την ωραία ψευδαίσθηση πως είσαι κάπου αλλού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Foinikas Cocina Mexicana (@foinikas_cocina_mexicana_)

Κι όμως είναι στην Αττική: Ένα μεξικάνικο σε «ολλανδική» γειτονιά είναι η πιο ωραία πλατεία της πόλης

Πάμε και στο μενού; Όσοι και να είστε στην παρέα, θα πάρετε οπωσδήποτε ένα Potato skins fuente (πατάτες με φλούδα, λιωμένο cheddar, ropa vieja, σάλτσα ντομάτας, sour cream & pico de gallo) έκαστος. Τα βρίσκεις και σε vegetarian εκδοχή.

Κι όμως είναι στην Αττική: Ένα μεξικάνικο σε «ολλανδική» γειτονιά είναι η πιο ωραία πλατεία της πόλης

Βάλε οπωσδήποτε και μια σαλάτα με μαριναρισμένο μωβ λάχανο, καρότο, σέλερι, μήλο, καλαμπόκι, αγγούρι, jalapenos & φρυγανισμένο κρουτόν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Foinikas Cocina Mexicana (@foinikas_cocina_mexicana_)

Εννοείται πως θα βάλεις στο τραπέζι το Chimichanga palmera (τηγανητό burrito με κρούστα μπαχαρικών, mix τυριών, μεξικάνικο ρύζι & κοτόπουλο fajitas που υνοδεύεται από sour cream, pico de gallo, salsa ranch & ζεστή σάλτσα cheddar).

Σταθερά 2,5€: 4 σουβλατζίδικα με πιτόγυρο-όνειρο που δεν ανέβασαν την τιμή παρά τις αυξήσεις

Επίλεξε επίσης τα beef fajitas, το espeton με κοτόπουλο και με κλειστά μάτια το taco bowl που έχει και vegan έκδοση, που είναι ποικιλία από tacos με μαύρα φασόλια, ropa vieja, μεξικάνικο ρύζι, pico de gallo, guacamole & λεπτές πίτες tortillas.

Κι αφού δοκιμάσεις όλες αυτές τις υπέροχες γεύσεις, πιάσε στασίδι στο μπαρ για τα cocktails του. Παίζει μαργαρίτα σαφώς, αλλά σου προτείνουμε το Inglorious punch (ούμι, μεσκάλ, ανανάς, macadamia & εξωτικά φρούτα), το Buena Vida (tεκίλα, ρούμι, βανίλια & ανανάς) και το Trippin (ρούμι, πορτοκάλι, πικραμύγδαλο & εξωτικά φρούτα).

Foinikas Cocina Y Cocteleria Mexicana, Ηρώων Πολυτεχνείου 76, Χαϊδάρι