Ούτε στην SuperLeague: «Έγκλημα» αυτό που έγινε στο Σίτι-Άρσεναλ...
Βρείτε μας στο

Όλο και περισσότεροι τα τελευταία χρόνια εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία. Έχουμε συνηθίσει πλέον, το ακούμε αυτό από φίλους, γνωστούς, σε παρέες, στα ραδιόφωνα, στα σχόλια των αναγνωστών κάτω από κείμενα. Κάποιος μπορεί να σου πει ότι βλέπει ένα ξένο πρωτάθλημα, όχι το δικό μας. Λογικό θα πεις, θέλεις το προϊόν που καταναλώνεις να είναι από το πάνω ράφι. Και όπως και όλα τα άλλα αγαθά, υλικά και μη, άπαντες θέλουν να είναι ΑΑΑ.

Πέρα από την αδιαμφισβήτητη ποιότητα, την οποία προσφέρουν ειδικά οι top-5 λίγκες της Ευρώπης, η Ελλάδα έχασε πελάτες επειδή τις προηγούμενες δεκαετίες δεν υπήρχε το παραμικρό ενδιαφέρον. Το πρωτάθλημα γιορταζόταν μαζί με την παρέλαση, είχαμε τον ορισμό του μονοπωλίου και το «ενδιαφέρον» είχε εξαφανιστεί ακόμα και από το λεξικό. Η κατάσταση στην Α’ Εθνική, μαζί φυσικά με την έκρηξη του ίντερνετ και των τρόπων να δούμε πέρα από τη μύτη μας, έστρεψε τον πιο πολύ κόσμο στην Premier League.

Περισσότερες ομαδάρες, περισσότεροι υπερπαίκτες, οι κορυφαίοι προπονητές, γεμάτα γήπεδα. Μόνο οπαδούς από το πάνω ράφι δεν έχουν οι Εγγλεζάδες, να τα λέμε όλα. Εμείς, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν στο Νησί υπάρχει κάποιο πρόχειρα φτιαγμένο ξύλινο οίκημα, όμως όντες 100% ουδέτεροι, την Κυριακή (22/09) γίναμε μάρτυρες ενός σκηνικού που θύμισε κάτι από Ελλάδα. Ένα από αυτά που μπορεί να σε κάνουν έστω να σκεφτείς να το κόψεις. «Μλκ, τι έδωσε;».

Ούτε στην SuperLeague: «Έγκλημα» αυτό που έγινε στο Σίτι-Άρσεναλ...

Στο ματς ανάμεσα στις κορυφαίες αγγλικές ομάδες του σήμερα [όχι τις ιστορικά μεγαλύτερες], στο Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ, είδαμε κάτι πραγματικά απίστευτο. Και είπαμε, εμείς δεν στηρίζουμε κάποια από την PL, φαντάσου κάποιος να είναι Gunner, τι βρίσιμο θα έχει ρίξει. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να χάνουν νωρίς από ένα ακόμα γκολ του υπερπαίκτη, Χάαλαντ, όμως έκαναν το «θαύμα», το γύρισαν πριν το ημίχρονο με τους αμυντικούς, Καλαφιόρι και Γκάμπριελ.

Στιγμές πριν πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια, έγινε η φάση του αγώνα. Έπειτα από απομάκρυνση της άμυνας της Άρσεναλ, με την μπάλα στον άερα, ο Μπερνάρντο Σίλβα ήταν σε θέση να κάνει κοντρόλ και ο Λεάντρο Τροσάρ τον έσπρωξε με το σώμα, ούτε καν με τα χέρια, σε βαθμό που ίσα-ίσα να θεωρείται φάουλ. Άπαντες θεώρησαν ότι θα ακολουθήσει ακόμα ένα γέμισμα, όμως ο Μάικλ Όλιβερ, είχε διαφορετική γνώμη και έδειξε δεύτερη κίτρινη στον Βέλγο.

Για ένα φάουλ μακριά από την περιοχή, για ένα φάουλ που ούτε σκληρό ήταν, ούτε στέρησε κάποια ευκαιρία από την Σίτι. Ο Αρτέτα; Οριακά δεν έσκισε τα ρούχα του. Οι παίκτες; Περισσότερο απορημένοι ήταν παρά νευριασμένοι. Στο τέλος της ημέρας, αυτή η απίθανη κόκκινη έκρινε το αποτέλεσμα, καθώς στην έδρα της πιο ακριβής ομάδας, η Άρσεναλ αναγκάστηκε να παίξει ultra-ταμπούρι στην επανάληψη και η Σίτι ισοφάρισε λίγο πριν το 100′. Το τελικό 2-2 επηρεάστηκε από την τραγική διαιτητική απόφαση η οποία είναι η αλήθεια πως θύμισε λίγο τις ελληνικές που έστρεψαν τους fans εκτός συνόρων.

Ούτε στην SuperLeague: «Έγκλημα» αυτό που έγινε στο Σίτι-Άρσεναλ...

Δεν νομίζουμε ότι ο [κορυφαίος διαιτητής στην Αγγλία] Όλιβερ ήθελε οπωσδήποτε να ευνοήσει την Σίτι, όμως η σκανδαλώδης κόκκινη σε συνδυασμό με το ότι το club του Μάντσεστερ παραμένει ατιμώρητο παρότι ενεργεί αγνοώντας την ύπαρξη του Financial Fair Play, ένα ξενέρωμα το προκαλεί στον ουδέτερο. Σίγουρα στην όλη εικόνα δεν βοήθησε το πλάνο του τεχνικού της Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, να κάνει και παράπονα στον τέταρτο διαιτητή στο φινάλε.

Όπως δεν έχουν παικταράδες και αγοράζουν από τα άλλα πρωταθλήματα, όπως δεν έχουν προπονητές και παίρνουν τους κορυφαίους, ίσως οι Άγγλοι πρέπει να σκεφτούν να εισάγουν και διαιτητές. Γιατί το προϊόν όσο καλό και αν είναι, φθείρεται σοβαρά από σκηνικά σαν και αυτό και ειδικά όταν μιλάμε για ένα ματς που στο τέλος της σεζόν είναι πιθανό να κρίνει έναν τίτλο. Κακά τα ψέματα, η Premier League δεν είναι top χάρη στους Άγγλους…