Κατασπάραξε τη σύζυγό του ενώ έκανε μπάνιο: Το βαρύ τίμημα που πλήρωσε ο παλαιστής που πάλευε με αρκούδες
Βρείτε μας στο
Ιστορίες

Κατασπάραξε τη σύζυγό του ενώ έκανε μπάνιο: Το βαρύ τίμημα που πλήρωσε ο παλαιστής που πάλευε με αρκούδες

Μια τραγωδία που μας υπενθυμίζει ότι δεν πρέπει να υποτιμάμε τη δύναμη της φύσης
Menshouse Team

Ως γνώση μοιάζει στοιχειώδης, είναι τόσο απλό όσο ακούγεται: Υπάρχει σαφής και ξεκάθαρος λόγος που ο προσδιορισμός «άγρια» μπαίνει μπροστά από κάποια ζώα. Δεν τιθασεύονται, δεν εξημερώνονται. Είναι απρόβλεπτα, ακολουθούν τα ένστικτά τους. Η φύση το ορίζει αυτό, όχι εμείς.

Ο άνθρωπος όμως, μες στην αλαζονεία και τη μεγαλομανία που συχνά τον χαρακτηρίζει, νομίζει ενίοτε πως μπορεί να επιβληθεί των πάντων. Να διαφεντέψει, να ελέγξει το ανεξέλεγκτο. Η ιστορία του Ντέιβ ΜακΚίγκνεϊ αυτό ακριβώς έρχεται να συνοψίσει. Μια ιστορία από μια άλλη μακρινή εποχή, όταν οι κανόνες ήταν πολύ πιο χαλαροί και η γνώση πολύ πιο περιορισμένη.

Επαγγελματίας παλαιστής, έκανε τα πάντα για να φτιάξει όνομα στο χώρο του, να βγει μπροστά από τον ανταγωνισμό. Επιβλητική φιγούρα, με μακριά γενειάδα και μαλλιά, θύμιζε άνθρωπο των σπηλαίων. Το παρατσούκλι του, όμως, ήταν άλλο. Bearman. Ο άνθρωπος – αρκούδα.

Κατασπάραξε τη σύζυγό του ενώ έκανε μπάνιο: Το βαρύ τίμημα που πλήρωσε ο παλαιστής που πάλευε με αρκούδες

Κάθε άλλο παρά μεταφορικό. Ο Καναδός wrestler μαχόταν με αρκούδες αφού πρώτα τις εκπαίδευε για να τις φέρει στα μέτρα του. Ναι, κανονικές αρκούδες. Νιώθουμε την ανάγκη να το ξεκαθαρίσουμε καθότι μοιάζει τουλάχιστον παράλογο στα αυτιά ενός τύπου που ζει στο 2024…

Η πρώτη αρκούδα, που αγόρασε κοψοχρονιά από τσίρκο που είχε χρεοκοπήσει, ήταν ο Terrible Ted. Κατάμαυρη, όταν στεκόταν όρθια έφτανε σε ύψος τα 2.13μ. ενώ ζύγιζε 270 κιλά. Ο ΜακΚίγκνεϊ απέκτησε ζηλευτή φήμη για το ότι είχε τον τρόπο να επιβάλλεται στο θηρίο, να το θέτει υπό τις διαταγές του.

Ωστόσο, η επιτυχία, η δόξα, το χρήμα, όλα αυτά που πάνε συχνά μαζί, τον τύφλωσαν. Γρήγορα νόμισε πως ήταν πιο δυνατός από οτιδήποτε άλλο, πως τίποτα δεν μπορούσε να του ανακόψει την πορεία. Απέκτησε έτσι και δεύτερη αρκούδα για τα σόου του. Τον Smokey. Δίχως να διανοείται πως έκανε ένα τεράστιο λάθος…

10άρι με τεχνική και φαρμακερό αριστερό: Ο Έλληνας που εντυπωσίασε Σίτι, Μίλαν και Άγιαξ ίσως είναι το επόμενο asset της Εθνικής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 10άρι με τεχνική και φαρμακερό αριστερό: Ο Έλληνας που εντυπωσίασε Σίτι, Μίλαν και Άγιαξ ίσως είναι το επόμενο asset της

Κατασπάραξε τη σύζυγό του ενώ έκανε μπάνιο: Το βαρύ τίμημα που πλήρωσε ο παλαιστής που πάλευε με αρκούδες

Το κακό συνέβη το 1978. Ο ΜακΚίνγκνεϊ άκουσε το τηλέφωνο να χτυπάει και πήγε να απαντήσει ξεχνώντας ανοιχτό το κλουβί της αρκούδας. Το ζώο βγήκε έξω και μπήκε στο σπίτι. Εκεί βρισκόταν εκείνη την ώρα η σύζυγος του παλαιστή, Λιν Όρσερ, έκανε μπάνιο. Η αρκούδα της επιτέθηκε. Την κατασπάραξε, σκοτώνοντάς την επί τόπου.

Σοκαρισμένος μετά ο ΜακΚίγκνεϊ προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας πως ήταν περίοδος ζευγαρώματος και υπό αυτές τις συνθήκες οι αρκούδες φέρονται αλλοπρόσαλλα. Μετά το φριχτό γεγονός, οι αρχές του πήραν και τα δύο ζώα για να τα ελέγξουν για τυχόν λύσσα. Το τι συνέβη τελικά στον Ted και στον Smokey κανείς δεν έμαθε ποτέ.

Η τραγική σύνδεση του Bearman με τα άγρια ζώα δεν θα εξαντλούταν εκεί. Θαρρείς και η μοίρα θέλησε να τον τιμωρήσει για την έπαρση του. Στις 4 Ιουλίου 1988 ταξίδευε οδικώς μαζί με τον διάσημο παλαιστή Έιντριαν Άντoνις και τα δίδυμα αδέλφια Μάικ και Πατ Κέλι (επίσης wrestlers).

Βρισκόντουσαν σε έναν επαρχιακό δρόμο όταν μπροστά τους εμφανίστηκε ένας τάρανδος. Ο Πατ Κέλι, ο οποίος οδηγούσε, προσπάθησε να το αποφύγει, αλλά τυφλώθηκε από τον ήλιο, έχασε τον έλεγχο και το όχημα χτύπησε με ορμή σε έναν τεράστιο βράχο. Ο Bearman, ο Αντόνις και ο Πατ Κέλι σκοτώθηκαν. Ο Μάικ Κέλι επέζησε.

Για καιρό κυκλοφορούσε η φήμη πως το δυστύχημα έγινε επειδή το αυτοκίνητο προσπάθησε να αποφύγει ένα αρκουδάκι. Δεν ίσχυε κάτι τέτοιο, αλλά η παρανόηση καταγράφηκε στη συλλογική μνήμη πολλών φαν του wrestling. Επειδή πιθανότατα είχαν ταυτίσει τον ΜακΚίγκνεϊ με τις αρκούδες. Και τις τραγωδίες.