Καλοστημένο τρικ ή αλήθεια; Τα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα που διέκοψαν το ματς της Φιορεντίνα (Pics)
Βρείτε μας στο

Ελάτε τώρα, αυτό είναι- στην κυριολεξία- το γήπεδό μας. Είμαστε Έλληνες οπαδοί, επομένως γνωρίζουμε από πρώτο χέρι (συνήθως αυτό με το οποίο κοπανάμε τον αντίπαλο «φίλαθλο») για ποιο λόγο διακόπτονται τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια: τις περισσότερες φορές γιατί με τους φίλους μας- τον Πεταλούδα τον Νίκο, τον Πέτρο τον Μπαλτά, και, φυσικά, τον Μπάμπη τον Σουγιά- έχουμε κάνει «ντου» στα καλόπαιδα τις απέναντι εξέδρας και το γήπεδο θυμίζει μετά από λίγο Βαγδάτη.

Ή, θα πει κάποιος, επειδή έχουμε βαλθεί να προπονηθούμε στον ακοντισμό με φωτοβολίδα, στην προσπάθειά μας να πετύχουμε το «κοράκι».

Καμιά φορά, επίσης, ο φλώρος ο διαιτητής βαριέται ν’ ακούει τι κάνει επί μονίμου βάσεως η μητέρα του, η σύζυγός του, η αδερφή του κι ακόμα 27 συγγενείς του μαζί μας στο κρεβάτι (hint: εμείς, ως άντρακλες, έχουμε ενεργητικό ρόλο) και τραβάει κλαψουρίζοντας στ’ αποδυτήρια.

Καλοστημένο τρικ ή αλήθεια; Τα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα που διέκοψαν το ματς της Φιορεντίνα (Pics)

Στην εσχάτη των περιπτώσεων, διακόπτεται εξαιτίας των καιρικών συνθηκών όπως έγινε στο πρόσφατο Λαμία- Παναθηναϊκός που το χιόνι θύμιζε Έβερεστ έχει συμβεί κατά καιρούς.

Αυτοί είναι όλοι οι λόγοι, σωστά;

Λάθος– ξεχάσαμε τον σημαντικότερο: υπάρχει και η περίπτωση να έχουν βγει παγανιά τα UFO και οι παίκτες να κοιτάνε σαν εξωγήινοι…

Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovision (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovisio

Εσύ ’σαι η ΑΤΙΑ που… υποφέρω

Το ημερολόγιο δείχνει 27 Οκτωβρίου του 1954 και στην Ιταλία η Φιορεντίνα υποδέχεται, στο ιστορικό «Αρτέμιο Φράνκι», την γειτονική Πιστοϊέζε στο πλαίσιο του κυπέλλου. Το παιχνίδι, δεδομένου του ότι παίζουν δύο ομάδες της Τοσκάνης, έχει υψηλή ένταση, πάθος και καλώς εννοούμενο «ξυλίκι»- εν ολίγοις, τα πάντα.

Κυριολεκτικά τα πάντα: λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, άπαντες (ποδοσφαιριστές, προπονητές, θεατές, διαιτητές) στρέφουν το κεφάλι τους προς τον ουρανό, προκειμένου να δουν κάτι που συμβαίνει μια φορά στις… ποτέ.

Καλοστημένο τρικ ή αλήθεια; Τα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα που διέκοψαν το ματς της Φιορεντίνα (Pics)

Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα ασημί χρώματος περνάνε, σύμφωνα με τις δηλώσεις όλων, με απίστευτη ταχύτητα από τον ουρανό, με αποτέλεσμα ο άρχοντας του αγώνα, με μια αρχοντική παρέμβαση, να διακόψει το παιχνίδι.

Λίγο αργότερα, θα γράψει στο φύλλο του (ημιτελούς) αγώνα: «Διέκοψα οριστικά το ματς επειδή παίκτες και οπαδοί, όπως κι εγώ, είδαμε ιπτάμενα αντικείμενα πάνω από το γήπεδο!».

Αν υπήρχε Facebook εκείνη την περίοδο και πόσταρε κάποιος το θέμα, είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Ιταλός Κώστας Χαρδαβέλλας (ο Constantino Chardavelli) θα πατούσε WOW.

Οι μαρτυρίες των παικτών

Εντάξει, ναι- μοιάζει εξωφρενικά απίστευτο, υπερβολικό, αδιανόητο και όλα τα συναφή. Πού ακούστηκε, διάολε, UFO να κάνουν «επιδρομή» στη γη και, μάλιστα, σε αγώνα ποδοσφαίρου;

Ωστόσο, τα όσα δήλωσαν οι παίκτες και, κυρίως, η ομοιότητα στα λεγόμενά τους, βρίσκουν ανάμεσα σε μυριάδες σπόρους αυτόν της αμφιβολίας κι εν συνεχεία τον φυτεύουν μέσα μας- ρε λες να είναι αλήθεια;

«Ακόμα έχω την εικόνα για το πώς ακριβώς συνέβησαν τα πάντα. Παίζαμε ποδόσφαιρο και από πάνω μας πετούσαν κάτι αντικείμενα μακρόστενα με περίεργο σχήμα», δήλωσε ο Αρντίκο Μανίνι των «Βιόλα», για να συμπληρώσει ο Ρόμολο Τούτσι (που αγωνιζόταν στους φιλοξενούμενους) «Εκείνη την περίοδο, όλοι μιλούσαν για εξωγήινους. Εμείς τους είδαμε. Σοκαριστήκαμε. Και εμείς και ο κόσμος. Κάποιοι έφευγαν τρέχοντας από το γήπεδο. Ήταν κάτι απίστευτο».

Καλοστημένο τρικ ή αλήθεια; Τα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα που διέκοψαν το ματς της Φιορεντίνα (Pics)

Στη συνέχεια, ο Τούτσι προσέθεσε πως «Τ’ αντικείμενα είχαν σχήμα πούρου», πράγμα που έρχεται σε πλήρη λεκτική αρμονία με τη δήλωση του Μανίνι περί «μακρόστενων αντικειμένων».

Πολλά χρόνια αργότερα, ένας εκ των θεατών του ιστορικού παιχνιδιού- ο Τζίτζι Μπόνι, που διετέλεσε και αρχηγός των οργανωμένων της Φιορεντίνα- σε ερώτηση που του απηύθυνε το BΒC είπε «Νομίζω ήταν κάτι εξωγήινο. Αυτό πιστεύω. Δεν μπορώ να δώσω διαφορετική εξήγηση».

Στιβεν Σπίλμπεργκ likes this.

Η επίσημη θέση του ιταλικού κράτους για το συμβάν

Όπως ήταν αναμενόμενο, το θέμα πήρε τεράστιες, για την εποχή, διαστάσεις. Ο κόσμος- όχι μόνο οι 10.000 που παρίσταντο στο παιχνίδι, αλλά και όσοι πληροφορήθηκαν το συμβάν από τις εφημερίδες- ήθελε να μάθει τι ακριβώς συνέβη. Για την ακρίβεια, σχεδόν απαιτούσε να μάθει τι έγινε στο «Αρτέμιο Φράνκι».

Καλοστημένο τρικ ή αλήθεια; Τα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα που διέκοψαν το ματς της Φιορεντίνα (Pics)

«Εκείνες τις μέρες αναφέρθηκαν θεάσεις UFO στην κεντρική και βόρεια Ιταλία. Ποτέ στην ιστορία της χώρας δεν υπήρξαν τόσες αναφορές όσες σε εκείνο το τριήμερο. Στα αρχεία μας θεωρείται η κορυφαία μέρα εξωγήινης δραστηριότητας», δήλωσε ο διευθυντής του ιταλικού κέντρου UFO, Ρομπέρτο Πιτόνι.

Ανεπιβεβαίωτες φήμες λένε πως άπαντες έμειναν να τον κοιτάνε σαν UFO.

Καλοστημένο τρικ ή ανατριχιαστική αλήθεια;

Συνήθως, σ’ αυτού του είδους τις παράξενες ιστορίες, υπάρχει μια στιγμή σαν τούτη εδώ που το μυστήριο λύνεται με μια πειστικότατη, αν και μέχρι πρότινος «δυσδιάκριτη», εξήγηση. Κάτι του στυλ «Δεν ήταν UFO, αλλά τα καινούργια σκάφη του μυστικού προγράμματος “Vaffanculo” της πολεμικής αεροπορίας της Ιταλίας, τα οποία δοκίμαζαν τις αντοχές του κινητήρα τους και γι’ αυτό πετούσαν με απόκοσμη ταχύτητα».

Ε, λοιπόν, ξέρετε κάτι; Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει καμία τέτοια λύση στον γρίφο- περισσότερο από μισό αιώνα αργότερα, το ομιχλώδες πέπλο του μυστηρίου μοιάζει πιο «αρραγές» από ποτέ.

Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας επανέλαβαν- στο RAI και το BBC που έψαξαν πρόσφατα το θέμα- με μαθηματική ακρίβεια, θα έλεγε κανείς, τα όσα είχαν υποστηρίξει το 1954, εμμένοντας στην άποψή τους πως επρόκειτο για επιδρομή εξωγήινων.

Το αν ήταν πράγματι ή όχι UFO δεν μπορεί να το πει κανείς με βεβαιότητα, παρά το γεγονός πως οι αποχρώσες ενδείξεις συγκλίνουν προς την παράλογη καταφατική απάντηση.

Δύο πράγματα είναι, ωστόσο, σίγουρα: πρώτον, τα Aliens έφεραν γούρι στην Φιορεντίνα, καθώς την επόμενη σεζόν κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Και δεύτερον, ήμασταν τυχεροί που το περιστατικό δε συνέβη σε γήπεδο της Superleague, μιας και δεν είναι και τόσο επιστημονική φαντασία το σκηνικό που Έλληνας κάφρος βλέπει τον ξάδερφο του Ε.Τ. στο UFO και του φωνάζει «Εξωγήινε, γ@#$ται η μάνα σου!».

Βλέπετε, κάπως έτσι ξεκινάει ο Πόλεμος των Κόσμων.