house
Βρείτε μας στο

Η πορεία του House of Cards έμοιαζε να είναι σαν αναπαράσταση του πως εξελισσόταν η αμερικανική κοινωνία σε επίπεδο πολιτικής και λόμπι. Ο 5ος κύκλος μάλιστα ήταν σαν να προμήνυε πράγματα, αν σκεφτούμε ότι γυρίστηκε πριν εκλεγεί ο Trump. Από τις αρχές του περασμένου Οκτώβρη η σειρά βρίσκεται στον αέρα ελέω των εξελίξεων με τον Kevin Spacey. Ποια είναι η καλύτερη κατάληξη;

Από τη μία έχουμε το Netflix που ξεκαθαρίζει ότι δεν θέλει να έχει καμία συμμετοχή με παραγωγή που περιλαμβάνει τον Kevin Spacey. Ο ηθοποιός βέβαια είναι εκτός δράσης πλέον και για πολύ καιρό ακόμα πιθανότατα. Μέχρι να του δώσουν το Οκ από την κλινική απεξάρτησης. Αλλά και πάλι δεν θα είναι πια μέρος του House of Cards. Και δύσκολα θα βρει κάπου αλλού ρόλο για το πρώτο διάστημα. Από την άλλη έχουμε τους ανθρώπους που θα χάσουν τη δουλειά τους, αλλά στο Hollywood το πράγματα δεν είναι τραγικά, οπότε γρήγορα θα απορροφηθούν αλλού. Τέλος, έχουμε και το σενάριο να συνεχιστεί η σειρά με τον θάνατο του Spacey στο πρώτο κιόλας επεισόδιο.

Αυτό είναι για μένα και η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για το House of Cards. Καλώς ή κακώς πρέπει να μπει μια τελεία στον ρόλο του Frank. Δεν μπορεί να βγει από το κάδρο έτσι απλά. Μια λύση είναι να τον υποδυθεί ένας άλλος ηθοποιός για αυτό το ένα επεισόδιο. Καθαρά και μόνο για την ίδια τη σειρά δεν ξέρω πως θα γινόταν αυτό. Το πιο βέβαιο απ΄όλα είναι ότι υπάρχει εύκολος τρόπος να γίνει.

House of Cards: Η Claire απόλυτη πρωταγωνίστρια στον 6ο κύκλο

Στο φινάλε του 5ου κύκλου η Claire έχει προδώσει τον Frank. Εκείνος ορκίζεται να την σκοτώσει. Εκείνη αναμφίβολα το περιμένει. Λίγο πριν τον προδώσει όμως έχει κάνει τον πρώτο της φόνο. Σκότωσε τον Tom Yates. Άρα πήρε το βάπτισμα του πυρός. Μπορεί λοιπόν να προλάβει τον Frank και να τον σκοτώσει πριν το καταλάβει. Και να πάρει μαζί του όλα τα μυστικά που κράτησαν κρυφά για να φτάσουν στο ύψιστο αξίωμα. Σε μια Αμερική που έχασε την ευκαιρία να δει την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο, κι ας ήταν αυτή η Hillary, θα είναι ένας σημαντικός συμβολισμός να δει την Robin Wright, μια γυναίκα που δίνει αγώνες εντός της βιομηχανίας για να εξαλειφθούν τα κακώς κείμενα, στον ρόλο της Προέδρου. Παράλληλα, θα είναι και μια δήλωση ότι ο Frank Underwood δεν είναι πια η sine qua non συνθήκη για τo House of Cards. Η Claire εξελίχθηκε σε τέτοια.

Αφήστε που όλο αυτό θα δημιουργήσει και ένα νέο παράθυρο αφήγησης για την σειρά. Το τέλος του Frank αφήνει μετέωρο τον Doug Stamper. Η Claire είτε θα τον τελειώσει από τον Λευκό Οίκο είτε θα τον κρατήσει κοντά της για να μην δημιουργήσει έναν εχθρό. Αλλά θα φροντίσει να του μειώσει την θέση. Κι αυτό σίγουρα δεν θα αρέσει στον Stamper που θυσιάστηκε ομολογώντας τον φόνο της Barnes.

Όλα τα παραπάνω έρχονται και ως συνέχεια της επιστολής που απέστειλε η υπεύθυνη παραγωγής Pauline Miceli προς τα μέλη του crew για να ξεκινήσουν τα γυρίσματα του 6ου κύκλου. Σε κάθε περίπτωση το απότομο τέλος δεν πρέπει να παίξει ως σενάριο, έχοντας ως μόνο κριτήριο το ίδιο το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της σειράς.

Updated

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία παραγωγής τα γυρίσματα για τον τελευταίο κύκλο θα ξεκινήσουν το 2018. Ο Kevin Spacey δεν θα βρίσκεται στο καστ και η Robin Wright θα είναι το κεντρικό πρόσωπο πλέον ως η Πρόεδρος Claire Underwood. Επιπλέον, ο 6ος κύκλος δεν θα περιλαμβάνει 13 επεισόδια όπως οι προηγούμενοι. Θα τελειώσει στα 8. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα δεν προβλέπεται να τον δούμε πριν το φθινόπωρο του 2018.

κροκάδα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ρισκάραμε… σαλμονέλα: Τα γλυκό της παιδικής μας ηλικίας που πλέον κανείς δεν τολμά να δώσει στο παιδί του