Αυτά είναι τα 5 καλύτερα θερινά σινεμά της Αθήνας
Βρείτε μας στο
Στέκια - Φαγητά

Αυτά είναι τα 5 καλύτερα θερινά σινεμά της Αθήνας

Υπάρχει μόνο ένας λόγος να βρίσκεσαι στην Αθήνα το καλοκαίρι και αυτός είναι τα θερινά σινεμά της.

Υπάρχουν κλισέ που ισχύουν και υπάρχουν κλισέ που δεν ισχύουν. Στην δεύτερη κατηγορία ανήκει το κλισέ πως «η Αθήνα είναι όμορφη το καλοκαίρι». Δεν είναι! Στην πρώτη κατηγορία ανήκει εκείνο που λέει πως «τα θερινά σινεμά της Αθήνας είναι υπέροχα». Όντως! Είναι άπαιχτα.

Τώρα που καλοκαιριάζει και τα θερινά σινεμά ανοίγουν και πάλι αποτελούν τον μοναδικό ίσως λόγο που αξίζει κανείς να βρίσκεται στην Αθήνα. Και για όσο βρίσκεσαι στο καμίνι της να πηγαίνεις κάθε μέρα σε κάποιο θερινό σινεμά. Είναι από τα λίγα πράγματα που έχουν νόημα το καλοκαίρι στην πόλη.

Και για να ξέρεις και τι σου γίνεται, ακολουθούν τα πέντε καλύτερα θερινά σινεμά της Αθήνας:

Δεξαμενή

Αυτά είναι τα 5 καλύτερα θερινά σινεμά της Αθήνας

Βρίσκεται στην πλατεία Δεξαμενής (γι’ αυτό και το αντίστοιχο όνομα), σε ένα από τα πιο ωραία σημεία της Αθήνας, ανάμεσα σε Κολωνάκι και Λυκαβηττό. Και μόνο που θα δεις ταινία σε αυτή την γειτονιά και μετά θα έχεις την επιλογή να κάτσεις σε ένα από τα μαγαζάκια της πλατείας απ’ έξω, είναι δεδομένο πως θα περάσεις πανέμορφα ακόμα και αν η ταινία δεν λέει. Για την ακρίβεια, θα έχεις την αίσθηση ότι δεν είσαι καν στην Αθήνα.

Cine Paris

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Αυτά είναι τα 5 καλύτερα θερινά σινεμά της Αθήνας

Στην πλατεία Κυδαθηναίων στην καρδιά της Πλάκας, το Cine Paris είναι ένα από το πιο όμορφα θερινά της πόλης. Βρίσκεται σε μια ταράτσα που έχει θέα την Ακρόπολη, ίσως να παρασυρθείτε από την εν λόγω θέα και να χάσετε και κανένα σημείο της ταινίας! Από τα πιο σινεφίλ της πόλης επίσης, οι επιλογές ταινιών που κάνει είναι πάντα πολύ ψαγμένες.

Σινέ Θησείο

Αυτά είναι τα 5 καλύτερα θερινά σινεμά της Αθήνας

Ο ξένος Τύπος το έχει χαρακτηρίσει ως το «καλύτερο σινεμά του κόσμου» και το ίδιο το Σινέ Θησείο δεν έχει κανένα λόγο να μην περηφανεύεται για αυτό. Μe μια έφεση στις επανεκδόσεις κλασικών ταινιών, το Σινέ Θησείο βρίσκεται στο… Θησείο και στάνταρ προορισμό για κάθε τουρίστα που έρχεται στην Αθήνα. Ε, αν μένεις στην Αθήνα δεν νοείται να μην το έχεις επισκεφθεί!

Σινέ Παναθήναια

Αυτά είναι τα 5 καλύτερα θερινά σινεμά της Αθήνας

Στη συμβολή Μαυρομιχάλη και Αλεξάνδρας, ουσιαστικά στα σύνορα Εξαρχείων και Γκύζη, το Σινέ Παναθήναια μοιάζει με έναν μικρό παράδεισο μέσα σε μια πυκνοκατοικημένη και «τσιμεντένια» περιοχή. Απλά πανέμορφος κινηματογράφος, χαίρεσαι να τον κοιτάς ακόμα και όταν είναι κλειστός, από τα must στέκια της πόλης για τους σινεφίλ το καλοκαίρι.

Αίγλη Ζαππείου

Αυτά είναι τα 5 καλύτερα θερινά σινεμά της Αθήνας

Όποιος δεν έχει δει ταινία σε αυτή την οθόνη τότε έχει χάσει μια αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία. Η καλύτερη οθόνη της Αθήνας στον πιο ιστορικό κινηματογράφο της Αθήνας με πάνω από 110 χρόνια ζωής (λειτούργησε για πρώτη φορά το 1903!), η Αίγλη βρίσκεται στον κήπο του Ζαππείου και κάθε χρόνο παίζει όλα τα καλοκαιρινά blockbuster.