Ιδανικό αν είσαι στο ξεκίνημα: Το μισάωρο πρόγραμμα γυμναστικής του Chris Hemsworth θα σε «μπετώσει»
Βρείτε μας στο

Αν είσαι από τους τύπους που ακούνε τη λέξη «γυμναστική» και ψάχνουν στο λεξικό, τότε αυτό το άρθρο είναι για σένα. Ή και όχι. Γιατί βλέποντας αυτό το βίντεο του Chris Hemsworth, θα πιστέψεις ότι είναι ιδανικό για αρχάριους. Σε γελάσανε όμως.

Οκ, δεν υπάρχουν πολλά να πεις για τον Chris Hemsworth. Και η πρώτη σκέψη όταν ακούς για πρόγραμμα γυμναστικής που σου προτείνει, είναι πως θα περιλαμβάνει ασύλληπτα βάρη που δικαιολογούν και τα μπράτσα του τα οποία αυξομειώνονται όποτε εκείνος θέλει, ανάλογα τον ρόλο που καλείται να κάνει.

Για τον Thor στην 4η ταινία για παράδειγμα, πρέπει να άγγιξε ρεκόρ. Αν όχι προσωπικό, τουλάχιστον ως προς τον ίδιο τον ρόλο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chris Hemsworth (@chrishemsworth)

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Τα γυρίσματα έχουν τελειώσει, η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούλιο, κάτι που σημαίνει ότι ο Chris Hemsworth έχει τον ελεύθερο χρόνο να προωθήσει την εφαρμογή του γυμναστικής, το Centrfit, η οποία βρίσκεται στην αγορά εδώ και μια 4ετία σχεδόν, αλλά μόλις τους τελευταίους μήνες έχει ξεκινήσει το γερό της πρόμο.

Κάποια στιγμή στο παρελθόν ο Chris Hemsworth είχε προσκαλέσει έναν Youtuber να περάσει μαζί του μερικές εβδομάδες και να ακολουθήσει ένα από τα προγράμματα και αυτό το βίντεο έκανε θραύση πριν ενάμιση έτος περίπου, με αποτέλεσμα το app να πάρει τα πάνω του.

Πλέον, ο Αυστραλός ηθοποιός αναρτά συχνά βίντεο με ομάδες ασκήσεων, με διαφορετική στόχευση. Το τελευταίο βίντεο που ανάρτησε, είναι και αυτό που σου προτείνουμε να δοκιμάσεις.

Είναι ένα ιδανικό combo για κάποιον που είναι στο ξεκίνημα, αλλά και για κάποιον που έχει κάνει πρόοδο και βρίσκεται σε φάση που θέλει να ξεκουράσει κάπως τους μυς του στο πάνω μέρος, αλλά να μην τους αφήσει και τελείως αδούλευτους.

Σε αυτό το σημείο να πούμε βέβαια πως η ξεκούραση είναι σημαντικό να υπάρχει, ειδάλλως οι μυς δε θα κάνουν δουλειά και θα καταλήξουν να τραυματίζονται.

Αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό, ας δούμε το πρόγραμμα. Η λογική είναι το 9Χ10Χ10. Δηλαδή 9 ασκήσεις, από 10 επαναλήψεις η κάθε μία, με 10 σετ συνολικά. Μόνο εξάρτημα που χρειάζεσαι είναι μια μπάρα δίχως πρόσθετα βάρη. Είναι ελαφριά ναι και στα πρώτα 4-5 σετ θα νομίζεις ότι είναι γυμναστική για παιδάκια.

Όμως, στο τέλος αυτού του περίπου μισάωρου προγράμματος θα το νιώσεις για τα καλά. Εμείς το δοκιμάσαμε και ειδικά στα πόδια μπορεί να νιώσεις πιασμένος για αρκετές ώρες μετά το τέλος του.

Αυτό γιατί περιλαμβάνει συνολικά 100 Squats σε αυτό το χρονικό διάστημα και από 100 lunges σε κάθε πόδι. Κι όλα αυτά με τη μπάρα ανά χείρας. Ε, κάπου εκεί στο 7ο-80 σετ θα τα δεις λίγο ζόρικα γιατί θα ξαφνιαστεί ο οργανισμός περισσότερο, αλλά ξέρεις τι; Αυτός είναι ο στόχος. Να ξαφνιάζονται οι μυς και να καταβάλλουν μεγαλύτερη προσπάθεια για να προσαρμοστούν σε ένα πρόγραμμα.

Τώρα, εσύ θα δεις το βίντεο και θα μετρήσεις 8 ασκήσεις. Ο Chris Hemsworth τόσες προτείνει. Εμείς θα σου λέγαμε να προσθέσεις στην ποικιλία και τα reversed curls.

Κάντο και θα μας θυμηθείς. Το λέει και ο Chris άλλωστε. This ones a monster, not for the faint hearted. Αυτό είναι ένα τέρας, όχι για τους λιπόψυχους.