Αντούνα, Βαργκας, Ζαχά: Πού έκλεισαν τελικά οι παίκτες που ήθελαν οι ελληνικές ομάδες αυτό το καλοκαίρι
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Αντούνα, Βαργκας, Ζαχά: Πού έκλεισαν τελικά οι παίκτες που ήθελαν οι ελληνικές ομάδες αυτό το καλοκαίρι

Δεν ενώσαμε φέτος τους δρόμους μας, ποδοσφαιρικά ομιλώντας, ποιος ξέρει ίσως μια άλλη φορά

Τον παλιό καιρό, ο κόσμος περίμενε τα μάθει από τις εφημερίδες. Ειδικά το καλοκαιράκι είχε τη φάση του. Κοιτούσαν στην παραλία ποιο έντυπο διαβάζει ο δίπλα, ώστε αν είναι διαφορετικό από το δικό τους, να ανταλλάξουν, θέλοντας έτσι να δουν τι γράφουν και οι «άλλοι», μήπως εκεί λένε κάτι περισσότερο ή διαφορετικό. Τα μεταγραφικά ήταν πάντα το αλατοπίπερο για έναν οπαδό.

Δεν έχει αλλάξει αυτό ως προς τη βαθύτερη ουσία του. Απλά στον αχανή ωκεανό του διαδικτύου, με τα τόσα sites και την τόση πληροφορία στα social media από insiders ή απλά «πιστολέρο» του «είδα φως και μπήκα», κάπου έχει χαθεί αυτή η λαχτάρα, αυτή η προσμονή. «Γκώσαμε» στην πληροφορία. Χάνεται έτσι λίγο και η επαφή με το τι έγινε τελικά με κάποιες περιπτώσεις που ο μέσος φαν διάβαζε και ξαναδιάβαζε.

Αυτό ακριβώς ερχόμαστε να καλύψουμε σε τούτες τις αράδες, κατά ένα μέρος προφανώς. Για 3 από τους παίκτες που «έπαιξαν» πολύ στα ρεπορτάζ του καλοκαιριού. Αν είχαν έρθει στα μέρη μας, το πιθανότερο είναι πως θα μιλούσαμε ήδη για ποιοτικό upgrade στο σύνολο του προϊόντος. Μιλάμε, γαρ, για ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας.

Η τύχη όμως δεν θέλησε να ανταμώσουν οι δρόμοι μας. Ποιος ξέρει, ίσως κάποια άλλη στιγμή. Ως τότε, ας δούμε πού βρίσκει το «τώρα» τους αξιότιμους κυρίους Ουριέλ Αντούνα, Ρουμπέν Βάργκας και Γουιλφρίντ Ζαχά.

Ουριέλ Αντούνα

Ένας ταχύτατος winger, ένας «διάβολος» με την μπάλα στα πόδια που αν είχε περισσότερο ανθεκτικότητα και ισορροπία στην πορεία του θα ‘ταν αυτή τη στιγμή σε πολύ υψηλό level. Ένας παίκτης που ακούστηκε αρχικά για τον Παναθηναϊκό, καθώς ταίριαζε θεωρητικά ταμάμ με το ποδόσφαιρο που περιμέναμε από τον Ντιέγκο Αλόνσο  – άλλο αν τώρα βλέπουμε κάτι εντελώς διαφορετικό. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ως πρακτικά κλεισμένος από την ΑΕΚ, αλλά τελικά δεν βρέθηκε ποτέ η χρυσή τομή στο οικονομικό.

Αυτά τον Ιούλιο. Εξέλιξη, απτή, είχαμε στα τέλη του Αυγούστου. Ο 27χρονος Μεξικανός δεν μετακινήθηκε εν τέλει από την πατρίδα του. Απλά άλλαξε φανέλα. Το «απλά» τρόπος του λέγειν. Μόνο τέτοιο πράγμα δεν είναι η μετάβαση από την Κρουζ Αζούλ στην Τίγκρες. Ελπίζοντας πως αυτή τη φορά θα δείξει το πλήρες σετ των αναμφισβήτητων δυνατοτήτων του.

Ρουμπέν Βάργκας

To timing ήταν κακό. Ο Παναθηναϊκός τα είχε βρει σε όλα με την Άουγκσμπουργκ. Κοντά στα 6,5 εκατ. ευρώ θα πήγαινε το deal. Αλλά ο Ελβετός μεσοεπιθετικός ήταν τότε σε… Euro 2024 mode. Τα είχε πάει καλά στα γήπεδα της Γερμανίας και πίστευε πως θα μπορούσε να βρει μια πρόταση που να τον ικανοποιεί σε κάποιο από τα 5 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, Φιορεντίνα και Ρεν είχαν εκφράσει ενδιαφέρον. Αργότερα έβαλε νερό στο κρασί του και άρχισε να συζητάει και άλλες προοπτικές, το «Τριφύλλι» πάντως δεν επανήλθε.

Η Γαλατασαράι φάνηκε κάποια στιγμή πως θα είναι η επόμενη ομάδα του 26χρονου άσου, γράφτηκε για συμφωνία αναφορικά με 4ετές συμβόλαιο. Ούτε αυτό όμως επαληθεύτηκε στην πράξη. Ο Ρουμπέν Βάργκας βρίσκεται συνεπώς ακόμα στην Άουγκσμπουργκ, όπως του συμβαίνει σταθερά από το 2019 κι ύστερα. Το γερμανικό κλαμπ θα τον φωνάξει προσεχώς για να υπογράψουν νέο συμβόλαιο καθώς αλλιώς θα τον χάσει το ερχόμενο καλοκαίρι δίχως να πάρει σεντ, μένει ελεύθερος με τα τρέχοντα δεδομένα. «Πρέπει να καταλάβει πως έχουμε επενδύσει πολλά σε αυτόν», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής Μάρινκο Γιούρεντιτς. Λέγεται και άσκηση πίεσης…

Αντούνα, Βαργκας, Ζαχά: Πού έκλεισαν τελικά οι παίκτες που ήθελαν οι ελληνικές ομάδες αυτό το καλοκαίρι

Γουιλφρίντ Ζαχά

Ένας γκολτζής από αυτούς που αν δεις πως συντρέχουν προϋποθέσεις να τον διεκδικήσεις, οφείλεις να τα δώσεις όλα. Μια (εκπληκτική) 8ετία στην Κρίσταλ Πάλας επέτρεψε στον Ιβοριανό φορ να χτίσει ζηλευτή φήμη.

Στη Γαλατασαράι πάντως, ποτέ δεν κόλλησε με το εκεί περιβάλλον. Δεν είχε κακούς αριθμούς στατιστικά (10 γκολ – 5 ασίστ) αλλά ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και γενικά δεν βρήκε νόρμες και ισορροπίες στην Πόλη. Αυτό προσπάθησε να αξιοποιήσει προς όφελός του ο Ολυμπιακός φέρνοντας τον παίκτη στο Λιμάνι.

Ήταν που ήταν δύσκολη περίπτωση, έγινε περισσότερο καθώς η «Τσιμ Μπομ» δεν συναίνεσε να λυθεί το συμβόλαιο του Ζαχά. Ο οποίος τελικά κατέληξε, δανεικός, στη Λιόν. Με 3 εκατ. loan fee. Δεν έχει κάνει ακόμα ντεμπούτο, καθώς πήγε στους «Γκον» ανέτοιμος και δουλεύει στις προπονήσεις για να αναπληρώσει το χαμένο χρόνο και να είναι το συντομότερο δυνατό ξανά στο 100% fit.