Βλέμματα απορίας, νευρικά γέλια: Η πιο αμήχανη χριστουγεννιάτικη στιγμή της ελληνικής TV
Βρείτε μας στο

Να μας συγχωρέσεις προκαταβολικά για την ελαφρότητα και την απλοϊκότητα, αλλά όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές πλησίαζαν Χριστούγεννα. Ευκαιρία για λίγη χαλάρωση, ραθυμία στον καναπέ με θέρμανση (όχι υπερβολές, δεν μας τρέχουν απ’ τα μπατζάκια κιόλας) και νοσταλγική διάθεση. Εξάλλου πάντα εν αναμονή της αλλαγής του χρόνου, οι περισσότεροι κάνουμε/κάνουν μία μίνι αναδρομή στο παρελθόν.

Κι επειδή, ως γνωστόν, το μυαλό συγκρατεί τα πιο παλιά γεγονότα, από εκεί που ξεκινάς να ανασύρεις τι συνέβη κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, καταλήγεις να κάνεις rewind σε γιορτές αλλοτινών εποχών. Τότε που ήσουν παιδί και περίμενες από τον Άγιο Βασίλη ένα παιχνίδι, τότε που ήσουν λυκειόπαιδο και απολάμβανες το off σου από το σχολείο, τότε που ήσουν φοιτητής και έβγαινες κάθε βράδυ σαν να είναι Πρωτοχρονιά κ.λπ. Αλήθεια εσύ πού γυρνοβόλαγες στα τέλη Δεκεμβρίου του 2014;

«Πού να θυμάμαι τώρα», θα μου πεις και δίκιο θα έχεις. Αν δεν έγινε κάτι συνταρακτικό ή αν δεν υπηρετούσες τη θητεία σου στον Ε.Σ. (στους άνδρες πάει αυτό), αποκλείεται να ξεχωρίζεις το 2014 από το 2013 ή το 2015. Είπαμε, έπειτα από ένα σημείο, οι χρονιές μπερδεύονται και δεν διαφέρουν. Λίγη υπομονή όμως…

Στην Ελλάδα όταν μιλάμε για τραγούδι και Στράτο, δύο ονόματα μας έρχονται πρώτα-πρώτα στο μυαλό: Του Διονυσίου και του Παγιουμτζή (για τους πιο μυημένους στο ρεμπέτικο). Υπάρχει και ο Στράτος Αντιπαριώτης (λέγε με Stan), αλλά το προσπερνάμε με συνοπτικές διαδικασίες. Γιατί… στράτα-στρατούλα, δηλαδή σιγά-σιγά, φτάνουμε στο «ζουμί» του θέματος.

Τον Δεκέμβριο του 2014, φίλες και φίλοι, ένας άλλος Στράτος, αποφάσισε να αναδείξει #not το λαρύγγι του. Να τονίσουμε ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τραγουδιστής. Βασικά, το υπογράμμισε κι ο ίδιος μεταγενέστερα. Το γνωρίζει δηλαδή. Το έμαθε και το τηλεοπτικό κοινό. Ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τραγουδιστής.

Βλέμματα απορίας, νευρικά γέλια: Η πιο αμήχανη χριστουγεννιάτικη στιγμή της ελληνικής TV

Ο Στράτος Τζώρτζογλου, φίλες και φίλοι, δεν είναι τραγουδιστής. Τι είναι ο Στράτος Τζώρτζογλου; Είναι μία έννοια, όμως, αυτό θα πρέπει να αναλυθεί σε άλλο τόμο εεε… άρθρο. Τώρα θα επικεντρωθούμε στη φορά που αποφάσισε να μας δώσει την καρδιά του. Μαζί με τη φωνή του…

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...

Last Christmas I gave you my heart”, όπως ερμήνευσε κι ο ίδιος στην εκπομπή «Το Πρωινό» πριν από κάμποσα χρονάκια. “But the very next day you gave it away”. Την καρδιά δεν ξέρουμε. Τη φωνή σίγουρα. Η αρχή είχε γίνει. Το είχε πιστέψει, άρα δεν υπήρχε επιστροφή. Ο πιανίστας δεν προσπάθησε να μας αποτρέψει από τα δάκρυα (“to save me from tears”). Οι Wham! θα προσέθεταν και δεύτερο θαυμαστικό στο όνομά τους.

I keep my distance”, υποσχέθηκε ο Στράτος, τη στιγμή που η Μαίρη Συνατσάκη δεν κράτησε την παραμικρή απόσταση από τον Άρη Καβατζίκη, προκειμένου να ξεκαρδιστεί με την ησυχία της.

Tell me baby”, ξεστόμισε απειλητικά σαν άλλος Μάρκος Σεφερλής, όταν υποδυόταν τον «Στάθη Θεοχάρη» και μήνυε αγριεμένος «θα μιλήσεις σκουλήκι, θα τα ξεράσεις όλα».

Η Φαίη Σκορδά ακούμπησε τη Συνατσάκη για να την… επαναφέρει στην τάξη, λίγο πριν ο φακός πιάσει τον Γιώργο Λιάγκα να παρακολουθεί με ένα καρφωμένο μειδίαμα το κρεσέντο του Στράτου.

«Μπράβο σας παιδιά, μπράβο Ελλάδα!», αναφώνησε στο τέλος, θυμίζοντας Ζακ Ρογκ, ο οποίος έμεινε στην ιστορία για τη φράση «Ευχαριστούμε Αθήνα, ευχαριστούμε Ελλάδα!», κατά την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Κι αφού… κάναμε νόημα με αυτά που προαναγγείλαμε, ήρθε η ώρα να θυμηθείτε πώς… μπήκε ο Στράτος Τζώρτζογλου σε εκείνη την περίφημη εκπομπή που γυρίστηκε τον Δεκέμβριο του 2014.

 

Βέβαια, ένα τέτοιο έπος δεν γινόταν να μην έχει και συνέχεια. Ο Στράτος ζητά τα ρέστα από τη Φαίη Σκορδά επειδή τον άφησαν να ερμηνεύσει μόνος του το “Last Christmas”. Και μαζί ένα φιλί της, το οποίο ζήτησε επιτακτικά, επειδή «με ξεσκίσατε στο ίντερνετ».

 

Το τρίτο (και ελπίζουμε τελευταίο) σκέλος του έπους γράφτηκε στο ριάλιτι «Η Φάρμα».

 

Στράτο Τζώρτζογλου, να είσαι καλά. Σ’ ευχαριστούμε! Καλές γιορτές σε όλους και μακάρι να ανακαλύπτετε συνεχώς τι σας φέρνει γέλιο, το οποίο δίνει ζωή.