Στο κανάλι της Άννας Μαρίας Βελλη στο Youtube και την εκπομπή της «Γνώμη μου» βρέθηκε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρένος Χαραλαμπίδης. Μεταξύ άλλων μίλησε για τη υποκριτική, την τηλεοπτική του καριέρα και θυμήθηκε το πέρασμά του από τη μεγάλη του τηλεοπτική επιτυχία «Κάτι τρέχει με τους δίπλα». Εκεί όπου πρωταγωνιστούσε στο πλευρό της Δήμητρας Ματσούκα.
Ο ηθοποιός μάλιστα θυμήθηκε και δε δίστασε να παραδεχτεί ότι στη σειρά υπήρξε ένα σημαντικό σκηνοθετικό λάθος, το οποίο ξεκίνησε στον πιλότο του «Κάτι τρέχει με τους δίπλα» και συνεχίστηκε μέχρι το φινάλε της σειράς του Mega.
«Όταν το ’90 άνοιξε η ιδιωτική τηλεόραση, θεωρούνταν από τους ηθοποιούς, άπαντες, σκουπίδι. Η εντολή των δραματικών σχολών ήταν: “Μην παίζετε στην τηλεόραση. Είναι σκουπίδια και η τηλεόραση δεν μένει!” Δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς, αυτό που έζησα εγώ. Στην καραντίνα παίχτηκε το “Κάτι τρέχει με τους δίπλα” 25 χρόνια μετά και έκανε 32% τηλεθέαση. Ξαναξεκίνησε η καριέρα μου. Τότε οι τηλεοράσεις ήταν μια κι έξω και τη θεωρούσαν σκουπίδι. Από τη στιγμή που εγώ θα έμπαινα στην τηλεόραση δε θα έμπαινα ποτέ στο λεγόμενο καλό θέατρο», σχολίασε αρχικά ο ηθοποιός.
Η πιο ταλαντούχα της γενιάς της: Η ηθοποιός που έφτασε νωρίς στην κορυφή έριξε την πιο σκληρή αυλαία στη ζωή της
«Είχα μια θεωρία που επιβεβαιώθηκε. Είπα πως αν στα 20 γίνω διάσημος στην τηλεόραση, στα 30 θα με παρακαλάνε οι κουλτουριάριδες να παίξω στο θέατρό τους Έτσι και έγινε. Έπεσα μέσα. Ήταν ένα πολύ μεγάλο ταξίδι από την πρώτη μου εμφάνιση μέχρι το καλοκαίρι που ήμουν σε μια μεγάλη οθόνη μόνος. Αυτό ήταν ένα ταξίδι ζωής, ήρθε μετά από 35 χρόνια», συμπλήρωσε ο καταξιωμένος πρωταγωνιστής.
Το μεγάλο σκηνοθετικό λάθος του Κάτι τρέχει με τους δίπλα
Όταν η κουβέντα έφτασε στο Κάτι τρέχει με τους δίπλα, ο Ρένος Χαραλαμπίδης δε μάσησε τα λόγια του αποκαλύπτοντας ένα αδιανόητο λάθος της σειράς: «Τότε το θεωρούσαν υποκουλτούρα. Είχε πάει μέτρια. Έβγαιναν σειρές πολύ ποιοτικές, μας σνομπάρανε. Δε με ήθελαν εμένα. Ήταν τόσο αυτοσχεδιαστικό το σενάριο. Ήμασταν Χριστούγεννα. Η σειρά παιζόταν από τον Σεπτέμβρη, κάνουμε κάτι γυρίσματα και έρχεται ο Κλέων Γρηγοριάδης και μου λέει “Στο πρώτο επεισόδιο δεν είχαμε ένα παιδί;”. Και συνειδητοποιούμε μαζί με τον σεναριογράφο ότι έχουμε ξεχάσει ότι υπάρχει ένα παιδί. Στο πρώτο επεισόδιο, στα δύο πρώτα λεπτά στέλνει το παιδί στο σχολείο και δεν το πήρε κανείς μέχρι τα Χριστούγεννα. Δεν ειπώθηκε τίποτα, δεν γράφτηκε τίποτα και έγινε cult το πρώτο επεισόδιο“.
Πολλές φορές έχουμε ακούσει για λάθη στο ρακόρ μία σκηνής, για σειρές ή ταινίες στις οποίες έγιναν συμπληρωματικά γυρίσματα μετά από μήνες και οι ηθοποιοί είχαν αλλάξει εμφάνιση στο ενδιάμεσο και άλλα παραδείγματα λαθών. Τέτοιο χοντρό όμως λάθος, να ξεχάσουν τόσοι συντελεστές μίας σειράς ότι ξεκινούν με ένα παιδί στο σετ και στο σενάριο και να μην το ξαναδούμε ποτέ, είναι ίσως παγκόσμια πρωτοτυπία. Και μπράβο σε όσους το κατάφεραν! Και μπράβο που συνέχισαν τη σειρά χωρίς παιδί! YOLO!