«Τρελάθηκαν» οι Ιάπωνες: Πετούν ραδιενεργό νερό από την Φουκουσίμα στην θάλασσα
Βρείτε μας στο

Έντονη ανησυχία και αντιδράσεις προκάλεσε η σημερινή (Τρίτη, 13 Απριλίου) ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ιαπωνίας σχετικά την τύχη του νερού που έχει εγκλωβιστεί στους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Φουκουσίμα, μετά την έκλυση ραδιενέργειας στο ατύχημα που συνέβη πριν μερικά χρόνια, μετά από σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε.

Όπως έγινε γνωστό από το Τόκιο περίπου 1,3 εκατομμύρια τόνοι νερού θα διοχετευτούν στην θάλασσα, με την υποσημείωση ότι προηγουμένως θα γίνει διαχείρισή τους ώστε να μην αποτελούν κίνδυνο για την ευρύτερη περιοχή.

Ωστόσο οι γειτονικές χώρες δεν δείχνουν να συμμερίζονται την ίδια άποψη θεωρώντας ότι η στάση της Ιαπωνίας είναι επικίνδυνη. Εντονότερη είναι η αντίδραση από Κίνα και Νότια Κορέα, με την πρώτη να κάνει λόγο για «εξαιρετικά ανεύθυνη» απόφαση και την δεύτερη να καλεί τον Ιάπωνα επιτετραμμένο στην Σεούλ για εξηγήσεις.

Αντίθετα, ο στρατηγικός σύμμαχος της Ιαπωνίας την περιοχή, δηλαδή οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τόνισαν ότι το Τόκιο κατέληξε σε αυτή τη λύση μετά από συνεννόηση με την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας.

Όπως τονίζεται, τέτοιου τύπου «λύσεις» ακολουθούνται σε νορμάλ συνθήκες από πυρηνικά εργοστάσια σε όλον τον κόσμο, τα οποία εκλύουν στην θάλασσα το νερό αφού προηγουμένως αυτό έχει υποστεί ειδική επεξεργασία για να φιλτραριστούν και να αφαιρεθούν τα επικίνδυνα ραδιενεργά ισότοπα.

Μέχρι σήμερα η Ιαπωνία διατηρεί σε ειδικά τάνκερ το μολυσμένο νερό (συνολικά 1,3 εκατομμύρια τόνους) και είναι αναγκασμένη να δαπανά περίπου 1 δις δολάρια τον χρόνο για αυτό την δεκαετία μου μεσολάβησε από το ατύχημα…

Φτιάχνει παντόφλες, έχει επιβραβευθεί 46 φορές: Η εντυπωσιακή αλλαγή του Πάσσαρη, δεν αρκεί για να του δώσει ό,τι ζητάει
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Φτιάχνει παντόφλες, έχει επιβραβευθεί 46 φορές: Η εντυπωσιακή αλλαγή του Πάσσαρη, δεν αρκεί για να του δώσει ό,τι ζητάει