Shadow and Bone: Η νέα σειρά του Netflix αποθεώνεται ήδη και θυμίζει κάτι από Witcher
Βρείτε μας στο

Το Πάσχα πλησιάζει και μαζί και οι διακοπές του. Και ως γνωστόν διακοπές χωρίς ταινίες είναι συνέντευξη Τύπου του Παράσχου χωρίς ασούμε. Γι’ αυτό κάναμε τη βρόμικη δουλειά εμείς για εσάς. Σας προτείνουμε 7 σειρές όχι από τις πολύ γνωστές και πρωτοκλασάτες, οι οποίες πρέπει να μπουν στη λίστα σας:

Mare of Easttown

Σε αυτή τη μίνι σειρά του HBO που δημιούργησε ο Μπραντ Ίνγκελσμπι, η Κέιτ Γουίνσλετ είναι όλα τα λεφτά. Ο δικός της ρόλος και η δική της σύνδεση με αυτόν τον ρόλο είναι που δίνει την ουσία στη σειρά.

 

Η Γουίνσλετ υποδύεται μια ντετέκτιβ που ερευνά μια δολοφονία με πολλά κενά σημεία ως προς την εξιχνίαση της, αλλά η ιστορία δεν ακολουθεί τόσο μια δομή και υφολογία αστυνομικού μυστηρίου και δεν ενδιαφέρεται για το έγκλημα ή τον εγκληματία ή για τη σχέση εγκληματία-ερευνητή. Ενδιαφέρεται για τις ψυχικές προεκτάσεις μιας δύσκολης υπόθεσης στην ούτως ή άλλως αιωρούμενη προσωπική ζωή της αστυνομικού που δεν έχει κάποιο σταθερό έδαφος τη ζωή της για να νιώσει δυνατή να ανακαλύψει τι έχει συμβεί.

Behind Her Eyes

Τα γράψαμε και στο αυτόνομο review της σειράς, δραττόμεθα της ευκαιρίας να το πούμε ξανά. Το Behind Her Eyes ήταν για τους περισσότερους μια αδιάφορη σειρά. Ίσως γιατί οι δικές τους εμπειρίες τους απέτρεψαν από το να σοκαριστούν όσο θα έπρεπε με το twist στο φινάλε. Από τα μισά του 5ου επεισοδίου και μετά, η σειρά είναι κατακλυσμιαία σε ανατροπές και έντονα στοιχεία θρίλερ και φτάνει τον θεατή στο μη περαιτέρω, με μια σκέψη να τριγυρίζει στο μυαλό του: ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΒΓΑΛΕΤΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΖΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΚΑΘΑΡΣΗ!

Φινάλε που σε αφήνει με στόμα ορθάνοιχτο: Η πιο «άρρωστη» σειρά του Netflix αρρώστησε και εμάς (Vid)

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

The Underground Railroad

Μπορεί η ίδια ακριβώς ιστορία να έγινε σειρά το 2016 και να κάλυψε τις ανάγκες του κοινού σε βαθμό που δε φαινόταν να υπάρχει χώρος για κάτι άλλο, όμως κανείς δε μπορεί να εμποδίσει τον Μπάρι Τζένκινς να καταπιαστεί με αυτό που θέλει.

Κι ας είναι τόσο κοντά χρονικά.

 

Αυτό δεν έδειξε να ενοχλεί ιδιαίτερα το κοινό που αντάμειψε τη σειρά της Amazon με ένα 96% στο Rotten Tomatoes, την υψηλότερη βαθμολογία νέας σειράς στην πλατφόρμα για το 2021 ως τώρα.

Wandavision

Δεν πρέπει να περίμεναν και πάρα πολλοί ότι το Wandavision θα γινόταν ευθύς εξ αρχής η σειρά-ναυαρχίδα του Disney+. Γιατί περί τέτοιας πρόκειται.

 

Δύο ρόλοι του Marvel Universe που κινηματογραφικά είχαν τελειώσει ως ντουέτο, ενώ ο Vision είχε πεθάνει οριστικά, μπόρεσαν να προκαλέσουν ενδιαφέρον στο κοινό χάρη στο πολύ καλό σενάριο και φυσικά χάρη στην παρουσία της Κάθριν Χαν, ο ρόλος της οποίας άπλωσε τη γέφυρα για το Dr Strange In The Multiverse όπου θα έχει ρόλο η Γουάντα και ενδεχομένως για κάτι πιο μελλοντικό που θα περιλαμβάνει μια ακόμα πιο δαιδαλώδη χρονικά μορφή Endgame.

Το Wandavision ίσως και να ξεπεράσει τις προσδοκίες των MCU φανατικών

Falcon and the Winter Soldier

Η πλειοψηφία των marvel geeks δεν είδε με καλό μάτι τη μετάβαση από τον Στιβ Ρότζερς στον Σαμ και τον Μπάκι και το μότο ήταν «ή Στιβ ή τίποτα».

Η Marvel όμως και η Disney οφείλουν να εξυπηρετήσουν και τις επιταγές της εποχής και πρέπει να τους αναγνωριστεί ότι με τη συγκεκριμένη σειρά δεν το έκαναν μόνο για το φαίνεσθαι ή τσαπατσούλικα. Ο Άντονι ΜακΚι είναι εξαιρετικός στις νέες απαιτήσεις και δικαίως έγινε ο νέος Captain America.

 

Απλώς, αυτό που φάνηκε, είναι ότι η σειρά έγινε ορθά ως μεταβατικό στάδιο, δε θα μπορούσε όμως να υπάρξει δεύτερη σεζόν και καλό είναι όλα τα υπόλοιπα stories να αναπτυχθούν σε ταινίες, ως προς τους Σαμ και Μπάκι.

Η απάντηση της Marvel στο Snyder Cut έρχεται από τον πιο «αδιάφορο» ήρωα με μια απο τις υψηλότερες βαθμολογίες σειράς φέτος

Shadow and Bone

Είναι η μόνη σειρά που δικαίωσε τις προσδοκίες. Είναι η μόνη σειρά που χτίστηκε με τόσο όμορφο τρόπο, ώστε να αφήσει ανοιχτές υποθέσεις για τη δεύτερη σεζόν.

 

Κι αν σκεφτεί κανείς ότι υλοποιήθηκε κατά τύχη, όταν ο δημιουργός της είδε ένα tweet της συγγραφέα και στη συνέχεια της πρότεινε να ενώσει δύο ιστορίες που στα βιβλία δεν συναντιούνται, τότε αντιλαμβανέστε πως το Shadow and Bone βγήκε μέσα από μια ομίχλη, όπως αυτή που χωρίζει τους δύο κόσμους στη σειρά και με το φως της απομάκρυνε τα τέρατα.

Shadow and Bone: Η νέα σειρά του Netflix αποθεώνεται ήδη και θυμίζει κάτι από Witcher

Invincible

Η αλήθεια είναι πως το Invincible δε θα γοητεύσει εύκολα κάποιον που δε βλέπει κατά κόρον σειρές animation. Το Bojack Horseman και το Rick and Morty είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Το Invincible είναι κάτι διαφορετικό και οφείλει πολλά σε συγκεκριμένες σκηνές που έρχονται στο τέλος κάποιων επεισοδίων της πρώτης σεζόν, οι οποίες σκηνές είναι γεμάτες από στοιχεία που ζητάει ο μέσος θεατής animation με action heros.

Invincible: Μια animation σειρά είναι μια από τις 2-3 καλύτερες του 2021