Από την ταινία της χρονιάς (Licorice Pizza) μέχρι το Top Gun: Οι ταινίες που περιμένουμε στο πρώτο μισό του 2022
Βρείτε μας στο

Το 2022 ξεκινάει με μια μέγγενη στο λαιμό, με μια λαιμητόμο πάνω από το κεφάλι σε επίπεδο κινηματογραφικό, με την έξαρση της Όμικρον να προκαλεί παγωμάρα. Για κάποιες από τις ταινίες που έρχονται στο πρώτο τρίμηνο, όπως το Licorice Pizza, μπορεί να υπάρξει θέμα.

Η ταινία του Πολ Τόμας Άντερσον κυκλοφορεί στις αίθουσες αυτή την Πέμπτη και είναι μια από της ταινίες που θα έκανε καλά νούμερα σε εισιτήρια, έχοντας κι ένα οσκαρικό μπαζ να τη γυροφέρνει.

Το πρώτο εξάμηνο του 2022 έχει πολλά δυνατά franchises και όχι τόσο indie cinema, με Marvel και DC, δείγμα του ότι είναι πλέον οι μόνες που μπορούν να πάρουν το ρίσκο, με το 2022 να είναι μια χρονιά που και το επόμενο φθινόπωρο πάλι μπόλικη από τις δύο θα έχει.

Οι ταινίες που περιμένουμε το πρώτο μισό του έτους:

Licorice Pizza (6 Ιανουαρίου)

Πιο δυνατό ξεκίνημα δε θα μπορούσαμε να έχουμε για το 2022. Το Licorice Pizza ανακηρύχθηκε ταινία του 2021 από το National Board of Review στην Αμερική. Σε εμάς κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Tulip την Πέμπτη και αν μπορούσαμε να δώσουμε μια περιγραφή λιτή και περιεκτική, αυτή θα ήταν: «ένα εφηβικό La La Land στη δεκαετία του ’70 στο Λος Άντζελες». Ο Πολ Τόμας Άντερσον σίγουρα θα θριαμβεύσει στα βραβεία της φετινής χρονιάς, όπως και οι ανερχόμενο Κούπερ Χόφμαν και Αλάνα Χάιμ. Δες info εδώ.

The Batman (4 Μαρτίου)

Η νέα ταινία Batman βρίσκεται σε μεταιχμιακό χρονικά σημείο για την ημερομηνία κυκλοφορίας, αφού στις αρχές Μαρτίου μπορεί να είμαστε ακόμα σε διαδικασία έξαρσης κρουσμάτων παγκοσμίως, άρα να αναβληθεί. Ας ελπίσουμε πως όχι. Γιατί τα δύο trailer που έχουν κυκλοφορήσει, μας προετοιμάζουν για τον καλύτερο Batman μετά τον Keaton και για την ανάδυση του Riddler σε εμβληματικό κακό.

Morbius (1η Απριλίου)

Ταινία που κανονικά επρόκειτο να κυκλοφορήσει τώρα τον Ιανουάριο, όμως η Marvel το μετέθεσε προς Απρίλιο, γιατί το βλέπει να έρχεται το κλείσιμο στις κινηματογραφικές αίθουσες, είτε λόγω lockdown είτε γιατί ο κόσμος θα φοβάται να πάει.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Fantastic Beasts and the Secrets of Dumbledore (15 Απριλίου)

Αυτή η ταινία είναι πολυαναμενόμενη για μη κινηματογραφικό λόγο. Ο Τζόνι Ντεπ εκδιώχθηκε από το καστ, τη θέση του πήρε ο Μαντς Μίκελσεν, επομένως είναι τεράστιο το ενδιαφέρον για το πώς θα υποδυθεί τον Γκρίντελβαλτ, ρόλο που ο Ντεπ είχε κάνει δικό του. Είναι επίσης πολύ σημαντική ταινία γιατί θα συνδέσουμε μια και καλή κάποια κομμάτια του παζλ με το Harry Potter Saga.

The Northman (22 Απριλίου)

Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε τρέιλερ για μια ταινία που μπορεί να ξετρελάνει το κοινό ή μπορεί να το ξενερώσει εντελώς. Θα φανεί στο χειροκρότημα. Τσέκαρε το στόρι εδώ.

Dr. Strange In The Multiverse of Madness (6 Μαΐου)

Με αυτά που συνέβησαν στο 3ο Spider-Man, η σημασία του Dr. Strange 2 αυξάνεται αυτομάτως κατά πολύ και δη σε μια χρονιά που τον Ιούλιο θα κυκλοφορήσει και το Thor 4. Το γιατί, θα το διαβάσεις με κάθε λεπτομέρεια εδώ.

Top Gun: Maverick (27 Μαΐου)

Με μεγάλη καθυστέρηση, το sequel του Top Gun έρχεται μετά από 36 ολόκληρα χρόνια. Είναι από τα μεγαλύτερα διαστήματα που έχουμε δει σε sequel και όχι reboot ταινιών. Ο Tom Cruise παραδίδει πάντοτε άρτιες ταινίες, προσεγμένες σε κάθε τους λεπτομέρεια και περιμένουμε να πάρουμε μια γεύση απ΄αυτά που θα δώσει σε μεγαλύτερο βαθμό στο Mission Impossible 7 το φθινόπωρο.

Jurassic World: Dominion (10 Ιουνίου)

Αν πηγαίναμε με βάση τη δεύτερη ταινία και με βάση όσα ακούγονται εσχάτως για τον Κρις Πρατ και τον συντηρητισμό του, την αντίθεση του στον εμβολιασμό και κάποιες λάθος τοποθετήσεις που μειώνουν την πρώην γυναίκα και το παιδί τους, τότε το Jurassic World δε θα είχε θέση. Επειδή όμως είμαστε πυροβολημένοι με οτιδήποτε δεινοσαυρικό, δε γινόταν να το αγνοήσουμε.

Lightyear (17 Ιουνίου)

Με τη μυθολογία του Toy Story να τελείωσε, κατά τα φαινόμενα οριστικά, το 2019, το origin του Buzz Lightyear θα κρατήσει λίγη από τη μαγεία ζωντανή και με τον Chris Evans να αναλαμβάνει να αντικαταστήσει μια εμβληματική φωνή, αυτή του Τιμ Άλεν.

Black Phone (24 Ιουνίου)

Μαζί με το Licorice Pizza θριάμβευσε στο δεύτερο μισό του 2021 στην Αμερική, έχοντας προβληθεί μόνο σε κάποια φεστιβάλ. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία και μπορεί να έρθει ακόμα και μετά τον Ιούνιο. Δες περί τίνος πρόκειται εδώ.

* Στις ταινίες έχει θέση και το Tragedy of Macbeth, απλώς μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστή αν έχει βρει διανομή στην Ελλάδα και για ποια ημερομηνία. Στις ΗΠΑ έχει κυκλοφορήσει στις 25 Δεκεμβρίου.