Τα 4 πρόσωπα της Superleague που θα συναντήσει σήμερα ο Ομπάμα
Βρείτε μας στο
Επικαιρότητα

Τα 4 πρόσωπα της Superleague που θα συναντήσει σήμερα ο Ομπάμα

Μπορεί όλοι να γνωρίζουμε την αγάπη του Μπαράκ Ομπάμα για το μπάσκετ, όμως ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι, ταυτόχρονα, και «σεσημασμένος» λάτρης του κορυφαίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στον κόσμο: της μαγευτικής Superleague.

Δεν είναι ντροπή να το παραδεχτούμε- άλλωστε το λάθος είναι «μαζικό»: όλοι μας φάγαμε αμάσητο το πρόδηλο ψέμα σχετικά με την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στη χώρα μας. Δήθεν ήρθε για να μιλήσει για το χρέος της Ελλάδας και την επιβεβλημένη ελάφρυνσή του, τη σχέση μας με τους δανειστές (παραμένει άριστη όσο μας δανείζουν χωρίς να θέλουν να πάρουν πίσω τα λεφτά τους) και άλλα τέτοια πολιτικά επικολυρικά, που μοναδικό τους στόχο έχουν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη.

Βλέπετε, ο πραγματικός λόγος για τον οποίον ήρθε στην Αθήνα ο Ομπάμα είναι άλλος: ο Μπαράκ είναι ένας από τους μεγαλύτερους φαν του ελληνικού ποδοσφαίρου, ένας αληθινός ρέκτης της Superleague, και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει ξενυχτήσει στον Λευκό Οίκο κάνοντας μαύρα μάτια προκειμένου να δει ένα εγχώριο ντέρμπι μας (το Λεβαδειακός- Λάρισα, για παράδειγμα).

leva

Στο πλαίσιο της διήμερης παραμονής του στα μέρη μας, λοιπόν, ο Ομπάμα πρόκειται να συναντηθεί με 4 ανθρώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου, προκειμένου να μάθει από πρώτο πόδι περισσότερα για την Superleague.

Το Menshouse φιλώντας πεντακάθαρες ποδιές βρήκε το πρόγραμμά του και σας το παρουσιάζει:

Ώρα 18:30, συνάντηση με τον Γιώργο Γκιρτζίκη

Οι άγραφοι κανόνες- που κάποιος θα πρέπει, επιτέλους, ν’ αφήσει την τεμπελιά στην άκρη και να τους γράψει- επιτάσσουν ο Πρόεδρος να συναντά πάντα έναν άλλον Πρόεδρο (εν προκειμένω, τον απόλυτο).

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

girt

Έτσι, σήμερα το απόγευμα ο Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί με τον Γιώργο Γκιρτζίκη- τον πιο εμβληματικό πρόεδρο της ΕΠΟ στα χρονικά των εμβλημάτων- προκειμένου να ξεκαθαρίσει κάποια από τα φλέγοντα ζητήματα που τον απασχολούν:

1) Τι ακριβώς είναι οι γκρανκάσες; (“Grand Cases” του το μετέφρασαν και μπερδεύτηκε)

2) Ποιες κινήσεις απαιτούνται για να μετατρέψεις ένα πρωτάθλημα από «αδιάφορο» σε «παντελώς αδιάφορο» και

3) Είναι ΕΠΟ και ΚΕΔ το ίδιο συνδικάτο όπως ΕΟΚ και ΝΑΤΟ ή όχι;

Στο τέλος της συνάντησης οι δυο τους θα βγάλουν την απαραίτητη σέλφι με φόντο ένα video wall το οποίο θα δείχνει έναν παίκτη να πέφτει στην σέντρα και να δίνεται πέναλτι και αποβολή του τερματοφύλακα, του σέντερ μπακ, του προπονητή και του μεταφραστή του.

Έτσι, σα μικρό φόρο τιμής στις ένδοξες μέρες.

Ώρα 19:30, συνάντηση με τον Άγγελο Αναστασιάδη

aggelo

Υπήρξε, ίσως, το μεγαλύτερο «αγκάθι» επί της θητείας του για το οποίο δεν μπορούσε να κάνει τίποτα: στην αποστειρωμένη Αμερική του 21ου αιώνα οι πολέμιοί του ισχυρίζονταν πως ήταν Μουσουλμάνος, κάνοντας τους φονταμενταλιστές να βγάζουν σπυριά κάθε φορά που τον βλέπουν.

Έτσι, ο δεδηλωμένος Χριστιανός Μπαράκ θα συναντηθεί με τον Άγγελο, προκειμένου α) να κλείσει θρησκευτικά στόματα και β) να μάθει τι σύστημα παίζει η Παναγία στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Αν είναι θέλημα Κυρίου, ο κ. Αναστασιάδης θα του αποκαλύψει ορισμένα από τα άνωθεν μυστικά και ο Ομπάμα θα μείνει στήλη ποδοσφαιρικού άλατος.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος θα πει χαμογελώντας  μονάχα 5 λέξεις στον πολυμήχανο Έλληνα τεχνικό:

«Δεν έχεις το Θεό σου, Άγγελε».

Ώρα 20:30, συνάντηση με τον Γιάννη Κομπότη

kompo

Για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό ο πρόεδρος των ΗΠΑ θ’ αναγκαστεί να υποκλιθεί και θα το απολαύσει κιόλας, καθώς η κίνησή του δε θα είναι απλά συμβολικού χαρακτήρα. Βλέπετε ο Γιάννης Κομπότης ήταν ο μοναδικός που είχε προβλέψει Χίλαρι ημίχρονο, Τραμπ τελικό, τη στιγμή που ακόμα και οι πιο διάσημοι δημοσκόποι τα έκαναν μεγαλοπρεπώς μαντάρα.

Στη συνέχεια ο Ομπάμα θα θελήσει να πληροφορηθεί τα τελευταία νέα της αγαπημένης του ομάδας- ναι, προφανώς και είναι ο Λεβαδειακός- κι αν μπορεί να γίνει κάποτε η Ανατροπή (όχι αυτή του Πρετεντέρη) και να σηκώσουν οι Λιβαδείτες στο εγγύς μέλλον ένα πρωτάθλημα.

Ο κ. Κομπότης θα παραμείνει αινιγματικά σιωπηλός και θα προβεί σε under 2.5 χειραψίες με τον Μπαράκ.

kom

Ώρα 21:30, συνάντηση με τον Γιώργο Γεωργίου

Λίγο πριν επιστρέψει στον Αστέρα Βουλιαγμένης, ο Πρόεδρος θα θελήσει να συναντηθεί μ’ έναν τηλεοπτικό αστέρα- τον Γιώργο Γεωργίου.

Τούτη η συνάντηση, όμως, δε θα έχει αμιγώς ποδοσφαιρικό χαρακτήρα, καθώς ο Ομπάμα έχοντας δει το προηγούμενο βιντεάκι με τον Γεωργίου ν’ αποθεώνει τον Κλίντον, θ’ απαιτήσει να μάθει αν μπορεί και ο ίδιος να μετονομαστεί σε «Ντούσαν» όπως ο Μπιλ κι αν του πάει κι αυτού του παλιόπ@#στα η λιμουζίνα.

Η απάντηση, φυσικά, θα ξεκινάει με «Λοιπόν μάγκα» και θα τελειώνει σε «κάνε καμιά FIFA. Φου και φου, όχι συνέχεια».

Το πιάσατε, έτσι;