gyllenhaal
Βρείτε μας στο

Μέχρι το 2016 ούρλιαζε το κινηματογραφικό άπαν σύμπαν γιατί ο Leonardo DiCaprio δεν είχε πάρει το Oscar. Ώσπου ήρθε ο Inarritu και του έδωσε την ευκαιρία να το κατακτήσει. Στάθηκε και ψιλοτυχερός ο Leo γιατί το 2016 δεν υπήρχαν άλλες αντάξιες της δικής του ερμηνείες. Όμως το πήρε. Κι έτσι τέλειωσε ένα μεγάλο απωθημένο στο Χόλιγουντ. Αυτό δε σημαίνει ότι τελειώσαμε με τα απωθημένα. Μας έχει μείνει ένα ακόμα πιο ζόρικο. Η περίπτωση του Jake Gyllenhaal. Η τελευταία φορά που εμφανίστηκε σε βραδιά απονομής ήταν το 2006 κι από τότε τον καπελώνουν συνεχώς άλλοι. Φέτος ήταν μια ακόμα τέτοια περίπτωση.

Σκέφτομαι ότι κάθε χρόνος όταν τελειώνει, πηγαίνει και κάθεται στην αποθήκη των χρόνων και συζητούν. Το 2012, το 2014, το 2016, το 2018 όταν έρθει η ώρα του. Κάθονται και μετρούν τα πράγματα που τους συνδέουν. Το πρώτο που έρχεται είναι ότι όλα τους αποτέλεσαν χρονιές στις οποίες ο Jake θα έπρεπε να έχει έστω μια ρημάδα υποψηφιότητα για Oscar. Δεν ξέρω τι φταίει με την περίπτωση του, δεν γνωρίζω αν για κάποιο λόγο δεν κάνει ιδιαίτερο γκελ στην Ακαδημία, αλλά η υπόθεση του είναι από τα μεγάλα, τα ανεξιχνίαστα μυστήρια της ύπαρξης.

Το πράγμα ξέφυγε για τα καλά φέτος. Δεν θα σταθώ στο Okja, όπου έκανε την δική του υπέρβαση. Θα σταθώ όμως στο Stronger. Μια ταινία που και απευθύνεται στο κοινό αμερικανικό αίσθημα, αλλά που του δίνει όλα τα εχέγγυα για να αποδώσει στο μέγιστο βαθμό. Και το κάνει ο Jake Gyllenhaal. Δεν είναι ότι δεν το κάνει.

Έρχεται λοιπόν η δεύτερη βδομάδα του Δεκεμβρίου, βγαίνουν οι υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες και δεν είναι πουθενά. Εκεί όπου υπάρχουν δέκα θέσεις, 5 για κωμωδία και 5 για δράμα, ο Jake είναι αγνοούμενος. Προφανώς δεν θα μπορούσε να μπει στην πρώτη. Αλλά για τον λόγο του διαχωρισμού είναι που είχε ευκολότερη διάβαση προς την υποψηφιότητα. Ε, αφού δεν μπήκε εκεί, σιγά μπας και μπει στα Oscar. Εννοείται πως αυτό δεν ήταν καμιά ευφάνταστη σκέψη ή τρομερή πρόβλεψη. Σα να κλέβουμε εκκλησία.

Τω όντι, ο Jake Gyllenhaal δεν ακούστηκε πουθενά. Το ερώτημα που τίθεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το εξής: αν θες να μπει ένας, θα πρέπει να υπάρχει ένας άλλος που θεωρείς ότι δεν αξίζει να βρίσκεται. Σε προηγούμενα έτη μπορεί να μην υπήρχε απάντηση σε αυτό. Φέτος όμως υπάρχει. Ο Denzel Washington είναι πολύ καλός στο Roman J. Israel Esq., αλλά ο Jake ακόμα καλύτερος. Το περσινό κλάμα του Denzel που έχασε αυτό που ίσως άξιζε περισσότερο από τον Affleck, ίσως επηρέασε την Ακαδημία.

Είναι σαφές ότι δεν έχει και πολύ σημασία το ποιος θα ήταν από τους δύο, μιας και υπάρχουν 2 πολύ τρανταχτά φαβορί. Αλλά αυτό δεν αλλάζει το αγωνιώδες ερώτημα. Πότε θα ακουστεί επιτέλους ο Gyllenhaal; 

* Η φετινή απονομή των Oscar θα μεταδοθεί στις 4 Μαρτίου από τα κανάλια της COSMOTE TV. Μέχρι τότε μπορείς να παρακολουθείς το αποκλειστικό κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, όπου θα βρεις 85 οσκαρικές ταινίες που ξεχώρισαν και έλαβαν υποψηφιότητα ή κέρδισαν το χρυσό αγαλματίδιο. 

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική