Ειδυλλιακό τοπίο, ξέφρενα πάρτι και φοβερό φαγητό: Η «Ταϊλάνδη της Ευρώπης» βρίσκεται δίπλα μας και μοιάζει με καρτ ποστάλ
Βρείτε μας στο

Ψάχνεις έναν προορισμό για το καλοκαίρι που να θυμίζει τροπικό τοπίο, να είναι γεμάτο με πάρτι, χωρίς όμως τις βροχές των τροπικών κλιμάτων και χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψεις στην άλλη πλευρά της Γης, σε άλλο ημισφαίριο ξοδεύοντας τρελά λεφτά; Όλα αυτά μπορείς να τα βρεις πολύ κοντά σου, στη γειτονική Αλβανία.

Ο Lumi i Shales είναι ένας ποταμός στην Αλβανία, γνωστός για την εντυπωσιακή του ομορφιά και τα καταγάλανα νερά του. Ο Lumi i Shales, ή αλλιώς ο Ποταμός Shala, είναι ένας ανερχόμενος τουριστικός προορισμός στην Αλβανία που προσελκύει ταξιδιώτες με την άγρια φυσική ομορφιά του και τα κρυστάλλινα νερά του. Βρίσκεται στην περιοχή του εθνικού πάρκου του Βόρειου Αλβανικού Αλπικού Συγκροτήματος, σε μια από τις πιο απομονωμένες και παρθένες περιοχές της χώρας.

Travel bloggers από όλο τον κόσμο το έκαναν ευρύτερα γνωστό μέσα από τα social media, ειδικά από το Tik Tok διαφημίζοντας τόσο την φυσική του ομορφιά όσο και τα πολλά πάρτι που γίνονται γύρω από τον ποταμό. Κάποιοι μάλιστα το παρομοίασαν με την Ταϊλάνδη και έτσι πήρε το προσωνύμιο Ταϊλάνδη της Ευρώπης.

@olam281 📍A hidden place in Albania that looks like Thailand ☀️ #hiddengems #placestovisit #hiddengemseurope #europesummer #cheapdestinations #albania #lumiishales #visitalbania ♬ Praise Jah in the Moonlight – Uzii BigTalk

Τα πάρτι που γίνονται εκεί είναι γνωστά ως “river parties” και προσελκύουν κυρίως νεαρό κόσμο που επιθυμεί να απολαύσει τη φύση και τη μουσική σε ένα μαγευτικό περιβάλλον. Αυτά τα πάρτι συχνά περιλαμβάνουν μουσική από DJs, χορό και πολλές δραστηριότητες στο νερό όπως κολύμπι και βουτιές. Οι επισκέπτες συχνά κατασκηνώνουν δίπλα στο ποτάμι, απολαμβάνοντας τη φύση και το γλέντι που διαρκεί μέχρι αργά το βράδυ.

Ειδυλλιακό τοπίο, ξέφρενα πάρτι και φοβερό φαγητό: Η «Ταϊλάνδη της Ευρώπης» βρίσκεται δίπλα μας και μοιάζει με καρτ ποστάλ

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να φτάσει κανείς στον Lumi i Shales είναι μέσω μιας διαδρομής με πλοιάριο από την πόλη Koman, διασχίζοντας τη λίμνη Koman, ένα ταξίδι που προσφέρει εκπληκτικές θέες και είναι εμπειρία από μόνο του. Η διαδρομή διαρκεί περίπου δύο ώρες και καταλήγει στο Shala River, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την ηρεμία και την ομορφιά του τοπίου.

Δυστύχημα με 229 νεκρούς: Η μέρα που ο Ουόλτερ Μπέρι ξεγέλασε τον θάνατο «χάρη» στην αφηρημάδα του
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δυστύχημα με 229 νεκρούς: Η μέρα που ο Ουόλτερ Μπέρι ξεγέλασε τον θάνατο «χάρη» στην αφηρημάδα του

Η περιοχή γύρω από τον ποταμό είναι σχετικά απομονωμένη και δεν υπάρχουν πολλές ανέσεις ή τουριστικές υποδομές. Οι επισκέπτες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μια πιο “πρωτόγονη” εμπειρία, φέρνοντας μαζί τους όλα τα απαραίτητα για κατασκήνωση και επιβίωση στη φύση. Υπάρχουν επίσης μερικές μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που προσφέρουν βασική διαμονή και γεύματα.

Λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας, είναι σημαντικό οι επισκέπτες να σέβονται το περιβάλλον και να ακολουθούν πρακτικές βιώσιμου τουρισμού. Αυτό περιλαμβάνει τη μη ρύπανση του ποταμού, τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων και την προστασία της τοπικής χλωρίδας και πανίδας.

Ο συνδυασμός της φυσικής ομορφιάς του Lumi i Shales και των ζωντανών πάρτι δημιουργεί μια μοναδική εμπειρία για όσους αναζητούν τόσο τη χαλάρωση στη φύση όσο και τη διασκέδαση.