Έκλεισες για φέτος: Οι 10 κορυφαίες σειρές του 2022 που θα δώσουν μάχη για το νο1 (Vid)

Το 2022 είναι μια χρονιά που οι streaming πλατφόρμες έχουν συγκεντρώσει όλους τους καλούς δημιουργούς με σκοπό να παραδώσουν μια πλειάδα από σειρές που θα φέρουν το κοινό σε αυτές. Στις πιο αναμενόμενες του 2022, υπάρχει και μια σειρά που μπορεί να τα αλλάξει όλα.

Lord of The Rings

Πριν ένα χρόνο, βρισκόταν στην ίδια λίστα, γιατί ελπίζαμε οι αφελείς πως είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου. 3.5 χρόνια μετά και τελικά το prequel του Lord of The Rings δεν κυκλοφόρησε, για να μας ενημερώσει κάπου στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού η Amazon ότι η σειρά πάει για Σεπτέμβριο του 2022. Στις 2/9. Φέξε Μάη μου, αλλά τι να κάνουμε που είμαστε fanatics και αντέχουμε την αναμονή. Τα υπόλοιπα δες τα εδώ.

House of the Dragon

Το House of the Dragon μπορεί να μη μας το έταξαν 4 χρόνια πίσω, αλλά ήταν προς το τέλος του 2019 που μας είπε το HBO και ο μίστερ Casey Bloys, υπεύθυνος προγράμματος, ότι θα έχουμε κάμποσα prequel του Game of Thrones. Το πρώτο, με πρωταγωνίστρια τη Naomi Watts, πέθανε στον πιλότο του και ακυρώθηκε.

Το δεύτερο άρεσε, πήρε το πράσινο φως και προς το φθινόπωρο θα ταξιδέψουμε στο παρελθόν, περί τα 300 χρόνια πριν τα γεγονότα του GoT. Εκεί όπου ο Οίκος των Targaryen διασπάστηκε και ξεκίνησε ένας εμφύλιος πόλεμος, που οδήγησε τελικά και στην πτώση του Οίκου.

Προς φθινόπωρο μεριά να αναμένουμε το House of the Dragon, με το HBO να ακολουθεί λογική GoT, με 10 επεισόδια ανά σεζόν δηλαδή.

She-Hulk/Ms. Marvel/Moon Knight

Η Marvel είχε ανακοινώσει από το καλοκαίρι του 2019 πως θα προχωρήσει σε μια νέα εποχή και αυτή θα περιλαμβάνει πρωταγωνιστές των ιστοριών που δε θα είναι λευκοί και δε θα είναι άντρες. Έτσι, με το Hawkeye να αποτελεί ένα μεταβατικό στάδιο για την Hawkeye, έχουμε το She-Hulk που θα κυκλοφορήσει στο Disney+ και το Ms. Marvel επίσης, όπως και το Moon Knight.

Στο πρώτο είναι προφανές περί τίνος πρόκειται, με την Tatiana Maslany από το Orange Is The New Black να υποδύεται την Jennifer Walters, επιστήμονα-συνεργάτη του Bruce Banner, στην οποία γίνεται μια μετάγγιση αίματος από τον Bruce. Εκτός από το ανθρώπινο αίμα, της μεταφέρεται και αίμα με ραδιενέργεια γάμμα, οπότε γίνει η She-Hulk, αλλά σε αντίθεση με τον Hulk, μπορεί να τιθασεύσει περισσότερο την οργή της.

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική

Το Mr. Marvel κάνει άνοιγμα, κάπως ριψοκίνδυνο για τις σχέσεις των ΗΠΑ με το Ισραήλ, μιας και η συγκεκριμένη ηρωίδα, που θα μας συστηθεί πρώτα στην επόμενη ταινία Dr. Strange, είναι μια νεαρή Αμερικανο-Παλαιστίνια.

To κοινωνικό της όνομα είναι Kamala Khan, είναι λίγο μετά την εφηβεία και κατά την έκθεσή της στη σκόνη από τη βόμβα του Τέριγκεν, εισπνέει ουσίες που αλλάζουν τα μόρια του οργανισμού της και μπορεί να πάρει το σώμα της οποιαδήποτε μορφή επιθυμεί.

Dr. Strange in the Multiverse of Madness: Η Marvel κάνει αυτό που δεν περίμεναν πολλοί

Το Moon Knight είναι μια σειρά για τον CIA πράκτορα Mark Spector, ο οποίος πεθαίνει και ανασταίνεται από τον Θεό της Σελήνης, Khonsu. Γίνεται έτσι ο Moon Knight και αποφασίζει να εξιλεωθεί για τις μισθοφορικές του ημέρες ως Spector, αποτελώντας προστάτη των ανθρώπων και πολεμώντας το έγκλημα. Πρωταγωνιστής είναι ο Oscar Isaac και είναι γνωστό πως στη σειρά θα παίξει και ο Ethan Hawke σε ρόλο κακού.

Και για τις τρεις σειρές δεν υπάρχει ημερομηνία κυκλοφορίας στο Disney+.

Pam and Tommy

Ποιος θα το πίστευε πριν μερικά χρόνια πως το sex tape της Pamela Anderson και του Tommy Lee, θα μπορούσε να οδηγήσει σε σειρά και μάλιστα να ιντριγκάρει τόσο..; Να λοιπόν που έγινε, με τους Sebastian Stan και Lilly James στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και τους Seth Roge-Nick Offerman στο πλάι τους.

Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε και το trailer και μπορεί να έχουμε μια νέα περίπτωση People Vs O.J. Simpson, αλλά για sex tape. Ποιος ξέρει, ίσως αν αυτή η σειρά πάει καλά, να πάρουν θέση για κάτι αντίστοιχο η Kim Kardashian και η Paris Hilton…Η σειρά θα κυκλοφορήσει πάντως στις 2 Φεβρουαρίου.

The Witcher: Blood Origin

Μαζί με την κυκλοφορία της 2ης σεζόν του The Witcher, το Netflix δημοσίευσε και trailer για το prequel, τη σειρά Blood Origin που θα μας πάει γύρω στα 1.000 χρόνια πίσω πριν τα γεγονότα της σειράς, τότε που δεν υπήρχε καν ο Πρώτος Witcher. Το Netflix έχει προγραμματίσει να την κυκλοφορήσει προς τις αρχές του επόμενου χειμώνα.

Gaslit

Από την ταινία All The President’s Men της δεκαετίας του ’80, στη σειρά για το Watergate το 2021. Απλώς αυτή τη φορά, δε θα δούμε το σκάνδαλο σε όλα αυτά τα επίπεδα εξέλιξης της δημοσιογραφικής έρευνας, ούτε μέσα από τον Λευκό Οίκο. Πρωταγωνίστρια της ιστορίας είναι η Martha Mitchell, σύζυγος του John Mitchell, συμβούλου του Nixon. Μέσα απ΄αυτή την οπτική θα δούμε και όλες τις ιστορίες που δεν έχουν ακουστεί ως σήμερα.

Στο καστ της μίνι σειράς είναι η Julia Roberts και ο Sean Penn, ενώ αρχικά ήταν και ο Armie Hammer που τελικά τον σούταραν κι έγινε recast, ενώ ο Penn πήγε πίσω τα γυρίσματα απαιτώντας να εμβολιαστούν όλοι, ειδάλλως δεν πρόκειται να συνεχίσει.

Inventing Anna

Λένε πως στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις. Αυτό ισχύει γενικά στον κόσμο, αρκεί να έχεις το θράσος να υποστηρίξεις αυτό που θα ισχυριστείς. Η Anna Sorokin αποφάσισε να γίνει η Anna Delvey, απόγονος και κληρονόμος μιας γνωστής και ζάμπλουτης γερμανικής οικογένειας. Αυτό το έκανε για να κερδίσει χάρες και πρόσβαση σε μια άλλη ζωή. Έτσι, μπόρεσε να εξαπατήσει τράπεζες, ξενοδοχεία και επιχειρηματίες της Νέας Υόρκης.

Τη βιογραφική αυτή σειρά ανέλαβε να φέρει εις πέρας η Shonda Rhimes και επέλεξε την ανερχόμενη Julia Garner από το Ozark για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

Krapopolis

Το Krapopolis είναι η πιο πρωτοποριακή σειρά του 2022. Μια σειρά που μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Ο λόγος; Ότι θα έχει και υπηρεσίες NFT, δηλαδή non-fungible tokens, δηλαδή το bitcoin της τέχνης.

Ας τα πάρουμε ένα ένα. Πρόκειται για την animated σειρά του Dan Harmon που κινείται στην ίδια γραμμή με το Rick and Morty. Απλώς, θα αφορά την αρχαία Ελλάδα και οι χαρακτήρες είναι ένα μιξ ανθρώπων, θεών τεράτων και άλλων μυθολογικών όντων που επιχειρού να διοικήσουν την πρώτη οργανωμένη κοινωνία ανθρώπων.

Το ιδιαίτερο της σειράς είναι πως έχει δημιουργηθεί εξ ολοκλήρου σε blockchain κώδικα, επομένως όταν κυκλοφορήσει από το FOX, θα είναι μια σειρά που θα την κάνει ο θεατής mining με τη λογική που λειτουργεί το NFT, ενώ εκτός από τα επεισόδια, κάποιος θα μπορεί να αγοράσει και merchandise. Αν πετύχει αυτό το πείραμα, τότε το μέλλον προβλέπεται διαφορετικό και όχι ιδιαίτερα θελκτικό.