Babylon ταινίες 2023
Βρείτε μας στο

Πριν προλάβεις να ξεφουσκώσεις από το φαγητό, πριν προλάβουν να κοπάσουν οι εορτασμοί για το 2023, οι πλατφόρμες και τα σινεμά σε περιμένουν με ταινίες που έχουν τα φόντα να μας κολλήσουν στις θέσεις μας και να μη σηκωνόμαστε.

Κάποιες έχουν κάνει ήδη πρεμιέρα στις ΗΠΑ και έχουν πάρει τέτοιους διθυράμβους, που έχουν πάει τις προσδοκίες στο ταβάνι και όταν θα κάνουν πρεμιέρα, θα έχουν ήδη κάποια Χρυσή Σφαίρα και μερικές υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Άλλες, είναι μέρος κινηματογραφικών συμπάντων όπως της Marvel ή της DC. Άλλες, αποτελούν sequels επιτυχημένων franchises. Κι άλλες, απλώς κάνουν ένα ιδιαίτερο κλικ.

Τα Οσκαρικά…

The Whale – 12 Ιανουαρίου

Ο Μπρένταν Φρέιζερ βρίσκεται εδώ και ένα 4μηνο στο μονοπάτι της επιστροφής, της καταξίωσης, της αποθέωσης. Ό,τι δεν έζησε στην καριέρα του ποτέ ως τώρα, θα το πάρει μαζεμένο για μια σπουδαία ερμηνεία στο The Whale. Φυσικά, γι΄αυτήν την ερμηνεία, παίρνει πάρα πολύ μεγάλη ώθηση από τον χαρακτήρα και την ιστορία, απ΄τη δυναμική του σεναρίου και από τα πρόσθετα κιλά στο σώμα του.

Babylon – 19 Ιανουαρίου

Είναι η μοναδική ταινία όπου η μπίλια δεν έχει κάτσει σε μια μεριά. Στο εξωτερικό παθιάζονται με το έργο του Σαζέλ είτε προς το τέρμα θετικό είτε προς το τέρμα αρνητικό. Καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα μέχρι 19/1.

The Banshees of Inisherin – 2 Φεβρουαρίου

Ενδεχομένως να πρόκειται για την ταινία της χρονιάς στις ΗΠΑ. Εννοούμε πως δύσκολα δεν θα είναι ένα από τα 2-3 φαβορί για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Παίρνει άριστα σε όλα τα βασικά συστατικά: σκηνοθεσία, σενάριο, ερμηνείες. Κόλιν Φάρελ και Μπρένταν Γκλίσον πρέπει να ετοιμάζουν την τροπαιοθήκη τους για προσθήκες.

Tar – 9 Φεβρουαρίου

Ο Τοντ Φιλντ επέστρεψε μετά από 16 χρόνια με ταινία. Μάλλον η Κέιτ Μπλάνσετ έχει καπαρώσει το Ά Γυναικείο σε κάθε απονομή, αλλά ενδεχομένως η πολυπλοκότητα του σεναρίου να μην δώσει κάτι άλλο στην ταινία. Για περισσότερη ανάλυση τσέκαρε το review μας.

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Women Talking – 24 Φεβρουαρίου

Είναι από εκείνες τις ταινίες που εμφανίζονται από το πουθενά. Δεν τις έχει συζητήσει ποτέ κανείς, είναι άγνωστες εκτός ΗΠΑ, έχουν περάσει από τα indie festivals και αρκεί η παρουσία τους σε κάποιο μεγάλο φεστιβάλ όπως αυτό της Νέας Υόρκης, για να πάρουν φόρα. Το άκουσμα τους στις Χρυσές Σφαίρες, τις έβαλε στο ραντάρ. Και ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάμε ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ.

…και τα υπόλοιπα

The Pale Blue Eye – 6 Ιανουαρίου

Τα γράψαμε κι εδώ. Το The Pale Blue Eye έρχεται πρώτο πρώτο, αυτή την Παρασκευή στο Netflix, και ετοιμάζεται για να σαρώσει.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania – 17 Φεβρουαρίου

Ο Πολ Ραντ και ο Ant-Man του είναι μαζί με τον Dr. Strange και τον Spider-Man οι μόνοι παλιοί που δεν έχουν ανακοινώσει κάποιο τέλος, αλλά είναι έτοιμοι για ακόμα μερικές ταινίες, αυτόνομες ή τύπου Avengers και αυτό μας χαροποιεί γιατί δεν γίνεται να αντέξουμε ταινίες της Marvel χωρίς κανέναν από την παλιά φρουρά.

Creed 3 – 5 Μαρτίου

Πρώτη φορά χωρίς Ρόκι Μπαλμπόα, χωρίς καν ανάμειξη του Σταλόνε. Το franchise του Creed είναι πλήρως στα χέρια του Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και αναμένουμε να δούμε πού θα το πάει.

Scream 6 – 10 Μαρτίου

Αν δεν ήταν η Τζίνα Ορτέγκα, ίσως να μην έκανε τόσο θόρυβο. Αλλά η μικρή του έδωσε πολλούς πόντους και σε συνδυασμό με την 5η ταινία που κυκλοφόρησε πριν ενά χρόνο και κάτι, που ήταν πολύ καλή, μπαίνει στο ραντάρ.

Shazam: Fury of the Gods – 17 Μαρτίου

Κανονικά, μετά απ΄αυτό το μπάχαλο που έχει γίνει στο DC Universe, ούτε που θα έπρεπε να ασχοληθούμε. Μόνο και μόνο για στήριξη στον Καβίλ. Και το Shazam δεν είναι και καμία ταινία που λες ότι πεθαίνεις να την δεις. Απλώς επειδή το πρώτο μέρος είχε τελικά πολλή πλάκα, όσο κακό κι αν ήταν στο action του, είπαμε να δώσουμε μια ακόμα ευκαιρία.

John Wick: Chapter 4 – 24 Μαρτίου

Οτιδήποτε αφορά τον Κιάνου Ριβς μας βρίσκει on board, πολλώ δε το 4ο μέρος ενός franchise που δε μας έχει απογοήτευσει καθόλου.

Super Mario Bros – 7 Απριλίου

Τέτοιες ταινίες σπανίως μένουν στη μνήμη. Αλλά μόνο και μόνο επειδή φάγαμε τα παιδικά μας χρόνια με Nintendo 64, να προσπαθούμε να σώσουμε την Πριγκίπισσα Ροδακινιά ή να ψάχνουμε τα cheats για να μαζέψουμε 120 αστέρια και να βρούμε τον Γιόσι στην κορυφή του κάστρου στο Super Mario 64, δε γίνεται να την αγνοήσουμε.

Guardians of the Galaxy 3 – 5 Μαΐου

Το τέλος της διαδρομής για τους Φύλακες του Γαλαξία φτάνει. Ο Κρις Πρατ αποχαιρετά τον Πίτερ Κουίλ, οι υπόλοιποι λογικά θα εμφανιστούν σε καμία σειρά ή σε κανένα crossover και ως εκεί. Ήταν μια ωραία και πολύ αστεία 9ετία. Η συνύπαρξη των Guardians με τον Θορ και με τους Iron-Man, Spider-Man, Dr. Strange στο Infinity War, ήταν ό,τι καλύτερο.

Spider-Man: Across the Spider-Verse – 2 Ιουνίου

Το Spider-Man: Into the Spider-Verse έθεσε το 2018 τις βάσεις για τον νέο κόσμο της Marvel και το δεύτερο μέρος ίσως ανοίξει την πόρτα για μια άλλη μετάβαση. Έχουν περάσει 5 χρόνια σχεδόν…ΕΝΑ ΝΕΡΟ!

Indiana Jones and the Dial of Destiny – 30 Ιουνίου

Εμείς για κάποιο λόγο, από μόνοι μας, θέσαμε τον πήχη πολύ ψηλά, farewell του Χάρισον Φορντ, σκεφτήκαμε, ε δε μπορεί, θα το έχουν προσέξει πολύ. Φοβόμαστε τη φλόμπα, αλλά ας μην το γρουσουζεύουμε.