Η μία καλύτερη από την άλλη: Οι 7+1 σειρές που τα «έσπασαν» το 2023
Βρείτε μας στο

Το 2023 δεν ήταν μια χρονιά όπου είδαμε πολλές σειρές που να μας συνάρπασαν. Νομίζουμε εκφράζουμε το κοινό αίσθημα και την αίσθηση, πως οι καλύτερες σειρές της φετινής χρονιάς, δε θα ήταν με τίποτα στη λίστα του 2022, του 2021 κοκ.

Χωρίς να υπάρχουν οι σειρές εκείνες που ξεχωρίζουν εμφανώς, με εξαίρεση το The Last of Us, επιλέξαμε αυτές που θεωρούμε ως τις πιο χαρακτηριστικές του 2023.

All the Light We Cannot See

4 πολύ καλά επεισόδια για μια μίνι σειρά που μας μετέφερε σε κλίμα Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, χωρίς όμως να καταπιάνεται με μάχες ανάμεσα στις δύο πλευρές. Με πρωταγωνίστρια μια τυφλή ηρωίδα που αναζητά τον πατέρα και τον θείο της, που έχουν χαθεί στη δίνη του πολέμου και της εισβολής των Γερμανών στη Βρετανία, βλέπουμε πως η μνήμη μπορεί να γίνει το καύσιμο για να αντέξεις κάθε αντιξοότητα και να τα βάλεις με τους βάναυσους αξιωματούχους του Γ’ Ράιχ.

Lessons in Chemistry

Με την Μπρι Λάρσον δεν έχουμε ακόμα καταλήξει αν είναι μια καλή ηθοποιός ή αν το The Room ήταν ένα πυροτέχνημα. Από τότε βέβαια δε μας έχει κάνει κάποια φορά να την χειροκροτήσουμε ένθερμα. Ίσως με το Lessons in Chemistry να το πετύχει, εφόσον είναι κιόλας η μοναδική αξιοπρόσεκτη νέα σειρά που κυκλοφόρησε φέτος στο Apple TV+.

Η Λάρσον υποδύεται την Ελίζαμπεθ Ζοτ, μια γυναίκα που στα 60s θέλησε να σπάσει τα πατριαρχικά στερεότυπα και να βρει θέση στον κόσμο της επιστήμης. Πώς το πέτυχε; Όταν της ανέθεσαν την παρουσίαση μιας εκπομπής μαγειρικής, αυτή το γύρισε στη χημεία και έκανε πολλές γυναίκες να βγουν από το καβούκι τους.

Beef

Όταν κυκλοφόρησε, συζητήθηκε πάρα, μα πάρα πολύ. Εμείς αμφιταλαντευτήκαμε για το αν άξιζε να βρεθεί σε αυτή τη λίστα, αλλά οι υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες μας έκαναν να υποχωρήσουμε και να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία σε μια σειρά που, αντικειμενικά, πέρσι και πρόπερσι δεν θα είχε καμία θέση στις καλύτερες της σεζόν. Εκτός αν κάναμε για τις 20 καλύτερες, οπότε έτσι, ναι. Δες και το review μας εδώ.

Poker Face

Δεν είχαμε εκτιμήσει όσο θα έπρεπε τη Νατάσα Λιόν στο Russian Doll του Netflix. Το Poker Face ήρθε να μας εξηγήσει για τα καλά πόσο καλή είναι ως τηλεοπτική ηθοποιός και πόσο μπορεί να απογειώσει ρόλους όπως αυτός στη σειρά που μας προσέφερε η Cosmote TV. Δες το review μας εδώ.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

The Fall of the House of Usher

Ο Μάικ Φλάναγκαν μας αποζημίωσε για ακόμα μια φορά με τον horror κόσμο του και έδωσε στο Netflix μια από τις λίγες σειρές το 2023 που ανάγκασαν τον κόσμο να πει «οκ, το Netflix τα έβγαλε τα λεφτά του αυτόν τον μήνα». Δες το review μας εδώ.

The Curse

Η Έμμα Στόουν δεν πήρε τα μάτια μας μόνο με το Poor Things. Πρωταγωνιστεί και στην, κατά πολλούς, 2η καλύτερη σειρά της χρονιάς μετά το The Last of Us, με την ερμηνεία της αν της δίνει υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα στο ‘Α Γυναικείο-Κωμωδία.

Στο The Curse, η Στόουν και ο Νέιθαν Φίλντερ είναι ένα ζευγάρι που έχουν ένα όραμα να φτιάξουν οικολογικά σπίτια στην Ισπανιόλα, το νησί της Καραϊβικής όπου βρίσκονται η Δομινικανή Δημοκρατία και η Αϊτή, αλλά σε αυτό το όραμα, ο δρόμος είναι στρωμένος με πολλούς πειρασμούς και ηθικά διλήμματα.

The Last of Us

Από πολύ νωρίς στη χρονιά, στην πρώτη κιόλας εβδομάδα, γνωρίζαμε πως έχουμε τη σειρά που θα διεκδικήσει τον άτυπο τίτλο της καλύτερης της χρονιάς. Και το επιβεβαίωσε. Το The Last of Us έκανε και σε χρόνο dt τον Πέδρο Πασκάλ έναν από τους δημοφιλέστερους ηθοποιούς και τον καθιέρωσε ως Daddy του Χόλιγουντ. Δες το αναλυτικό μας review εδώ.

Fargo

Έχει ειδική θέση στη λίστα, μιας και δεν είναι νέα σειρά. Όμως, είναι αυτοτελείς σεζόν και τελευταία φορά είδαμε Fargo πριν μια τριετία. Η σειρά συμπληρώνει 9 χρόνια στις επάλξεις, με την πρώτη σεζόν, με τον Μπίλι Μπομπ Θόρντον και τον Μάρτιν Φρίμαν, να είναι η κορυφαία και να διεκδικεί τη θέση της κορυφαίας της δεκαετίας.

Μετά από μια κάμψη στην 3η και την 4η σεζόν, το Fargo επέστρεψε δυναμικά και στα 5 επεισόδια που έχουν κυκλοφορήσει στην Cosmote TV, απολαμβάνουμε τον Τζον Χαμ που μια 10ετία και βάλε μετά το τέλος των Mad Men, έχει και πάλι έναν τόσο σημαντικό ρόλο σε σειρά. Για ακόμα μια σεζόν το μακελειό και το αίμα επικρατούν, με την Ντότι Λιόν να είναι η γεννήτρια αυτών.

Η Ντότι έχει παντρευτεί τον γιο μιας ιέρειας της εκμετάλλευσης στη Μινεσότα, της Λορέιν Λιόν που έχει εταιρεία περισυλλογής χρεών (όχι πάντοτε με θεμιτά μέσα), αλλά έχει κρύψει το παρελθόν της. Και σε αυτό, έχει έναν γάμο με τον σερίφη Ρόι Τίλμαν και το όνομά της είναι Ναντίν Τίλμαν. Ο Ρόι βάζει δύο σεσημασμένους δολοφόνους να του τη φέρουν ζωντανή, όμως η Ναντίν είναι τίγρης, έχει τον τρόπο να τα βάζει με τους σεσημασμένους.