Τις 2 δεν τις περιμέναμε με τίποτα: Οι χειρότερες ταινίες της χρονιάς που έκαναν τα μάτια μας να πονέσουν
Βρείτε μας στο

Οι χειρότερες ταινίες της χρονιάς ακολουθούν τις καλύτερες ταινίες, αλλά εδώ χρειάζεται να μπει ένα πιο αυστηρό κριτήριο.

Για παράδειγμα, είναι προφανές και εύκολο να μπει στη λίστα το άκυρο horror «Winnie the Pooh: Blood and Honey». Είναι εύκολο να βάλει κανείς στις χειρότερες ταινίες της χρονιάς το Your Place or Mine με Κάτσερ-Γουίδερσπουν.

Αυτές οι ταινίες δεν φτιάχτηκαν για να κάνουν κάτι παραπάνω, δεν φτιάχτηκαν για να εντυπωσιάσουν ή να διεκδικήσουν κάτι. Έγιναν για να γίνουν. Το πρόβλημα υπάρχει πάντα με αυτές που προωθούνται ως σπουδαίες, με αυτές που έχουν «μεγάλο στόμα».

Με βάση λοιπόν τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν, αυτές είναι οι 7 χειρότερες ταινίες της χρονιάς!

Napoleon

Ήμασταν σε μεγάλο δίλημμα για το αν θα βάλουμε και τις δύο φετινές ταινίες του Χοακίν Φοίνιξ στη λίστα με τις χειρότερες ταινίες της χρονιάς (Beau is Afraid η έτερη). Τελικά, το Napoleon κέρδισε σχετικά εύκολα, μιας και καλλιέργησε πολύ μεγαλύτερες προσδοκίες και απαιτήσεις. Άλλο είναι να κάνεις ένα ψυχολογικό θρίλερ κι άλλο μια βιογραφία επικών διαστάσεων για τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

Τα υπόλοιπα επιχειρήματα μας μπορείς να τα δεις στο review μας εδώ.

Flash

Το τι ακούσαμε γι’ αυτή την ταινία πριν κυκλοφορήσει, τι μύθος πήγε να χτιστεί μπας και δικαιολογηθεί το τραγικό ποντάρισμα της DC στους παντελώς ατάλαντους Έζρα Μίλερ (έχει ζητήσει να αναφέρονται με το They/Them), δεν περιγράφεται. Ένα άγαλμα σε όποιον σκέφτηκε να βάλει τον Μάικλ Κίτον ας φτιάξουν, γιατί χωρίς αυτόν, τόση επένδυση θα είχε πάει εντελώς στα σκουπίδια.

κροκάδα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ρισκάραμε… σαλμονέλα: Τα γλυκό της παιδικής μας ηλικίας που πλέον κανείς δεν τολμά να δώσει στο παιδί του

Δες και το review μας εδώ.

65

Τον Άνταμ Ντράιβερ τον έχουμε ψηλά ως ηθοποιό. Και η παρουσία του σε μια ταινία είναι ένα μίνιμουμ πάτωμα. Δύσκολα θα δεις μια μπούρδα ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί. Ε, στο 65 το κατάφεραν οι συντελεστές και θέλει μεγάλη προσπάθεια αν σκεφτεί κανείς πως η πλοκή της ένωνε το sci-fi με το προϊστορικό. Πώς μπορείς να έχεις υψηλής ποιότητας υλικά για καρμπονάρα και να την κάνεις τόσο χάλια;

The Killer

Εδώ κι αν μας έπιασαν κότσους ο Φίντσερ και ο Μάικλ Φασμπέντερ. Αυτή η ταινία είχε προκαλέσει το μεγαλύτερο hype πριν βγει στο Netflix, το trailer της προϊδέαζε για κάτι πολύ καλό. Εν τέλει, το μόνο που κατάφερε, ήταν να μας κάνει να ενοχληθούμε με την ερμηνεία του Φασμπέντερ και να αναθεωρήσουμε για το πόσο καλός ηθοποιός είναι.

Δες και το review μας εδώ.

Fast X

Το franchise του Fast and Furious θα έπρεπε να έχει σταματήσει κάπου το 2017. Όχι όμως. Ο Βιν Ντίζελ δε νιώθει και γιατί να νιώσει ο άνθρωπος αφού βλέπει τον κόσμο να ψοφάει για μπουρδολογία; Στο δικό του πάντως φινάλε στο franchise, είχε την τύχη να πετύχει έναν Τζέισον Μομόα σε καλή κατάσταση, κάτι που δε συμβαίνει σχεδόν ποτέ, και να μας κρατήσει το ενδιαφέρον ο ρόλος του.

Δες και το review μας εδώ.

Aquaman: The Lost Kingdom

Κάτι που δεν συνέβη στο νέο Aquaman που κυκλοφόρησε την Πέμπτη στις αίθουσες, με τον Μομόα να φαίνεται χειρότερος από την πρώτη ταινία, όπως και όλο το καστ με εξαίρεση την Άμπερ Χερντ. Παρόλο που δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο ως ηθοποιός και που έχει μπει στη μαύρη λίστα μας μετά τα όσα έγιναν με Ντεπ, η Χερντ ήταν το μοναδικό μη αρνητικό αυτής της ταινίας σε επίπεδο ερμηνειών.

Ίσως κι η υπόθεσή της, συν τις μεγάλες αλλαγές που έκανε ο Τζέιμς Γκαν στη DC, μαζί με διάφορα άλλα κομμάτια δυσκολιών στα γυρίσματα, να μπέρδεψαν το Aquaman ως πρότζεκτ, που ούτως ή άλλως φάνηκε να γίνεται απλά και μόνο για να μπει μια τελεία στην παλιά φρουρά της DC. Ο Άφλεκ τελείωσε, η Γκαλ Γκαντότ το ίδιο, οι Ezra Miller δεν πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν, ώρα ήταν και για τον πιο αγαπητό των fans να περάσει στο παρελθόν.

Το κακό με το 2ο Aquaman είναι πως δεν έχει τίποτα καλύτερο από το πρώτο. Θα μπορούσε να ποντάρει περισσότερο στην παρουσία του Πίλου Άσμπεκ, του ηθοποιού που υποδύεται τον villain της αρχαίας Ατλαντίδας, του Κόρνταξ, θα μπορούσε να έχει μια έστω επική μάχη με εκατέρωθεν στρατεύματα, αλλά όχι.

Νερόβραστο ως επί το πλείστον, με την απόπειρα για πιο χιουμοριστικές σκηνές, ειδικά μεταξύ Μομόα και Πάτρικ Γουίλσον, να αποτρέπουν κάπως την κακή εικόνα. Το Aquaman 2 είναι μάλλον το Thor: Love and Thunder της DC.

Rebel Moon: Part 1

Κάτι ότι αυτό το πρότζεκτ ανακοινώθηκε όταν είχε κυκλοφορήσει το Snyder’s Cut του Justice League και είχε χτιστεί ολόκληρο hype γύρω από τον σκηνοθέτη, κάτι ότι όντως η μυθολογία του είναι πολύ ενδιαφέρουσα, οι προσδοκίες ήταν κι εδώ πολύ υψηλές. Η πρώτη ταινία, το A Child of Fire, κυκλοφόρησε την Παρασκευή στο Netflix και, παρόλο που έχει καπαρώσει την 1η θέση, μπαίνει με ευκολία στις χειρότερες ταινίες της χρονιάς τόσο γρήγορα.