5 χρόνια Menshouse, 5 συνεντεύξεις, 5 πρόσωπα που τα είδαμε...αλλιώς
Βρείτε μας στο

Σε αυτά τα 5 χρόνια που είμαι στο Menshouse – παρά κάτι ψιλά, αφού προστέθηκα στο team 30 Οκτωβρίου – πρέπει να έχω κάνει πάνω από 100 συνεντεύξεις. Ίσως και 150. Θα ήθελα να είναι παραπάνω σίγουρα, αλλά ουκ εν τω πολλώ το ευ.

Δεν έχει υπάρξει συνέντευξη που να μην απόλαυσα όσο την έκανα – μιλάω πάντα για όσες έκανα face to face με πρόσωπα – αλλά υπήρξαν κάποιες που μου έμειναν περισσότερο ως σκέψη, όσον αφορά σε αυτά που μοιράστηκαν μαζί μου οι άνθρωποι που μου μίλησαν.

Επιλέγοντας 5, αδίκω σίγουρα κάποιες άλλες, αλλά αυτό το κακό έχουν οι λίστες. Ηλίας Φουντούλης, Ευγενία Σαμαρά, Γιάννης Σπαλιάρας, Δώρα Παντέλη, Λάουρα Νάργες. Είναι οι 5 συνεντεύξεις που έχουν διαβαστεί και διαμοιραστεί περισσότερο αυτά τα 5 χρόνια. Και να σκεφτεί κανείς ότι οι δύο πρώτες έγιναν σε μια εποχή που το Menshouse δεν είχε συμπληρώσει ούτε χρόνο και δεν είχε φτάσει τους αναγνώστες του στα 2-2.5 εκατομμύρια το μήνα.

Με τον τρόπο μας μπορέσαμε να δώσουμε χώρο σε αυτά τα 5 πρόσωπα για να απελευθερώσουν πλευρές του εαυτού τους που δεν είχαν ξανά την ευκαιρία ως τότε να δείξουν. Και νομίζω πως το πετύχαμε.

Από το χρονικό σημείο που έγιναν αυτές οι συνεντεύξεις μέχρι σήμερα, έχουν αλλάξει πολλά για όλους τους. Κι είχαν, όπως πάντοτε, την ευγενή καλοσύνη να μας ρίξουν ένα catch up και να μας ευχηθούν.

Ηλίας Φουντούλης

Από τον Μάρτιο του 2017, τα πάντα είναι αλλιώς για τον Ηλία. Το Cooking έχει τελειώσει, έχει κάνει διάφορες εκπομπές στο Youtube, έχει οργώσει τη χώρα για τα stand up και εξακολουθεί να πιστεύει ότι κάνω άθλια λογοπαίγνια ο άτιμος.

«Η συνέντευξη του Στέργιου ήταν η πρώτη σοβαρή και μεγάλη συνέντευξη που έδωσα και πιθανότατα δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Ήταν μια συνέντευξη που τα είχε όλα. Σωστή συνεννόηση, τρομερή ευγένεια, οργάνωση, χαλαρότητα, περπάτημα, ατμοσφαιρικές φωτογραφίες του Ιωσήφ και φοβερό κλίμα.

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική

Αλλά πάνω από όλα για εμένα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον η προσέγγιση ενός τόσο νέου παιδιού και ανερχόμενου δημοσιογράφου, που δεν αναλώθηκε σε τετριμμένες αναλαφροβαρετές ερωτήσεις αποκλειστικά για τη «φάση» που με έκανε να αξίζω συνέντευξη εκείνη την εποχή, αλλά άρχισε να σκαλίζει με διακριτικότητα, να ψάχνει το παρελθόν, να αναρωτιέται για το μέλλον προσπαθώντας να καταλάβει την ιδιοσυγκρασία μου και να βρει πράγματα που έχω να πω και θα ενδιαφέρουν τον αναγνώστη.

Aποτέλεσε κάποιου είδους ηλιαχτίδα αισιοδοξίας σε ένα σκοτεινό ουρανό δημοσιογραφίας.

Χρόνια σας πολλά παιδιά, εύχομαι και στα 10 σας να με ξανακαλέσετε».

Ο Ηλίας Φουντούλης δεν έπαψε ποτέ να ρίχνει τη μπάλα στο ρήγμα της Ελικώνος

Ευγενία Σαμαρά

Ήταν αρχές Ιουνίου του 2017 που συναντηθήκαμε κάπου στα Εξάρχεια και τότε ήταν σε μια περίοδο που είχε φτιάξει μια ομάδα, την Θερα-Παίζω, που έκανε θεατρικά για παιδιά κυρίως. 4 χρόνια μετά είναι μια από τις πιο αξιόλογες ηθοποιούς, με ένα πλήρες βιογραφικό και βγάζει μια συνειδητότητα στο τι στόχους έχει, πού θέλει να φτάσει, τι είναι διατεθειμένη να δώσει και τι δεν διαπραγματεύεται με τίποτα.

Σε λίγες μέρες θα τη βλέπουμε στη σειρά «Σασμός» στον Alpha.

«Στις αντιλήψεις μου δε νομίζω ότι έχουν αλλάξει πολλά από τότε. Συνεχίζω να αγαπώ την Αθήνα, βλέπω ακόμα σειρές και ταινίες τη μία μετά την άλλη, αναζητώ τα extreme πράγματα, έχω προσθέσει το windsurf και πιστεύω ακόμα πιο πολύ στην ενέργεια. Αν υπάρχει μια διαφορά είναι ότι τότε δεν είχα κλείσει τα 30 και τώρα είμαι κιόλας 34. Η μητρότητα πια όμως δε με τρομάζει. Έχω τη σκυλίτσα μου την Όλυ.

Χρόνια σας πολλά παιδιά, εύχομαι όμορφες δουλειές».

Η Ευγενία Σαμαρά θέλει να ζήσει στην δική της Χαμένη Ατλαντίδα

Γιάννης Σπαλιάρας

Τον Σεπτέμβριο του 2018 ο Γιάννης Σπαλιάρας είχε μόλις ανακηρυχθεί ο Σφάχτης της Καρύδας. Είχε βγει από το Survivor του 70-75% και παρόλα αυτά δεν στάθηκα απέναντι σε κανέναν τύπο ψωνισμένο.

Εγώ αν ήμουν σε τέτοια ζήτηση και είχα το σώμα του, δύσκολα δεν θα την είχα ψωνίσει. Ο Γιάννης έβγαλε μια ωριμότητα που την περιμένεις από έναν άνθρωπο που έχει ζήσει όσα αυτός, αλλά δεν τη συναντάς εν τέλει και τόσο συχνά. Σίγουρα δεν είχε παρουσιαστεί ποτέ ως τότε έτσι.

«Έχουν περάσει τρία χρόνια, αλλά αυτό που θυμάμαι είναι ότι κλήθηκα να μιλήσω για πράγματα που δείχνουν έναν άλλο Γιάννη και για τα οποία δεν είχα μιλήσει σε άλλους. Από το μπάσκετ που έπαιζα μέχρι κάποιες πιο προσωπικές σκέψεις και συναισθήματα.

Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια είχα τη συμμετοχή στο El Senor de los Cielos στο Netflix, πήγα στο Ιράν για γυρίσματα ταινίας σε μια μεγάλη παραγωγή. Έμεινε στην έρημο του Ιράν για 3 μήνες και εκπαιδεύτηκε για να κάνει γυρίσματα με άρματα και άλογα, με στολές, με πολιορκητικούς κριούς κλπ.

Επίσης, τους τελευταίους μήνες συμμετέχω σε μια κίνηση που έγινε και φέραμε στην Ελλάδα για πρώτη φορά αυτόματους πωλητές, 24ωρους, με τροφές και είδη πρώτης ανάγκης για σκυλιά και γατιά, με μέρος των εσόδων να πάνε στη φιλοζωική του κάθε δήμου.

Χρόνια πολλά Menshouse».

Ο Γιάννης Σπαλιάρας έτσι όπως δεν τον έχεις… ξαναδιαβάσει

Δώρα Παντέλη

Έχω την εντύπωση ότι αυτή ήταν η πρώτη συνέντευξη της Δώρας διαδικτυακά. Τουλάχιστον η πρώτη σε τόσο μεγάλο αριθμό κοινού. Τότε ήταν στη δεύτερη χρονιά της στα κανάλια Novasports και στην εκπομπή της Euroleague. Ήταν η πρώτη της χρονιά όμως που είχε ξεφύγει από τον αρχικό ρόλο που της είχε δοθεί, αυτόν του μικρού σχολιασμού. Έκανε πια ρεπορτάζ αγωνιστικού χώρου, έφτιαχνε βίντεο με γραφήματα, είχε διεκδικήσει θέση ισότιμη ανάμεσα στους άνδρες δημοσιογράφους και την καπάρωσε.

Δύο χρόνια μετά είναι η coach Δώρα, με δικό της μπλογκ και μιαν άλλη αυτοπεποίθηση πια.

«Κάναμε τη συνέντευξη το 2019 και νιώθω ότι έχουν περάσει 5-6 χρόνια. Ήταν μια άλλη εποχή. Θυμάμαι όταν την είχα αναρτήσει στο Instagram, μου έστελναν αρκετές μαμάδες παιδιών που είχα στο σχολείο τότε, για το πόσο σωστά μηνύματα περνάνε μέσα από την κουβέντα μας.

Σας εύχομαι να συνεχίσετε για πολλά χρόνια ακόμα και τα 5 χρόνια να γίνουν 15, 25 και πάει λέγοντας».

Η Δώρα Παντέλη είναι μια αθεράπευτα ρομαντική… survivor

Λάουρα Νάργες

Συνέντευξη-Μπεν Χουρ. Δυόμιση ώρες μιλούσαμε με τη Λάουρα και είχα ψηθεί να φτιάξω συνέντευξη με 5-6.000 λέξεις. Τελικά την άφησα κάπου πιο πάνω από τις 4.000 και έλεγα μέσα μου «ωραία, θα την διαβάσουν 100 νοματαίοι, δε με νοιάζει καθόλου». Τελικά, τη διάβασαν πάνω από 100.000, δείγμα του ότι αυτά που είχε να πει η Λάουρα είχαν δυναμική και έπρεπε να φτάσουν στ΄αυτιά ανθρώπων.

«Ευτυχώς δεν έχει περάσει πολύς χρόνος και τη θυμάμαι τη συνέντευξη. Θυμάμαι ότι είχα απέναντι μου έναν καλό ακροατή που δεν είχε έρθει με ερωτήσεις έτοιμες και προαποφασισμένες, αλλά με άκουγε και μου επέτρεπε να εξηγήσω τι εννοώ κάθε φορά. Θυμάμαι ότι δάκρυσα δύο φορές. Ήταν η πρώτη φορά σε αυτά τα 13-14 χρόνια που είμαι “γνωστή”, που είχα τη δυνατότητα να εκφράσω τόσο λεπτομερώς τον εαυτό μου.

Μέσα σε αυτό το χρόνο αυτό που άλλαξε είναι ότι πλέον κάνω εκπομπή μόνη μου στον 89.2, καθημερινά 14:00-16:00, ενώ έγραψα και το πρώτο μου τραγούδι, την ισπανική εκδοχή του Πες του Νικηφόρου.

Σ΄ευχαριστώ Menshouse και εύχομαι πολλά πολλά χρόνια ακόμα».

Η Λάουρα Νάργες έχει κάτι να πει σε σένα που την κατακρίνεις για το σώμα της