Πρωταγωνιστικό τρίο-όνειρο: Επιτέλους μια ταινιάρα που δίνει το φιλί της ζωής στο Netflix (Vid)
Βρείτε μας στο

Πριν από λίγες ημέρες, γράφαμε πως το Netflix διάγει ίσως την πιο κρίσιμη περίοδο της ύπαρξης του. Όχι ότι πρόκειται να χρεωκοπήσει ή να εξαφανιστεί. Σε βάθος χρόνου όμως μπορεί να υποστεί βαθύ πλήγμα. Εκτός κι αν έχει κι άλλες ταινίες όπως το The Gray Man.

Πρόκειται για μια ταινία που στη θεωρία φαίνεται να είναι το βαγόνι που περνάει για να συλλέξει αυτούς που έπεσαν στο χιόνι από τον προηγούμενο συρμό. Πόσες και πόσες φορές όμως έχει συμβεί αυτό τα τελευταία 2 χρόνια με το Netflix;

Για κάθε ταινία ή σειρά που περίμενε το κοινό με ενθουσιασμό και αυτό επιβεβαιωνόταν, θα υπήρχαν τουλάχιστον 5-6 περιπτώσεις που θα εξαφάνιζαν την ικανοποίηση. Για κάθε The Power of the Dog θα υπήρχαν 5-6 The Adam Project.

Το The Gray Man είναι, αν όχι η τελευταία, μια από τις τελευταίες ευκαιρίες του Netflix να πείσει το σταθερό του κοινό, τους σταθερούς συνδρομητές, πως αξίζει να μείνουν κι όχι να γίνουν streaming platform-hoppers, δηλαδή να πηδούν κάθε μήνα σε διαφορετική πλατφόρμα περιμένοντας το πρόγραμμα που θα τους ενθουσιάσει ή που θα συζητηθεί.

Με Κέβιν Σπέισι σε ερμηνεία ζωής: Δες απόψε την ταινιάρα με το συγκλονιστικό φινάλε που θα σε στοιχειώνει για χρόνια (Vid)

Αν δεν πετύχει το The Gray Man, πάει στράφι μια επένδυση 200 εκατ. δολαρίων!

Γιατί αυτό έχει αρχίσει να συμβαίνει με το Netflix. Οι περισσότεροι συνδρομητές αυτή τη στιγμή απλώς βαριούνται να κάνουν cancel τη συνδρομή γιατί ελπίζου πως τουλάχιστον μια φορά το μήνα θα δικαιώνονται. Ή γιατί βλέπουν με ευκολία τα Φιλαράκια, αν μιλάμε για την Ελλάδα.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Το The Gray Man των αδερφών Ρούσο έχει ακόμα ένα πλεονέκτημα. Οι αδερφοί Ρούσο, γνωστοί και μη εξαιρετέοι από τα Avengers, είναι οι παραγωγοί πίσω από την τελευταία ταινία που είδαμε με ενθουσιασμό στο Netflix πριν το Power of the Dog, το Extraction με τον Κρις Χέμσγουορθ.

Αυτή τη φορά έχουν έναν άλλον Κρις από το μαρβελικό σύμπαν, τον Κρις Έβανς aka Captain America, που έχει παραδώσει καιρό τώρα τη σκυτάλη. Μαζί του, σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Ράιαν Γκόσλινγκ που είχε πάρει μια 4ετία διάλειμμα, μετά το The First Man και μάλλον έχει κάποιο φετίχ με τη λέξη Man σε τίτλους ταινιών του.  Κάτι θέλει να ξεκαθαρίσει ο Ράιαν.

Μαζί τους είναι και το νέο, μεγάλο φετίχ του Χόλιγουντ, η Άνα ντε Άρμας από την Κούβα, ένα κορίτσι που από το James Bond και μετά, απλώς πολλαπλασιάζει τους θαυμαστές της. Εν αναμονή και του ρόλου της ως Μέριλιν Μονρό, η Αννούλα συμπληρώνει μια τριάδα ηθοποιών που άνετα έκανε αμφιφυλόφιλους όσους είμαστε στρέιτ.

Ο Γκόσλινγκ υποδύεται έναν κορυφαίο μισθοφόρο της CIA με το ψευδώνυμο Sierra Six και του αναθέτουν τις πιο δύσκολες αποστολές, αυτές που κρέμονται από μια κλωστή. Ο Sierra όμως θα βρεθεί μπροστά σε αρχεία που δείχνουν ότι κάτι σκοτεινό συμβαίνει στην υπηρεσία του, το οποίο έπρεπε να μείνει κρυφό, αλλά τελικά αποκαλύπτεται.

Όταν μαθαίνουν πως ο Sierra έχει ανακαλύψει τα μυστικά, από τη CIA στέλνουν τον δεύτερο καλύτερο δολοφόνο τους, τον Λόιντ Χάνσεν (Έβανς) για να του κλείσει για πάντα το στόμα.

«Σε κάθε σκηνή μας σχεδόν, προσπαθούσαμε να το στήσουμε έτσι ώστε να έχει ένα μειονέκτημα. Και τελικά εξελίσσεται σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί οτιδήποτε στο περιβάλλον για να αποκτήσει πλεονέκτημα.

Κι αυτό που χρησιμοποιεί με συνέπεια, είναι η αίσθηση του χιούμορ του. Είναι το όπλο της επιβίωσης του. Αν μπορεί να βρει κάτι αστείο σε μια απαράδεκτη κατάσταση, κάπως σαν να απομακρύνεται από τον κίνδυνο», περιέγραψε ο Γκόσλινγκ για τον ρόλο του.

Στο καστ βρίσκονται επίσης η παλιά καραβάνα που λέγεται Μπίλι Μπομπ Θόρντον, Ο Ρενέ-Ζαν Πέιτζ από το Bridgerton, ο Βάγκνερ Μόουρα που μάθαμε ως Εσκομπάρ στο Narcos, η Τζέσικα Χένγουικ από το Iron Fist, o Μάικλ Γκαντολφίνι, γιος του Τζέιμς, και η Άλφρεντ Γούνταρντ από το Luke Cage.

Με το Gray Man το Netflix πάει να γυρίσει την παρτίδα. Ξόδεψε 200 εκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή της ταινίας και θέλει με αυτό το franchise να δημιουργήσει μια σειρά ταινιών. Οπότε δεν υπάρχει γυρισμός. Ή που το The Gray Man θα σαρώσει ή που θα βυθίσει κι άλλο το Netflix.

Η απάντηση θα δοθεί στις 22 Ιουλίου που κυκλοφορεί στην πλατφόρμα.