Μια ελληνική παραγωγή ανάμεσα στα θηρία: Οι 9 καλύτερες σειρές για το 2020
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Μια ελληνική παραγωγή ανάμεσα στα θηρία: Οι 9 καλύτερες σειρές για το 2020

Μια χρονιά που, αν μη τι άλλο, είχε μπόλικη θέαση και το μεγαλύτερο release νέων σειρών της δεκαετίας.

Αν κρατούσε κανείς το πρώτο μισό του 2020, τότε δεν θα έβρισκε και πολλές τόσο σούπερ σειρές για να βάλει σε μια τέτοια λίστα. Θα πει κάποιος «ε, γι΄αυτό τα έτη κρατάνε 12 μήνες. Αν κρατούσαν έξι, τότε θα υπήρχε άλλος προγραμματισμός».

Ένα σωστό επιχείρημα, αλλά εξίσου σωστό είναι να πούμε κι ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους δεν ήταν σαν το κάθε εξάμηνο των περασμένων ετών. Έμοιαζε με περισσότερο από χρόνο σε αίσθηση και εξαιτίας του παγκόσμιου lockdown, υπήρξε μια «απελευθέρωση» περιεχομένου, με τα μεγάλα δίκτυα του εξωτερικού να κάνουν διαρκώς raise.

Αυτό είναι που καθιστά ακόμα πιο μεγάλο το επίτευγμα του να μπει μια ελληνική σειρά στις καλύτερες της χρονιάς. Οκ, δεν μπήκε από κάποιο τεράστιο δίκτυο ή ιστοσελίδα του εξωτερικού, από εμάς μπαίνει. Αλλά και οι υπόλοιπες σειρές πήραν ύψος από την απήχηση που είχαν και στα καθ΄ημάς.

The Undoing

HBO και Netflix κονταροχτυπιούνται στη λίστα μας, η οποία ξεκινάει με μια πρόσφατη σχετικά κυκλοφορία, τη σειρά με τη Νικόλ Κίντμαν, που συζητιόταν ήδη από τις αρχές του χρόνου. Κάτι που αρχικά σε ξενερώνει εδώ είναι ότι απαντάται πολύ γρήγορα το βασικό ερώτημα, αλλά όπως εξελίσσεται η σειρά στη συνέχεια, κατανοείς ότι τελικά έτσι ήταν ο μόνος τρόπος.

Δες το αναλυτικό review εδώ.

The Undoing: Ένα ψυχολογικό δράμα για να κολλήσεις και να σου κόβεται συχνά η ανάσα

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Raised by Wolves

Αν ρωτάτε εμάς, θα σας πούμε ότι η σειρά που πολλοί έλεγαν ότι θα είναι η καλύτερη του 2020, είναι σίγουρα η δεύτερη καλύτερη, μετά μάλλον από το Queen’s Gambit. Κι αυτό όχι γιατί υστερεί σε αφηγηματικά στοιχεία και τεχνικές. Άλλωστε, είναι ένα διαφορετικό είδος, άρα μη συγκρίσιμο με το Γκαμπί. Απλώς γιατί ως σειρά του HBO δε μπορεί να αποκτήσει το ίδιο fan base εδώ στην Ελλάδα, σε ένα κοινό νετφλιξοπαθές. Θα είχε ένα μεγάλο ενδιαφέρον να βρισκόταν για μερικούς μήνες στην πλατφόρμα του Netflix για να μπορεί να γίνει σωστά η εκτίμηση.

Δες το αναλυτικό review εδώ.

Raised by Wolves: Η νέα σειρά του HBO είναι τόσο σούπερ όσο την περιμέναμε

Caliphate

Από τις σειρές που δεν φέρουν κάποια αύρα, δεν μαγνητίζουν από την πρώτη στιγμή το κοινό, αλλά ποντάρουν στο διηνεκές και ελπίζουν ότι κάποιοι λίγοι θα τις δουν και θα ξεκινήσει το word of mouth. Κάτι τέτοιο συνέβη με το Caliphate, σαφώς σε υψηλότερα μεγέθη αυτής της αναλογίας και έχουμε την αίσθηση ότι αν επρόκειτο για μια πιο mainstream παραγωγή, δεν θα ήταν παράδοξο να κοντράρει ακόμα και το Queen’s Gambit σε δημοφιλία.

The Haunting of Bly Manor

Ευρισκόμενο στην ίδια κατεύθυνση με το Hill House, το Bly Manor μας ταξίδεψε στην Αγγλία, σε ένα σπίτι στοιχειωμένο με μια ατέρμονα εγκαταλειμμένη αγάπη που όρισε τη ζωή, τον θάνατο και την ψυχική αιχμαλωσία όλων όσων ακολούθησαν. Αυτό που συμβαίνει στα τελευταία 2-3 επεισόδια είναι πραγματικό αριστούργημα.

Δες το αναλυτικό review εδώ.

The Haunting of Bly Manor: Μέχρι το 4ο επεισόδιο απλά καλή, από το 5ο και μετά η πιο συναρπαστική σειρά της χρονιάς

Τα Καλύτερα Μας Χρόνια

Το δημιούργημα της Όλγας Μαλέα είναι μια σούπερ ευχάριστη έκπληξη, βασίζει πολλά στους ηθοποιούς και το αψεγάδιαστο ταίριαγμα τους με τους ρόλους που υποδύονται και καταφέρνει να οδηγήσει τον θεατή στο πολύ δύσκολο, να ταυτίσει δηλαδή τους ηθοποιούς με τους χαρακτήρες.

Δες το αναλυτικό review εδώ.

Η ΕΡΤ αλλάζει το τηλεοπτικό τοπίο με σειρές όπως το «Τα Καλύτερα Μας Χρόνια»

Defending Jacob

Οτιδήποτε περιλαμβάνει τον Κρις Έβανς είναι στα αγαπημένα μας, αλλά το εν λόγω έχει και το υπόβαθρο για να κρατηθεί ακόμα πιο γερά. Όπως λέει και ο τίτλος του κειμένου που είχαμε γράψει τον Μάιο, όσα γίνονται στο τελευταίο επεισόδιο ανεβάζουν τουλάχιστον δύο επίπεδα το Defending Jacob.

Δες το αναλυτικό review εδώ.

Defending Jacob: Μια καλή σειρά 7 επεισοδίων, ένα συνταρακτικό 8ο επεισόδιο όμως την απογειώνει

The Plot Against America

Από τις φορές που ένα βιβλίο-σταθμός στην παγκόσμια λογοτεχνία, μα απείρως περισσότερο στα αμερικανικά συγγράμματα, πετυχαίνει να γίνει ισάξιο και σε μορφή τηλεοπτικής σειράς, μίνι εν προκειμένω και σε παραγωγή HBO.

Δες το αναλυτικό review εδώ.

The Plot Against America: Ένα από τα κορυφαία βιβλία της λογοτεχνίας έγινε μια υπέροχη σειρά από τους δημιουργούς του The Wire

The Outsider

Η μερίδα του λέοντος ανήκει στο HBO, που μας συστήνει ένα αρκετά πρωτότυπο horror, όχι με την καθαρή έννοια του όρου, μα με χαρακτηριστικά λαϊκών δοξασιών που περιγράφουν την ύπαρξη ενός τέρατος. Με Μπεν Μέντελσον και Τζέισον Μπέιτμαν πρωταγωνιστικό δίδυμο, δεν χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω.

Δες το αναλυτικό review εδώ.

The Outsider: Έχουμε από τώρα φαβορί για την καλύτερη νέα σειρά της χρονιάς

The Queen’s Gambit

Η πιο δημοφιλής σειρά της χρονιάς σίγουρα. Την έχουν δει κοντά 70 εκατομμύρια λογαριασμοί, αύξησε κατακόρυφα τον τζίρο αντικειμένων σχετικών με το σκάκι, έδωσε πίσω τη χαμένη αίγλη σε ένα ευγενές άθλημα που έχει προικίσει την ανθρώπινη ιστορία με ανθρώπους-μύθους και αφηγήσεις για μια ζωή.

Δες το αναλυτικό review εδώ.

Η πιο σαρωτική φετινή σειρά του Netflix στο IMDB δεν ήταν με τίποτα κάτι το αναμενόμενο